Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спортен колан на Нива.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спортен колан на Нива.

Здравейте, замислям се за смяна на коланите в Нивата. Въпроса е с какви - дали с такива от друга марка кола или със спортни. Ако реша да слагам спортни, има няколко въпроса - къде е най-добре да се захванат и дали е разумно да се слагат на такъв автомобил без клетка за преобръщане. Целта не е да се ходи по състезания, а за по-голяма сигурност. Кой с какви е и какво бихте ме посъветвали.
    Александър

От: Спортен колан на Нива.

Само да те предупредя, че изглежда Нивовите колани са по-дълги от стандартните "предни колани" за други автомобили. Аз така се прецаках като купих някакви "фиатови". Сега колана на съседната до шофьорската седалка ми идва "въз къс" и дебелите хора се оплакват. Впрочем ако някой желае такъв (късичък де) - да каже и ще му дам

Коментар

Не се набутвай с излишни разходи. Фабричните колани поне на по-новите Ниви са достатъчно сигурни. Имал съм доста случаи, когато само коланът ме държи на седалката. Но когато колата е наклонена понякога засичат и не може да се сложат. В такъв случай номерът е опъване с удар, плавно отпускане и после - бавно изтегляне.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Здравейте, замислям се за смяна на коланите в Нивата. Въпроса е с какви - дали с такива от друга марка кола или със спортни ...
        Спортни колани не ти трябват, защото:

1. В кола със стандартни седалки ще е много трудно (да не кажа невъзможно) да ги монтираш така, че да вършат работа както трябва. За да има смисъл от тях е добре да има и спортни седалки ...
        2. Спортните колани са безумно неудобни за ежедневна употреба. Те са предназначени да те държат плътно в спортната седалка. Забрави с тях да се наведеш нанякъде за да досегнеш нещо, което ти е извън обсега на ръцете. Да се огледаш назад и наляво (примерно при излизане на път с предимство под остър ъгъл) или да се завъртиш назад при движение на заден ход - мисия невъзможна. Да си сложиш колана с 1 движение - също. Ако колата се кара от повече от 1 човек всеки път ще се налага досадно гласене на колана. Ако не го нагласяш - или ще се кара без колан или с хлабав, което си е опасно.
        В крайна сметка най-много да започнеш да караш (особено в града при често слизане и качване) без да закопчаваш напълно колана ...
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Ами аз по скоро си мислех да оставя стандартните, а спортните да се слагат само при дълъг път или при каране извън пътя. Другия вариант е колани от някой по-нов автомобил. Ще се оглеждам за дължината, по препоръка на колегата по-горе. Не бързам да се набутвам с 100-200 лв. просто ей така - целта на темата е малко брейнсторминг и дали има смисъл и какви са ползите. Целта е една - по-голяма сигурност, доколкото такава е възможна.
          Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X