За сега съм в начален стадии на замисъла, но имам всичко налично, което ми трбва. Сега правя профилактика на кутията, т.е отворих я и тъмън да река да отвия болта на 5-та предавка и той сам си излезе скъсан. Как не се е случило нещо повече си е чист късмет. Маслото беше доста черно.
Имам един въпрос към по запознатите ако могат да помогнат.
Та защо се къса този болт, забелязах, че зъбчатката на 5-та не влиза плътно в шлиците на вала на който се захваща а играе малко, това ли е причината за късането на болта или е прегряването причината?
Мисля да сложа датчик за следене на температурата на маслото и един да пуска помпата която да охлажда маслото през радиатора. За сега ми е наложително да оправя кутията, а после ще е останалото.
Имам един въпрос към по запознатите ако могат да помогнат.
Та защо се къса този болт, забелязах, че зъбчатката на 5-та не влиза плътно в шлиците на вала на който се захваща а играе малко, това ли е причината за късането на болта или е прегряването причината?
Мисля да сложа датчик за следене на температурата на маслото и един да пуска помпата която да охлажда маслото през радиатора. За сега ми е наложително да оправя кутията, а после ще е останалото.
Коментар