Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експлозии в ауспуха

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Експлозии в ауспуха

Откакто имах проблеми с делкото и центровката се разбъзика - все не намира покой този двигател. Няма да разправям перипетиите си, но вече съм на ниво да върви на бензин идеално - центровката беше от Ясен "на ухо". Проблем обаче остана на газ...

Преди два дни изкачвайки Петрохан усетих, че при подаване на много газ колата глъхне и придърпва - точно както все едно свършва газта. Отворих капака и врътнах на половин оборот двата винта на клапите. И като се качих открих нов автомобил - не само тръгна, а взе, че "литна". Не е вървяла толкова добре на газ досега.

Реших, че проблемът е оправен. Да, ама не - сега на светофарите в София открих друг кофти проблем. Когато потеглям на ниските обороти (между 1000 и 1500) понякога се чува отчетлива експлозия, според мен някъде при двуцевката на ауспуха. Направо си е като залп. Иначе нататък колата продължава добре.

След като не го прави на бензин, а само на газ, то единствената ми идея е, че в някой цилиндър горивото не се е възпламенило и попада в ауспуха. Сиреч подал съм повече гориво отколкото трябва. Прав ли съм или да търся другаде?
    Последно редактирано от Filthy@JvruceR; 07-09-10, 08:21.

От: Експлозии в ауспуха

По скоро някоя свещ не работи като хората и пропуска.

Коментар

Може и някой клапан да не затваря като хората. Има ли разлика на празен ход и в обороти? Свещите сваля ли ги да видиш какъв цвят са?
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

И моята 1.7и пълна инжекция, но не с газов инжекцион, гърми яко. Нови кабели, нови свещи, нов филтър. Настройка при газаджията и пак си гърми.
        Нива е горски автомобил (когато изобщо се брои за автомобил).

- Ясен

Коментар

Както казах на бензин работи идеално, т.е. не би следвало да са кабели/свещи. Нещо по газовата е.

Днес врътнах винта на първа клапа с 1/4 обратно на предишния "тунинг" (т.е. затваряне). Не съм карал много, но изглежда проблемът е решен.

Коментар

И най-малкият проблем се усеща на газ, а при бензин всичко изглежда добре.Кабели, свещи, капачка, бобина.Там търси причината за гърмежите, не в богата/бедна горивна смес.Като за начало, вземи четири чужди свещи и пробвай.После кабели/капачка/другото изброено и така ще разбереш евтино какво да си купиш.

Коментар

Ако тръгне да се повтаря ще му мисля. Сегашните свещи са Brisk, купени нови миналата година. Кабелите не знам откога са, но ми изглеждат читави. Надявам се да не е от тях, че не са евтини за смяна. Капачката на делкото я сменяха съвсем скоро.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                Кабелите не знам откога са, но ми изглеждат читави.
                На тъмно гледа ли ги?

Коментар

Както казах на бензин работи идеално, т.е. не би следвало да са кабели/свещи. Нещо по газовата е.

Днес врътнах винта на първа клапа с 1/4 обратно на предишния "тунинг" (т.е. затваряне). Не съм карал много, но изглежда проблемът е решен.
                  имал съм такива случаи гърмежи в испускателните тръби.И това е точно богата смес.При недостиг на въздух сместа не изгаря напълно в цилиндрите и избухва при излизането от ауспуха.Другата причина е късно запалване.

Коментар

Богата газова смес не гърми, гърми бедна или при грешни токоразпределения, както и при някой компонент-пътник в системата.
                    Никакво значение няма какъв автомобил коментиране, принципа е общ.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
                      имал съм такива случаи гърмежи в испускателните тръби.И това е точно богата смес.При недостиг на въздух сместа не изгаря напълно в цилиндрите и избухва при излизането от ауспуха.
                      Натам се насочих и аз. Утре ще затворя въпросната клапа още малко за всеки случай. Днес със съвсем малко гърмежите изчезнаха.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      На тъмно гледа ли ги?
                      Не естествено. Нали ме познаваш

Коментар

Вече е известен моя случай - гърмях като топ, след което завързахме кабелите на дистрибуторната капачка с една свинска опашка и се спря - смени си кабелите и свещите (по 12-15 лева са комплектите мисля), ако са на повече от 40-50 000 км все едно са си за смяна. Ако на тъмно кабелите ти за високото напрежение светят, са за смяна (това не съм го виждал на живо).
                        Александър

Коментар

Така, днес минах официално за смяна на филтърчето на газовата уредба + газ анализатор. Специално казах на човека да провери центровката на запалването - човекът провери със съответния уред и каза "авансът ти е чудесен, няма да пипаме". За последното специални благодарности на Ясен, който направи всичко по слух на паркинга пред блока.

От тук нататък обаче следват лоши работи. Същата история пак се повтаря - чат-пат гърмежи в ауспуха и придърпвания на ниски обороти. Решен съм да сменям на първо време кабели. Въпросът ми към вас е "какви". Повлиях се от надпис на вратата на сервиза, на който пишеше "НЕ препоръчваме следните продукти: кабели "сив bosch" и "champion"; свещи "champion"; украински въздушен филтър за ВАЗ - ако колата ви използва някой от споменатите не даваме гаранция, че ще се движи добре след престоя в сервиза".

Та какви кабели да купя и препоръчайте от къде (за София)? Има ли руски и добри ли са?

Ако и от тях не стане... следваща стъпка е бобина

Коментар

Така, днес минах официално за смяна на филтърчето на газовата уредба + газ анализатор. Специално казах на човека да провери центровката на запалването - човекът провери със съответния уред и каза "авансът ти е чудесен, няма да пипаме". За последното специални благодарности на Ясен, който направи всичко по слух на паркинга пред блока.

От тук нататък обаче следват лоши работи. Същата история пак се повтаря - чат-пат гърмежи в ауспуха и придърпвания на ниски обороти. Решен съм да сменям на първо време кабели. Въпросът ми към вас е "какви". Повлиях се от надпис на вратата на сервиза, на който пишеше "НЕ препоръчваме следните продукти: кабели "сив bosch" и "champion"; свещи "champion"; украински въздушен филтър за ВАЗ - ако колата ви използва някой от споменатите не даваме гаранция, че ще се движи добре след престоя в сервиза".

Та какви кабели да купя и препоръчайте от къде (за София)? Има ли руски и добри ли са?

Ако и от тях не стане... следваща стъпка е бобина
                            Кабели мисля имат в Елва - силиконови, но са скъпи. Трябва да са такива по принцип. Мисля, че централния им склад е някъде към сточна гара. Друг вариант е да купиш от НАР - там не знам какви има, но каквото съм купил от тях е било читаво. А комутатора ти работи ли както трябва? Пробвахте ли да си ги размените примерно с Ясен. Правилните свещи мисля са BERU.
                            Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                              Кабели мисля имат в Елва - силиконови, но са скъпи. Трябва да са такива по принцип. Мисля, че централния им склад е някъде към сточна гара. Друг вариант е да купиш от НАР - там не знам какви има, но каквото съм купил от тях е било читаво. А комутатора ти работи ли както трябва? Пробвахте ли да си ги размените примерно с Ясен. Правилните свещи мисля са BERU.
                              Свещите са ми Brisk от миналата година - някъде към 8000 километра съм минал с тях... А виж комутатора скоро го смениха преди два месеца, но не е оригинален за Нива, а е от Ауди. Тааа... знам ли работи ли както трябва или не?!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X