Здравейте,колеги реших да си сменя феродото.Днес установих че задните спирачки въобще не "ловят",ама в пълния смисъл на въобще.Спирачна течност си ходи до цилиндърчетата,реших да регулирам от ексцентриците,но какво установих Лада Нива 1.7(поне моята) няма ексцентрици или поне не "външни",който се регулират на ръка.Помислих си че се регулират от жилото на ръчната спирачка,ама нъц не става,отзад пак няма никой.Някой регулирал ли е на "новия" модел нива ексцентриците.На старата ми 1.6 си има с болт-мисля че беше 17ключ.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Ексцентрици на спирачките
Свий
X
-
От: Ексцентрици на спирачките
По-новите не бяха ли със саморегулиращо цилиндърче?
Ако да,то ти трябва малко ритане на педала,ама наистина с цялата тежест да се набереш на него.Луфта на накладките трябва да е изчезнал,ако не е-нови цилиндърчета.Калин Владов,09РСПБЗН
Коментар
-
Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнениеПо-новите не бяха ли със саморегулиращо цилиндърче?
Ако да,то ти трябва малко ритане на педала,ама наистина с цялата тежест да се набереш на него.Луфта на накладките трябва да е изчезнал,ако не е-нови цилиндърчета.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнениеЗдравейте,колеги реших да си сменя феродото.Днес установих че задните спирачки въобще не "ловят",ама в пълния смисъл на въобще.Спирачна течност си ходи до цилиндърчетата,реших да регулирам от ексцентриците,но какво установих Лада Нива 1.7(поне моята) няма ексцентрици или поне не "външни",който се регулират на ръка.Помислих си че се регулират от жилото на ръчната спирачка,ама нъц не става,отзад пак няма никой.Някой регулирал ли е на "новия" модел нива ексцентриците.На старата ми 1.6 си има с болт-мисля че беше 17ключ.
Коментар
-
Проблемът ти е от регулатора на налягане на задните спирачки. Няма Нива с работещ такъв. Лекува се, като сложиш регулатор от автомобил. Само в никой случай не го махай, защото при спиране на хлъзгаво задницата непрекъснато ще иска да мине отпред, макар че на сухо ще ти изглежда добре спираща."Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеПроблемът ти е от регулатора на налягане на задните спирачки. Няма Нива с работещ такъв. Лекува се, като сложиш регулатор от автомобил. Само в никой случай не го махай, защото при спиране на хлъзгаво задницата непрекъснато ще иска да мине отпред, макар че на сухо ще ти изглежда добре спираща.
Коментар
-
След като смених кантара,всичко дойде на мястото си.Карал съм нивата 2години без задни спирачки,чак пред 4-5дни разбрах това....Кантара(регулатора) нов е 20лв,смяна за има няма 20мин.Останах приятно изненадан,нивата започна да спира все едно е друга кола.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар