Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Безелектродни свещи

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Безелектродни свещи

    Днес при моите хора търговци на руски авточасти попаднах на по техните думи последния писък на руската военна промишленост безелектродни свещи . Преодолявайки недоверието си към руските запалителни свещи за едни 12 лева си ги купих. Още не съм ги монтирал на нивата но според продавача били върха . Някой карал ли е с нещо такова ?
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0024.jpg
Прегледи:1
Размер:85.4 КБ
ID:5899037Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSCI0030.jpg
Прегледи:1
Размер:133.0 КБ
ID:5899038
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

  • #2
    От: Безелектродни свещи

    Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Днес при моите хора търговци...... безелектродни свещи . Още не съм ги монтирал на нивата но според продавача били върха . Някой карал ли е с нещо такова ?
    [ATTACH=CONFIG]239109[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]239110[/ATTACH]
    Такива свещи не съм виждал ...нови. Но когато сме закъсвали за свещи ( в миналото , бяха други времена) сме чупили, отстранявали ухото на свещта и електрода го приближавахме до вътрешната стена на кръга колкото трябва - 0.7 мм. Така си карахме безгрижно докато се сетим да сменим свещите с "корекомски" ...
    Предполагам, че точно такива свещи са тези, но фабрично изпълнение. Пак си има електрод (средната сърцевина ) и искрата прескача м/у този електрод и стената на свещта. Както ако счупиш израстъка на външната стена на свещта.
    Малко "нашенски" се изразих .... но предполагам сте ме разбрали ?
    Ще си работят нормално и безпроблемно (според мен ) .

    Коментар


    • #3
      От: Безелектродни свещи

      Честно казано - не разбрах снимките. По името не нагуглих нищо. Но съм заинтригуван.

      Коментар


      • #4
        От: Безелектродни свещи

        Това са "форкамерни" свещи, правят ги различни производители, не само в Русия. Тук са популярни някакви украински. Единственото им смислено приложение е в рали-автомобили. В круизни и по-ниски режими са трагедия - пропускат половината или повече от запалванията. Като настъпиш - работят, но искат много странен аванс - до +/-15 градуса на различни двигатели. Теоретично, трябва да са по-студени и да ускоряват горенето с излизащия от форкамерата факел, които две неща са полезни при граничните режими на двигателя.

        На майтап бяхме ги завинтили в моята Самара - това цивилно НЕ МОЖЕ да се кара, за да изчисти работата иска да отвориш втора клапа. В Нива изобщо не си ги представям.

        Коментар


        • #5
          От: Безелектродни свещи

          На нива може да пробваш с триполюсни свещи - на теория би трябвало да дават по-добро изгаряне. Аз да си призная разлика не видях след като махнах триполюсните и сложихме еднополюсни. По добре слагаш едни еднополюсни и ги сменяш по-често, те и те са 12 лв. комплекта шампионите, а тези с които съм май са и по-добри, но им забравих марката.
          Александър

          Коментар


          • #6
            От: Безелектродни свещи

            Тя и сега е добре след ремонта на двигателя и сложих Беру и си работи прекрасно тия ги взех просто за спорта и естествено още не ми е останало време де ги кача за проба .
            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

            Коментар


            • #7
              От: Безелектродни свещи

              Триполюсните и четириполюсните свещи нямат "по-добро изгаряне" - тя искрата си е все същата и всеки път скача само до един от електродите. Единствената полза от тях е по-бавното изменение на междуелектродното разстояние.

              Коментар


              • #8
                От: Безелектродни свещи

                Днеска си сложих SAGEM - Френски по 5 лв. парчето...Преди 2-3 дни ми светна Check Engine - 4 цил. невъзпламеняване - такава грешка изкочи! Сега всичко е ОК!
                Ама аз сам си за бой 25000км. от както е купена и не съм сменял - каквито са сложили в завода (Bosch Super Plus - бяха) Карам на газ...

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X