Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заден отваряем прозорец и ауспух изнесен отстрани?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заден отваряем прозорец и ауспух изнесен отстрани?

Май се вкарах в неразрешима дилема. Реших да сменям единия заден прозорец с онези плъзгащите се, за да може кучето да диша през него и да не си завира главата при предните седалки.

Принципно е по-добре да сменя заден десен прозорец, понеже ако си показва главата от ляво кучето може да ми пречи при евентуални изпреварвания (нещо рядко, но все пак неизбежно срещано при мен, карайки Нива).

Да, ама ауспуха ми е изнесен точно от дясно. Опасявам се, че по светофари през заден десен прозорец ще вкарвам неприятен пушек. Основателно ли е това опасение?

Друг мини плюс за кучешка глава през ляв прозорец е, че клоните на дървета се явяват по-често проблем от дясно (при разминаване на автомобили на тесен път).

Та разрешима ли е тази "неразрешима дилема"? Най-лесното е да сложа и двата прозореца отваряеми и да пробвам как е димния проблем от дясно - ако го има просто да не използвам десен прозорец... но пък не ми се хвърлят грешни пари...

Някой да има хем изнесен отстрани ауспух, хем задни отваряеми прозорци, та да сподели опит?

От: Заден отваряем прозорец и ауспух изнесен отстрани?

Има решение. Кучето седи на дясната седалка, прозорецът е отворен само колкото главата му, че иначе изскачат на светофарите по първата кучка, а гаджето се разполага на задната седалка, тъкмо да свиква с мястото си с бебето.
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Подобна дилема имаме по лодките. Редовно се спи на работещ генератор на котва и отворени филистрини /прозорчи/. Взимаш си една аларма на бетерийка за CO2 и си включваш вентилатира да духа в купето. Тогава няма да дишаш твоите зазове, просто ще дишаш на тоя отпред на светофара. И кучето ще е доволно.
      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Винаги можеш с едно парче тръба да завъртиш ауспуха с ъгъл назад и голямата част от газовете да са зад прозореца. Ако вкарва газове в началото на септември се връщаме от отпуските мини през 8 блок ще го измислиме как да стане.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Да бе, аларма ще си взема.

По закон, кучето в колата трябва да е вързано или зад решетка, да няма достъп до шофьора - иначе е необезопасен товар, ако милиционерът се сети. Отвън на колата пък нищо не трябва да се подава, еле па цяла кучешка глава - и това е в интерес на кучето.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            Някой да има хем изнесен отстрани ауспух, хем задни отваряеми прозорци, та да сподели опит?
            Ауспъхът ми е отстрани и дори не е изведен извън габаритите на колата, а е на около 20см навътре от прага. Повечето Ниви, както знаеш, са с Озонов климатик, затова лятоска всичко е отворено. Досега не ми се случвало в купето да усещам миризмата на газ от ауспуха - нито в движение, нито в спряло състояние. Задната седалка ми е свалена и кучето ми (36кг) пътува отзад и си подава главата откъдето реши. Когато сме в гората тича пред/зад колата.
            "Успехът се състои в това да вървиш от една грешка към друга, без да губиш ентусиазъм."
            сър Уинстън Чърчил

Коментар

Е, ща не ща продават се комплект двата. Поискаха ми 160 лева - поръчах си. Неделя привечер ще се боря с монтажа. Ако някой с опит и от София е навит да помага срещу бира е добре дошъл. Никога не съм сменял прозорци

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                ..... Никога не съм сменял прозорци
                .....пък може ти да ми се дотъркаляш......
                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                  .....пък може ти да ми се дотъркаляш......
                  Звучи добре. Ще обмисля предложението... О, и да не забравя да попитам най-важния въпрос на форума - ти къде си?

Коментар

Има телефон, земи па звънни
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X