Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Голфаджийски Проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Голфаджийски Проблем

Имам едно Голф-че 2-ка 89-та 1.3 бензин дето му взимам душицата отвреме на време по чукарите .Проблема е взех живота на скоростите
    а ми предлагат Донор : Голф-че 1.8 Синхро . На синхрото му липсва кардан (махнали го щото да харчел по малко )
    Тааа Идеята ми е .........дали ще стане да прехвърля двигателя скоростите и синхрото на мойто ?
    Някой правил ли е нещо подобно , дайте инфо ако имате ?
    Лудак

До: Голфаджийски Проблем

Има разлика главно в ламарините на купето при задния мост. Все пак трябва да минава от някъде не само генерация ми и кардан + един диференциал в повече. Правено е и се прави, но трябва да режеш дъната на колите и да ги презаваряваш... играчка е.

Коментар

Със същия успех можеш да си вземеш друга кутия,още един мотор с кутия и да си направиш Голфчето с 2 двигателя.Играчката ще е горе долу една и съща...
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Няма да стане,купетата са съвсем различни. Скоростната кутия и дифовете на синхрото са с други предавателни числа, така че и това не става.
        Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

ясно
          на 1.3 моторово ще му търся С.К а 1.8 синхрото ще го оставя за реставрация някой ден
          Лудак

Коментар

А това че са махнали кардана за да харчел по-малко е пълна глупост , най-вероято има нещо счупено по синхрото .

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
              А това че са махнали кардана за да харчел по-малко е пълна глупост , най-вероято има нещо счупено по синхрото .
              Със сигурност е така.
              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Първоначално публикуван от kiriko Преглед на мнение
                Дааа, прав си колега, или е както казваш ,или хорицата са пълни индианци!!!...да не говорим , чеее... такава постъпка е доста обидна за "Синхро" системата въобще!!!
                I want out !!!

Коментар

За вървене и ускорение разликата с кардан и без е осезаема.Предполагам и в разхода ще даде разлика.

Коментар

Първоначално публикуван от posstel Преглед на мнение
                    За вървене и ускорение разликата с кардан и без е осезаема.Предполагам и в разхода ще даде разлика.
                    Г-класата със свален преден кардан действително върви по-добре (знам го от опит), а за разхода незнам, но има логика да е по-малък , като се има предвид тежките железарии, които трябва да върти. При леката кола обаче , особено при дизел, разликата в разхода не вярвам да е повече от някакви 0.2 - 0.4 л/100км. Що се отнася до такива смешни експерименти да откача кардана на Голфа за по-малък разход..., не бих си го позволил!
                    I want out !!!

Коментар

за +- 1,2 литра спестени не си заслужава !!! Предпочитам да дам 2 лв за 100 км и да знам че имам 4х4
                      Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                        за +- 1,2 литра спестени не си заслужава !!! Предпочитам да дам 2 лв за 100 км и да знам че имам 4х4
                        ... е точно за това говорим...
                        I want out !!!

Коментар

От: До: Голфаджийски Проблем

Колата гори 7,2 на 100 с кардан(1P)двг.Без кардан е съвсем друг автомобил,при по-рязко подаване на газ много върти гуми.С кардан това го няма.
                          Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                          АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                            Колата гори 7,2 на 100 с кардан(1P)двг.Без кардан е съвсем друг автомобил,при по-рязко подаване на газ много върти гуми.С кардан това го няма.
                            Нали точно това е целта на двойното - да не ти върти гуми , иначе какъв е смисъла от 4х4?!?
                            I want out !!!

Коментар

Да ама Голф да гори 6л на 100 не съм чувал?
                              Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                              АСК Ален Мак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X