Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проект VW T3 Caravelle Syncro 4x4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Проект VW T3 Caravelle Syncro 4x4

Адаша, какво ще е предназначението на този бус?
    Така като гледам ще го правиш на къща или офис?
    Ако е така, задължително слагай някаква топлоизолация. Лято-зима все си трябва.
    Фибрана или стиропора има опасност да скърцат, по-добре вата. Отгоре ако щеш с ламиниран фазер, ако щеш с кожа.
    Ако само ще си носиш оборудването, няма нужда.

Коментар

Поздравления за положения труд!
      Следя темата с интерес!
      0осем9осем7шест0осем7едно
      Миро

Коментар

много интересно, а какво става с другия красавец?!

Коментар

Супер бусчето! Това ми е един от любимите проекти във форума

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
            супер!!!! обаче пази ламината от вода!
            Обмислям да го лакирам с яхтен лак.
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              Абе, Ванка, я издири в тюбето West Coast Customs Berlin - Playboy van. Това филмче ще ти напълни душата, пък и ти си тръгнал с тоя ламинат в малко дискотечна насока
              Нима се съмняваш че не съм го гледал , ламината го избрах от практична гледна точка, защото преди него ползвах шперплат, който нямаше достатъчна здравина и доста бързо се нарани.Надявам се това да издържи повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan_J Преглед на мнение
                Адаша, какво ще е предназначението на този бус?
                Така като гледам ще го правиш на къща или офис?
                Ако е така, задължително слагай някаква топлоизолация. Лято-зима все си трябва.
                Фибрана или стиропора има опасност да скърцат, по-добре вата. Отгоре ако щеш с ламиниран фазер, ако щеш с кожа.
                Ако само ще си носиш оборудването, няма нужда.
                Ами стягам го за почивки и обиколки в страната и чужбина. Топлоизолация ще има, най-вероятно микропореста гума, както преди време изолирах синия ми бус. Днес капарирах и газова печка Труматик 1.8 кв. която ще ни топли зимата

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                  много интересно, а какво става с другия красавец?!
                  Кой от всичките проекти

Коментар

Предварително се извинявам ако създавам офтопик, но си помислих че ще бъде полезно да се прочете и от други като мен и затова не питах Иван с ЛС.Та- и и аз си купих Т4 Synchro и почнах да го правя на кемпер.В сервиза поисках да ми проверят синхрото и те го вдигаха с четрите колела свободни и ги завъртяха напред и назад и въртяха 4те и човека(дето прави реглажа) ми каза че до около 40 км работело после не.Сега като почетох малко разбрах, че не е така -ами зацепва само когато има разлика във въртенето на предния и задния мост и от там се повишава триенето във вискозния съединител и гела се втърдява и зацепва.Но забелязах че при по рязък бавен завой примерно на паркинг започва да ме побутва задния мост и буса да трепери колкото е по рязък завоя толкова по зле. И като си спомних в сервиза че при съвсем бавно движение тръгват и четрите и като гледах на клипче как Иван тества синхрото, стигнах до извода че на мен ми е дефектирало и е зацепено постоянно.Дали съм прав?

Коментар

жълтият, доката!Искам и да попитам,нормално ли е за синкрото,ако е вдигнат на крик,дса се въртят всичките колела...изобщо,как се тества синкро, дали работи нормално?!

Коментар

Страхотна тема от доста време я следя, похвално и от мен за всичко
                        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от vmrivanov Преглед на мнение
                          Предварително се извинявам ако създавам офтопик, но си помислих че ще бъде полезно да се прочете и от други като мен и затова не питах Иван с ЛС.Та- и и аз си купих Т4 Synchro и почнах да го правя на кемпер.В сервиза поисках да ми проверят синхрото и те го вдигаха с четрите колела свободни и ги завъртяха напред и назад и въртяха 4те и човека(дето прави реглажа) ми каза че до около 40 км работело после не.Сега като почетох малко разбрах, че не е така -ами зацепва само когато има разлика във въртенето на предния и задния мост и от там се повишава триенето във вискозния съединител и гела се втърдява и зацепва.Но забелязах че при по рязък бавен завой примерно на паркинг започва да ме побутва задния мост и буса да трепери колкото е по рязък завоя толкова по зле. И като си спомних в сервиза че при съвсем бавно движение тръгват и четрите и като гледах на клипче как Иван тества синхрото, стигнах до извода че на мен ми е дефектирало и е зацепено постоянно.Дали съм прав?
                          Здравей колега и добре дошъл в клуба на синхротата
                          Ако искаш да си тестваш виското, направи този тест, само че при теб трябва да е повдигнато едно от предните колела.Ето видео на самия тест:

http://www.youtube.com/watch?v=zMqOebMnZKo

Относно "стягането" при завой, не се притеснявай, това е нормална реакция на тази система.Пиши от къде си и ела във фолксваген форума, там си имаме раздел само за бусове, в която имаме тема за представяне на нашите бусове, там може да споделяш проблеми и подобрения

Коментар

Първоначално публикуван от vozi Преглед на мнение
                            жълтият, доката!Искам и да попитам,нормално ли е за синкрото,ако е вдигнат на крик,дса се въртят всичките колела...изобщо,как се тества синкро, дали работи нормално?!
                            Клипа го видя, там ти отговарям за теста, Доката чака, нямам време и сили да движа едновременно двата проекта

Коментар

Благодаря...,малко трудно ще направя теста защото нямам условия,но все пак ще опитам с подръчни материали,а дали става ако само повдигна задната гума и започна да я въртя с ръце.Лаишки преполагам,че ако е ако е заклинило виското няма да мога да го завъртя защото ще го държат предните колела.Иначе съм член отскоро и на VW клуба.А проекта ми е още в начална фаза и засега имам само масички като твоите ,но като напреда ше споделя снимки.Благодаря още веднъж за бързия и точен отговор

Коментар

Първоначално публикуван от vmrivanov Преглед на мнение
                                Благодаря...,малко трудно ще направя теста защото нямам условия,но все пак ще опитам с подръчни материали,а дали става ако само повдигна задната гума и започна да я въртя с ръце.Лаишки преполагам,че ако е ако е заклинило виското няма да мога да го завъртя защото ще го държат предните колела.Иначе съм член отскоро и на VW клуба.А проекта ми е още в начална фаза и засега имам само масички като твоите ,но като напреда ше споделя снимки.Благодаря още веднъж за бързия и точен отговор
                                Да въртиш с ръце и то задна гума е просто несериозно
                                Имай в предвид че при Т4 предния мост е основно задвижващ, кардана предава движението назад към виско муфата, след която влизаме в задния диференциал.За да разбереш дали ти работи виското, вдигаш една от предните гуми, подпираш другата с кама, включваш първа и леко газ.Намираш си някой помощник да наблюдава задните гуми. На клипа, който показах виското не сработва както трябва, прекалено бавно зацепва, което е индикация че е време за смяна на силикона.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X