Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви гуми мога да сложа на Vw T4 syncro

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Какви гуми мога да сложа на Vw T4 syncro

    Здравейте,

    Искам да попитам какъв е максималния размер гуми, който мога да сложа на буса и ако го ползвам предимно за къмпинг и пътуване, задължително ли е да се спази товарния индекс от 102, който дават за модела. Гумите които са посочени на вратата на колата са 205/65/15 102Т. Желанието ми е да запазя фабричните джанти 15, на които да сложа възможно най-високата гума за зимата, без да опира никъде при никакви обстоятелства.

  • #2
    Това е по информация събирана от форумите:

    Фабричен размер 225/55/R16 (d=654mm), просвет 180mm
    Максимален размер 215/75/R15 (d=703mm),
    просвет 204mm

    Преди време гледах за Т4/Т5 и това беше едното от нещата което имаше значение. Това по-горе е от бележките със събрана информация.

    Коментар


    • #3
      В крайна сметка сложих точно такива, 215/75/15 General Grabber AT3, не опира никъде въпреки че отзад е много малко разтоянието. Засега мисля съм доволен вдигна малко разхода, ама е поносимо, иначе е видимо по-висок.

      Коментар


      • #4
        А ти пресмяташ ли реално изминатите километри? Защото ако по километраж са примарно 10 км, на практика са 11-12 км. Това заради по-големите гуми.
        Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

        Коментар


        • brum
          brum коментира
          Редактиране на коментар
          10км на километража са около 11.5км реални. Разликата е стабилна .

      • #5
        Щом няма да се ползва за товарене,спокойно можеше да сложиш гуми с по-малък товарен индекс-например 95-98,по-леки са.Ако е дълга база,какъвто бе моят,при товар много кляка отзад

        Коментар


        • #6
          Засичах с GPS-а, общо взето да с около 100 метра на километър е отклонението. Иначе да го товаря не, ползвам го за малко по-голяма лека кола и къмпинг. На тези гуми товарния индекс им е 100 докато заводския е 102, но няма да бъде никакъв проблем. Иначе е къса база, дългите се държат много по различно извън пътя, въпреки че разликата е едва 40 см, но явно размера има значение, както се казва.

          Коментар


          • #7
            Първоначално публикуван от dilyan_n Преглед на мнение
            В крайна сметка сложих точно такива, 215/75/15 General Grabber AT3, не опира никъде въпреки че отзад е много малко разтоянието. Засега мисля съм доволен вдигна малко разхода, ама е поносимо, иначе е видимо по-висок.
            понеже и мен ме интересува това сега я кажи слагал ли си някакви спейсъри или други модификации или директно стоково както е? и как е като покара няколко месеца с тях? някакви проблеми с опиране извън пътя и при пълен завой има ли? и на какво налягане ги караш? Може ли и някоя снимка да видя как стоят?
            Последно редактирано от Arntor; 04-04-21, 19:39.

            Коментар


            • #8
              Не, абсолютно нищо не съм слагал както си е фабрично така. Карам го вече пет месеца така и няма никакво опиране при никакви обстоятелства, на пътя извън пътя, каквото и да правиш си е добре. Не ги усеща тежки самите гуми и не са и много шумни, сега като дойде лятатото ще видя дали ще се коригира разхода или ще си остане така, въпреки че ще слагам кутия, че си намерих рейки за отгоре на THULE, та то и това ще окаже влияние. Но на въроса за гумите, твърдо да, този размер гуми 215/75/15 влизат на буса в оригиналния си му вид и не опират никъде, каквото и да правиш. Снимки мога да направя ама няма да е баш сега, че съм на Desktop-a.

              Коментар


              • #9
                Ок мерси, това е много полезна информация
                Все пак аз мисля да заложа на размер 195/80/15, които са с 11мм по-малки като диаметър. Харесал съм си Cooper discoverer.

                Я кажете ако мисля да минавам технотест и кат за промяна на категорията на буса там дали ще се заядат за по-големите от спецификацията гуми? Или да изчакам с монтажа до след това?

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X