Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Не е за тук, ама да питам - леко чукане в съединителя (VW)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Не е за тук, ама да питам - леко чукане в съединителя (VW)

Не е за този форум, ама като виждам че има разбиращи хора тук...
    Купихме днес един Пасат от 2000 с 1.9 ТДИ Дюза Помпа и т.н.
    Върви като самолет, само че ми направи впечатление че има една лека вибрация като почукване по съединителя докато се кара. Изобщо не съм свикнал да карам дизели и колата ми е много несвойствена още, но ми се струва, че не е съвсем нормално. Можете ли да ми дадете някакви насоки? Да се притеснявам ли, и ако да, какво да направя?

Обясни по-подробно кога го прави.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex
      Обясни по-подробно кога го прави.
      Ами замислих се за това като го писах, но сякаш го прави постоянно, като си държа крака на него, но включително и като го натискам. Отнякъде се предават някакви вибрации на педала, които се усещат като много финно отчетливо чукане. Нищо не се чува, това само се усеща по педала, и сякаш е през цялото време докато се кара колата. Става въпрос за нещо слабо и фино, но определено е там. Никога не съм усещал нещо подобно на бензиновите коли, които съм карал досега.

Коментар

Чукането с еднаква честота ли е.
        Ако не - кога се променя.

Коментар

Имам известно подозрение че е някое от перата на притискателния диск, бута по аксиалния лагер, той по вилката и от там по жилото или по течността та до педала... Ама може и да греша.
          Като го натиснеш пак ли се усеща?
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Усеща се и при натискане. Сякаш е общо взето равномерно. Днес го карах само около половин час. Утре ще го карам цял ден и вечерта ще напиша по-точно описание. Като цяло обаче май има нещо притеснително в това, а?

Коментар

Мдам. Грубо казано ще правиш съединител. Но нищо страшно. Рутинна операция

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                Мдам. Грубо казано ще правиш съединител. Но нищо страшно. Рутинна операция
                Той обаче съединителя държи яко... или това няма значение..?

Коментар

"Притеснителното" е че честотата на вибрацията не се променя пропорционално на оборотите на двигателя.
                  За първата дума се пошегувах.

Коментар

Може да държи, но самия лагер явно по някаква причина "мята" и ще трябва да се види. По-добре е спешно, че може да стане каша...

Коментар

Аха, аз така стигнах до Варна навремето и там се наложи смяна на съединител в полеви условия на супернеприятна скоростна кутия...
                      Иначе всички "разбирачи" казваха: "нищо му няма, още мнооого ще кара"
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

колега аз карам бора тди 110коня с asv мотор , проблема при фолксвагените е че маховика е с денфер, който след 200 000 почва да се разбива, това води до чукането на педала, разбиване на притискателния диск и т.н.
                        приготви си 850лева, толко е комплект маховик и съединител, или карай докато може!
                        Disco II td5
                        2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                        planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir
                          колега аз карам бора тди 110коня с asv мотор , проблема при фолксвагените е че маховика е с денфер, който след 200 000 почва да се разбива, това води до чукането на педала, разбиване на притискателния диск и т.н.
                          приготви си 850лева, толко е комплект маховик и съединител, или карай докато може!
                          Честито...Виж ако не си платил колата гледай да си ги приспаднеш от цената...

Коментар

иначе VW са много"евтини" за поддръжка.....
                            Disco II td5
                            2" OME,Safari snorkel, front D44bumper, 9500winch,chip, Fedima 265/70/16
                            planed: air locker, rear D44bumper

Коментар

Първоначално публикуван от ivanomir
                              Ами дано да не е това. Колата по всички признаци е под 100 000 - от средата на 2001 и определено е карана малко... Днес ще се опитам да определя какво точно се случва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X