Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за съвети при покупка на Golf

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за съвети при покупка на Golf

Колеги, моля за вашите компетентни съвети. Проблемът ми е следния: наш служител потроши тотално една от служебните коли и поради това се налага сравнително бързо /затова и нямам време много да се ровя и да чета/ да купуваме друга служебна кола. Търсим нещо евтино и здраво /употребявано/, но такова, че да не му е скъпа поддръжката, а и да не влиза често в сервиз. Ще го карат най-различни хора и ще го карат като "служебна кола", а тя както всички знаем е най-здравата и най-проходимата. Не ни трябва да е голяма, ще се кара предимно на градско.
    Спрели сме се на Golf, но не знам кой вариант да търсим - 1-ца, 2-ка или 3-ка /за следващите вече ни става много скъпо/. От познати чуваме най-противоречиви мнения за здравината и поддръжката им, затова реших, въпреки че машината, за която питам не е 4х4, все пак да попитам и тук.
    Предварително благодаря за съветите!

До: Молба за съвети при покупка на Golf

Едва ли ще намерите нещо по-удачно от Голф за тези нужди които са описани.Аз ползвам такава работачка от 6години и досега сериозни ремонти не съм имал.Единствено профилактика и консумативи-масла,ремъци,филтри,накладки и веднъж амортисъори(каран е само на асфалт което си е на места оф роуд).Преди него съм имал още 3бр. и картинката е подобна.Като недостатък мога да отбележа пълната липса на комфорт.Все пак говорим за ГОЛФ.

Коментар

Голф 2 е най здравата по отношение на чупене направена е доста дуракоустойчива, но вече са доста стари ,на доста км и да намериш читав екземпляр ще ти е трудно.
      Н 3 ката допуските и сглобките са по свободни и затова той е по чуплив ,но принципно няма кола която да не се чупи и да издържа на експлоатация като на чужда жена.Каквото и да вземеш си приготви още 1000 лв отгоре за довършителни работи.
      Аз имам една служебна Астра 2000 г и досега вече 70000 км не ми е създавала големи проблеми,като изключим помпата която е конструктивен дефект.
      Въобще с колата е като с жената въпрос на късмет и пазене.
      Успех в търсенето.

Коментар

Има Голф-ове и ГОЛФ-ове...Моят съвет е 3-ка.По принцип 2-ката е по-дуракоустойчива,но...е много стара вече.Ориентирайте се към 2-литрова,96-97г.Има и вариянт 4х4 Синхро.Рядко,но,аз имам такъв...
        1,6 16V-101 коня-вечни проблеми с електрониката...
        1,8 Моно-90 коня-роден мъртвец.Лесен за газификация.
        2,0-115 коня-много добър
        2,0 115 коня Синхро-Идеален
        2,0 16V-150 коня-водят го най-доброто от Голф...
        1,9 ТДИ-90/110 коня-абсолютно безпроблемни,но рядко се намират читави,дето да не им е взета душата вече...
        Това са основните и най-разпростране ни модели...
        Съветът ми е да е колкото може по-нов....
        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Благодаря за мненията. Така съм по-ориентирана. Горе-долу и ние това си мислехме.

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            .................................
            Има Голф-ове и ГОЛФ-ове...Моят съвет е 3-ка.
            1,8 Моно-90 коня-роден мъртвец.Лесен за газификация.
            ..
            Съветът ми е да е колкото може по-нов.........................
            1,8 Моно-90 коня, да .... не е бегачка, но не е и нужно .... в случая.

За мен това е СЛУЖЕБНИЯ автомобил .... на газ!
            Най-малко проблеми с електроники .... перфектно се газифицира.

Успех с избора!
            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
              1,8 Моно-90 коня, да .... не е бегачка, но не е и нужно .... в случая.

За мен това е СЛУЖЕБНИЯ автомобил .... на газ!
              Най-малко проблеми с електроники .... перфектно се газифицира.

Успех с избора!
              Обаче разходът му е като на 2.0 - 115 кс. и върви по-зле от 2.0.
              А за да върви като 2.0 трябва да се юрка, повечето така ги карат и съответно читав екземпляр трудно се намира. 120 000 км. карах пасат с двиг. 2.0 - 115 кс., който е същият като на голфа и с обикновена газова не съм имал никакви проблеми и никога не е гърмяла.
              Моят съвет е 2.0.... един и същ разход, газова, поддръжка и по-разтоварен двиг. и съответно по-издръжлив
              LZ1RED

Коментар

Ситроен Ц15 1,9 Д .... Перфектната служебна кола! И място за багаж, и е висока, части евтини и дуракоустойчива колкото щеш, нисък разход на гориво и почти безпроблемна при НИКАКВА поддръжка. Имаме 15-тина такива и само една почти издъхна откъм ходова част на 90000 км, ама тя горката има 5-6 катастрофи и е юркана ежедневно и безжалостно ... Другите са по на 200000+ км и нямат проблеми с палене, горене на масло и т.н.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Все още се намират не лоши двойки на цена окло 1000 лв.
                  Обслужването е според състоянието, но не мисля, че ще прескочи 200-300 лв.
                  В семейството имаме дизелова двойка 1600 куб. см. - 55 к.с. /по документи / и е безотказна. Миналата зима сменихме подгряващите свещи с чешки "Искра" - 7 лв./бр.
                  Возията наистина не е като на ситроен /примерно/, но за сметка на това подръжката и обслужването са символични, което за служебна кола си е плюс. Ако не се налага изминаването на стотици километри ежедневно, то купуването на по-скъп автомобил е неоправдано според мен.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                    Ситроен Ц15 1,9 Д .... Перфектната служебна кола! ...
                    +1
                    Една от най-здравите и икономични баничарки, но са сравнително скъпи и не се намират лесно 2-ра употреба.
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Един глас и от мен за Голф 3, 1.6 бензин, 101кс. Купих го за жената преди 5 години, колата се кара само в София и харчи 8/100. Това ми е единствената кола по която не съм правил никакви ремонти!!! Сменям само консумативи.
                      Относно съвета при покупка, няма нищо специфично при този модел. Гледай колата да е възможно най-добре запазена.
                      Y260

Коментар

С15 още една подкрепа за една от най-добрите баничарки от близкото минало. Жалко,че Партнер и Берлинго не са толкова здрави. Пак са,но не толкова. Да се върнем на С15: много по-комфортно от ГОЛФ,товари в оъти повече(то си е за товарене кола) а и доста висока и няма да опира никъде,дори и по черни пътища(ако фирмата е куриеркса,например). 1.9Д е без абсолютно никакава електроника и не е капризен. Частите са евтини,но хората си ги държат колите и ако има такива,които се пордават,то те са малко по-скъпи. Обаче си заслужава всеки лев.
                        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X