Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чип тунинг за двигател 2,0 ТДИ-ПД

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чип тунинг за двигател 2,0 ТДИ-ПД

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
    ..."чиптунинг" е промяна на настройките на самото ECU (компютъра на колата), независимо дали става с препрограмиране (на по- новите) или със смяна не чип (на по- старите).
    Ако този, който го прави няма изпипани карти, на режимите може да ти направи колата по- зле и от преди...
    Така е, може да стане и по-зле, зависи кой го прави. В страната също има хора които са доста навътре в нещата и сами си правят картите при тунинговане на двигателя. Мерят, настройват, пак мерят... и така докато работата стане както трябва. Крайният резултат е - професионално направен чип тунинг. Не винаги вносното е гаранция за по-добър краен резултат.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Така е, може да стане и по-зле, зависи кой го прави. В страната също има хора които са доста навътре в нещата и сами си правят картите при тунинговане на двигателя. Мерят, настройват, пак мерят... и така докато работата стане както трябва. Крайният резултат е - професионално направен чип тунинг. Не винаги вносното е гаранция за по-добър краен резултат.
      За мен е гаранция за добър постоянен резултат. Колата върви прекрасно зимата и лятото, на морско равнище и във високите преходи в Алпите.
      Тук хората, които могат да мерят и донастройват не са много по простата причина, че дино тестерите не са много.
      Да настроиш една кола да върви на макс, не означава, че ще продължава да го прави, когато температура се увеличи или намали с 20-30 градуса, или сипеш някоя чудна горивна смес на бензиностанцията.
      Зима иде

Коментар

За мен е гаранция за добър постоянен резултат. Колата върви прекрасно зимата и лятото, на морско равнище и във високите преходи в Алпите.
        Тук хората, които могат да мерят и донастройват не са много по простата причина, че дино тестерите не са много.
        Да настроиш една кола да върви на макс, не означава, че ще продължава да го прави, когато температура се увеличи или намали с 20-30 градуса, или сипеш някоя чудна горивна смес на бензиностанцията.
        Не е необходимо хората да са много. Един е достатъчен, особено ако е човек който си разбира от работата. Диностендове също има. Моите наблюдения са, че на който му е трябвал - си е купил. Ако не е, явно не се занимава сериозно или само "пече" готови чипчета правени от други.
        А за бензина и надморската височина... Ами те "тунингьорчетата" са запознати с тия неща, както и още доста други и то доста по-добре от мен, а предполагам и от теб.

Едно уточнение. С предишния си пост не съм имал за цел да влизам в спорове по темата. Беше по-скоро информативен, че и тук могат да станат работите...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
          Не е необходимо хората да са много. Един е достатъчен, особено ако е човек който си разбира от работата. Диностендове също има. Моите наблюдения са, че на който му е трябвал - си е купил. Ако не е, явно не се занимава сериозно или само "пече" готови чипчета правени от други.
          А за бензина и надморската височина... Ами те "тунингьорчетата" са запознати с тия неща, както и още доста други и то доста по-добре от мен, а предполагам и от теб.

Едно уточнение. С предишния си пост не съм имал за цел да влизам в спорове по темата. Беше по-скоро информативен, че и тук могат да станат работите...
          Аз също не искам да влизам в спорове, споделям опит, базиран на три коли с такива модули.
          Помпа дюзи имам двама познати, които чипираха, единия в Проспиид, колата му не върви впечатляващо, но за сметка на това пуши яко. Другият дърпа рязко, пуши зверски и само настарта къса същата кола с мдул, после го догонва... неговите настройки ги прави ВиМакс, но съобразени с претенциите на клиента.
          За диджитал тунинг знам за няколко прецакани коли, друго не мога да кажа.

Другото нещо, е че модула, ако реша го махам за 5 минути и колата си кара на заводските настройки, с префлашнат чип - трудно.
          Зима иде

Коментар

Моите наблюдения са от приятели и познати които са си правили колите - както "печки" така и по-сериозни и скъпи бегачки. Повечето от тях не ги правят тук, а са се насочили към Варна.

Както и да е. Всеки сам решава какво, как и къде да прави по автомобила си.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от vladoniki Преглед на мнение
              Благодаря за информацията. Къде ти го монтираха? Доволен ли си?

Калега влез във вауве форума, там има един колега в Германия - Брезел. той ще ти помогне много- най-малкото с много инфо! Много си разбира от работата. Виж и прочети сам! Не му правя реклама или нещот такова, ама тези заводските просто.. Сам ще прецениш
              [COLOR=Silver]VAG GrouP[/COLOR]

Коментар

Благодаря на всички за помощта. Чипа вече е сложен. Резултата е страхотен.
                Светът на Владо

Коментар

E! Само това ли, кажи какъв, как, колко?
                  Зима иде

Коментар

E! Само това ли, кажи какъв, как, колко?
                    Сложиха ми го в Бургас. На мой много близък приятел брат му се занимава с такива неща. Нямам идея какъв е, но определено резултата е отличен.
                    Нищо като хардуеър не е добавяно или сменяно, а само смяна на софта. Сваля оригиналния софт на колата, изпраща го в Германия на фирмата, която компилира новия софт и слага новия. Цялото мероприятие за около 2 часа.
                    Светът на Владо

Коментар

Ясно, надявам се да ти служи дълго и безпроблемно

Само още един въпрос - сега колата пуши ли повече?
                      Зима иде

Коментар

Ясно, надявам се да ти служи дълго и безпроблемно

Само още един въпрос - сега колата пуши ли повече?
                        Благодаря. Няма разлика, няма повече пушек.
                        Светът на Владо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X