Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Volkswagen Tiguan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Volkswagen Tiguan

Първоначално публикуван от tiguan Преглед на мнение
    Изчетох цялата тема и мога да поспоря с доста от написано вътре. Tiguan e SUV 1, СФ е SUV 2 незнам кой къде гледа, да не говорим, че част от вносителите в България си слагат колите в който клас искат, свтовното деление не е точно като това в бг.
    Мина се на коман-рейл по простата причина, че за да се направи помпа-дюзата EVRO 5 излиза много скъпо предвид, че само VW Group я ползва, а цялта рейка всички други и себестойността и е мн по-ниска. И сега пак VW са едни гърди напред с пиезо инжекторите, по-високото налягане, и 5 броя впръсквания на гориво( цитирам по памет, че не ми се рови из документацията). А и едно допълнение евро 5 и еуро 5 не се давам само за това че двигателят ти отговаря на определени екологични норми, има също и изисквания за безопасност и т.н., защо мислиш че като влязохме в ЕУ фиестите и другите малки колици им скочиха цените- защото трябваше да ми се сложат серийно ABS и за водача и за пътника до него и т.н.
    п.п Снатафето го сравняваи с СУВ 2, където е и дали освен цената по нещо друго печели?!?!?!?!!?!

Тоя спор се води в пет различни теми,айде стига вече. Както казах в една друга тема, поедно повежда СФ,по друго Тигуан. Каквото ти харесва повече взимаш. А фейслифтът на Санта Фе ще дойде догодина с 2.0CRDi двигател със 170 коня. И шест степенна трансмисия,за която беше казано (не от Хюндай) ,че е най-добрият автоматик за последните 5(или нещо такова) години.
    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Изчетох цялата тема и мога да поспоря с доста от написано вътре. Tiguan e SUV 1, СФ е SUV 2 незнам кой къде гледа, да не говорим, че част от вносителите в България си слагат колите в който клас искат, свтовното деление не е точно като това в бг.
      Мина се на коман-рейл по простата причина, че за да се направи помпа-дюзата EVRO 5 излиза много скъпо предвид, че само VW Group я ползва, а цялта рейка всички други и себестойността и е мн по-ниска. И сега пак VW са едни гърди напред с пиезо инжекторите, по-високото налягане, и 5 броя впръсквания на гориво( цитирам по памет, че не ми се рови из документацията). А и едно допълнение евро 5 и еуро 5 не се давам само за това че двигателят ти отговаря на определени екологични норми, има също и изисквания за безопасност и т.н., защо мислиш че като влязохме в ЕУ фиестите и другите малки колици им скочиха цените- защото трябваше да ми се сложат серийно ABS и за водача и за пътника до него и т.н.
      п.п Снатафето го сравняваи с СУВ 2, където е и дали освен цената по нещо друго печели?!?!?!?!!?!
      Малииии, каква каша ти е в главата, колега. Толкова фундаментални грешки само в десетина реда текст, ужас.

VW се отказаха от помпа-дюзата не само защото е скъпа, не може да се справи с нормите за вредни емисии, защото е ужасно шумна и двиагтеля работи като редосеялка. Много други фактори са, ама не е моя работа да те образовам. Системата помпа-дюза е ужасно бъгава и определено си беше грешка. Това си го признават без бой даже самите конструктори на Холцваген. Пък и в пресата излязоха твърде много материали, дори и в АутоБилд, който по принцип винаги е удрял едно рамо на концерна ВАГ.

За да не съм голословен:

същата работа и с Пасата:

http://mail.dir.bg/~tkm_digital/passat.pdf

В тотална грешка си и за броя на впръскванията, и за пиезоинжекторите (там Холцваген не само не са с едни гърди напред, ами са в ролята на догонващи), а па за EURO 5 - това си е просто норма за вредни емисии и няма нищо, ама нищо общо със сигурността и/или "ABS и за водача и за пътника до него"(цитат).

http://en.wikipedia.org/wiki/Europea...sion_standards

Тва, дето си дочул, ама недоразбрал, са звездите, които се дават от European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) и са звезди (вярно е, дават се пак 5) - и няма нищо общо с нормите за вредни емисии. И там, колкото и да ти е странно, в момента най-добре се представят франсетата и по-специално Рено.

http://en.wikipedia.org/wiki/NCAP_crash_testing

Без лоши чувства, но преди да пишеш такива неща, е добре поне малко да се ограмотиш. Интересно какви тестове правите, щом като бъркате нормите за вредни емисии със звездите при краштестовете.
      Последно редактирано от Carburettor; 14-08-09, 02:53.
      ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
      Volvo XC90 D5 Executive '12
      Volvo XC60 D5 Summum '11
      Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Брей тоз Тигуан свръх технологичен бре. Абс за водача и пътника до него. Сигурно въздушните възглавници са четири канални и с разпределение на усилието по фасона на колата. А това,че ПД беше нерентабилна е повече от ясно. Добра система,като идея, но трудна за осъществяване. Като комунизЪма. Неосъществими...
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не съм се обидил, след като съм бил 3 години менджър за даден регион на тази марка съм видял някой неща отвътре не в платени публикации в autobild. Сега няма да почна да развивам теории и да пращам линкове от уикипедия. Само ще кажа, че това за турана са пълни глупост, имам туран ан 70км за нито едно от изброените неща не е влизал в сервиза. И ред други неща мога да кажа и да упровергая писанато и сцанираното от теб. Но явно тук се гледа повече на статия в списания и чул от комшията. Euro 5 Evro 5 ако не бъркам изписването са двете неща виж

п.п.Не говорех са краштестовете и звездите от него, ама кой да разбере все запознати тук с всичко. Да там сам допуснал грешка в структурата на изречение, вкараите мисъл малко преди да почване да сипете наред бисер след бисер. Отностно турана с 2,0 TDI пасат-а, голф-а, джетата, еос-а не са ли и те с такъв мотор?!?!
          Последно редактирано от cveti; 18-08-09, 21:22.

Коментар

ЕЙ,Жоре не се пали толкова.Все някога и колегите ще покарат 100 000км VW и ще разберат за какво говориш.Не искам да засегна никого,но имам личен опит и мога да ви уверя,че VW са много дорби,бих казал отлични автомобили/като качество и издържливост/.
            Откъм твърдостта на возене за мен е въпрос на вкус/примерно не ми се кара Мерцедес,твърде много "се гъне" /
            За изминати 120000км+ със моето Caddy 1,9TD 105к.с. освен сервизите /масла и филтри/ досега ми се е обадил само един заден десен лагер и това е.Тези,които ме познават знаят,че колата се кара всеки ден и то "мъжката",дори преди да си "сътворя" "Кроки" ходех на риболов и лов с нея по същите пътища по които ходя и с джипа/естествено няма тази проходимост,не мога да я вкарам в калта до праговете,но е достатъчно висока /.
            Та така недейте спори излишно.Всеки автомобил си има своите плюсове и минуси.
            Моторът на моята кола ,въпреки че е само 105к.с. си изстрелва колата с около 180км/ч и без проблем си нося по 1тон.въглища на 50км.разстояние на всеки 2 седмици.Разходът ми е около 6лт/100км дизел смесено каране.Е какво да искам повече от тази кола?!
            Чавдар Владимиров
            0887/912075
            Ленд Ровър Диско 1
            Самуад в проект

Коментар

моите впечатления от двете марки /ФВ и Хюндай/ са, че откъм удобство при шофиране, пътно поведение и т.н. ФВ са доста напред, обаче като надеждност и цена на обслужване Хюндай е по-добре...
              На кола под 100 000 км да се късат маншони, маркучи да се пукат и т.н. не е нормално... Последно охладителя за маслото ми дефектира и над 1л антифриз влезе в маслото и стана боза... Преди това карах "турско" рено меган - и то даваше по-малко дефекти от Пасата... Колкото и да е невероятно... и двете "кучи марки" са с двигатели БЕТОН - абсолютно без никакви интервенции... На реното на 5-тата година смених една обтягаща ролка... На лагера пишеше "Койо-Жапан" и се оказа същия като на Мицубиши Лансер.

Последен пример от миналата седмица:
              - ангр. ремък, ролки, водна помпа и труд за ФВ 1.9ТДИ = 1000лв
              - ангр. ремък, ролки, съединител комплект и труд за СФ 2.0ЦРДИ = 1170лв

Не подценявайте АутоБилд - за да е водещо списание за автомобили в такава държава, явно има защо... За съжаление немците не са вече толкова надеждни като преди 20 - 30 години...
              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вярно смяна ремъци,водна помпа и масла на 120 000 км -1140лв.
                Но наистина не мога да се оплача,само нафта и газ това е.Дори на тези километри не ми се е налагало да правя предница
                Ще се амбицирам и ще направя Кадито 4х4,не че няма заводско такова.След това ще пиша как се държи извън пътя.
                Чавдар Владимиров
                0887/912075
                Ленд Ровър Диско 1
                Самуад в проект

Коментар

Да авторитетно ама колко платени публикации има вътре? Както казах имаме 3 VW-та 2 голф-а и 1 Touran 2.0 TDI вече е на 72000 км и нищо от изброено в статия на autobild. А турана се кара навсякаде както чаро кара кадито и до сега само масла и филтри, изключвам датчика за маслата, но там го отнесхме в една нива в комплект с кората под двигателя и това за година и малко. Auto Motor und Sport е много по обективно в сравненията както и Top Gear.

Коментар

Да авторитетно ама колко платени публикации има вътре? Както казах имаме 3 VW-та 2 голф-а и 1 Touran 2.0 TDI вече е на 72000 км и нищо от изброено в статия на autobild. А турана се кара навсякаде както чаро кара кадито и до сега само масла и филтри, изключвам датчика за маслата, но там го отнесхме в една нива в комплект с кората под двигателя и това за година и малко. Auto Motor und Sport е много по обективно в сравненията както и Top Gear.
                    Да де,само че си се объркал кой на кого плаща
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

• До: Volkswagen Tiguan

Ами определено за тази статия не е плащало VW, а някой от кокуренцията

Коментар

• Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        ...Не подценявайте АутоБилд - за да е водещо списание за автомобили в такава държава, явно има защо... За съжаление немците не са вече толкова надеждни като преди 20 - 30 години...
                        Eдно списание,както добро,така и много зле. С такива огромни пропуски по някой път,че направо... Пък може и нарочно да са. Две неща,за които се сещам сега са: BlueLion и Airdream еко-знаците на Пежо и Ситроен. Пише,че ВСЯКО Пежо/Ситроен с емисии на СО2 под 140г/км е с този знак. Дрън-дрън. Трябва да е с емисии под 130г/км,да е произведено в завод с сертификат ISO 14000 от не знам коя година,да е 90% рециклируемо и за производството на колата да не се изразходват повече СО2 от не знам си какъв пробег на същата. Другото нещо е пак за ПСА - САМО Ситроен С1 бил имал HDi дизелов двигател. ПХУДАХУАХУАХУАУХ. Поредните глупости- HDi дизеловия двигател се предлага за всичките (107,С1,Айго). Да не говорим за тестовете,в които Тигуан е по-добър от Кайен,МЛ,Форестър,Х–Трейл и др.

Ами определено за тази статия не е плащало VW, а някой от кокуренцията

Ето затова говоря,колеги!!! Едно ФВ се развалило,писали го в списание и айде-платена статия. И защо пък да не се развали,да си чувал за вечни или неразвалщи се неща??? Защо пък да не са платени статиите,където Тигуан излиза по-проходим от Форестър,а тази да е реална???

Edit: Oууу,извинявам се. ЗА ТАЗИ не е плащало ФВ,но за другите-да. Трябва да се чете „между редовете“.
                        Последно редактирано от cveti; 18-08-09, 21:23.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

Колега от какво се издържа едно автомобилно списание реклама и такива статий. Как се прави като искаш хубава статия сабирашги всичките журналисти качваш ги на 6-7 коли колко са необходими правиш им една разходка с преспиване в гърция примерно и накрая като се върнат в бг има раздаваш папките с материалиалите. Позво лими да знам малко повече по тази тема. Дадох този пример защото така беше направене представянето на тигуан в бг. 3 дни разходка софия-гърция-софия. Всички ахкаха и охкаха като се върнаха и казаха до сега това само на вън са го правили евала вдигнахте летвата за кокуренцията. После имаше и на морето с друг модел в адмирал мисля нощуваха за голф 6. тоуарег-а като по парзаляха в пампорово по пистите мисля( за това разоравене там няма да коментирам колко пари вземаха)
                          Това, че няма нищо вечно е вярно, но от тия турани който съм продал как ни един не дойде за такива ремонти?!?!?!?! Истинския проблем рпи тях бяха CD-а да една определена бройка и там се видя, че проблема идва от производителя на самите CD-а и след смяна с нов нямаха проблем.

Коментар

Едно истинско списание трябва да се издържа от тираж и реклама,а не от платени статийки. Представянето на каквато и да е кола е много скъпо,това е ясно. А определено едно по-хумористично настроено списание като TG е далеч по-добре от немското. Просто имат един тънъ хумор,освен важните неща. Това също се цени от читателите. Не е само плюачета и минусчета на някакви графи,дето уж пише фактор на необвързаност.
                            Volkswagen Bora AKL

Коментар

Точно това имам предвид колега, че при TG няма пристрастия, там се пише това което е с леко понякога шеговит тон. Защото това с чупенето е много относително, давам пример пред седмица някъде един клиент с тоуарег се заби в една локва и направи воден удар, а там дълбочината не беше нещо кой знае какво предвид, че от там минаваха и леки коли. Просто в случай задкормилното устройство влязало на пълна газ, че нали е с жипка и там си остана или по-точно на въже и в сервиза.

Коментар

Точно това имам предвид колега, че при TG няма пристрастия, там се пише това което е с леко понякога шеговит тон. Защото това с чупенето е много относително, давам пример пред седмица някъде един клиент с тоуарег се заби в една локва и направи воден удар, а там дълбочината не беше нещо кой знае какво предвид, че от там минаваха и леки коли. Просто в случай задкормилното устройство влязало на пълна газ, че нали е с жипка и там си остана или по-точно на въже и в сервиза.
                                Абсолютно си прав,че и задкормилното устройство е важно,но не мисля че Джеръми Кларксън ги жали също. http://www.youtube.com/watch?v=h_KIqdS1SO0 Ясен пример затова какво искам да кажа. Интересното е от 8:06 нататък.
                                Последно редактирано от Dino; 18-08-09, 19:17.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X