Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туарег - до къде е безопасно във вода

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Туарег - до къде е безопасно във вода

По официалните данни :

Стандартно окачване: 50см
    Въздушно окачване: 60см

Тук мисля говорим за малко повече, човекът се е "разминал" дето се вика без никакви проблеми, но за мен това си е чист късмет

Последно редактирано от tutin; 15-12-07, 19:55.
    VW Touareg V10, 5000cc

До: Туарег - до къде е безопасно във вода

Проба му е майката
    http://ftp.domainbg.com/ymk/1/11.jpg

Коментар

Проба-двигател, проба-двигател...и така до победен край на хидроудара.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

не разбирам много и за това, ще питам, какво то1но става като влезе вода през въздухопровода и нямат ли някакви защити при такива ситуации новите сув-ове

Коментар

това което съм виждал, е че става когато водата е до горнния край на гумата, но при бавно преминаване.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
            не разбирам много и за това, ще питам, какво то1но става като влезе вода през въздухопровода и нямат ли някакви защити при такива ситуации новите сув-ове
            Става воден удар и бай-бай. Няма протекции против кофти задкурмилно устройство. Особено по новите сув-ове
            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Ми то и Ари Ватанен с Race Touareg на миналия Дакар скочи в неголяма локва с мръсна газ и си отвися няколко часа там...

Коментар

Мръсна работа е хидродинамичния удар-биелите се кривят като восъчни свещи и разходите стават ужасни-особено при повече цилиндри.Възможността да се скъса коляноеия вал също е много вероятна,зависи колко жилиндъра ще се "нагълтат"Водата е практически несвиваема.

Коментар

А какво представлява този хидродинамичен удар, по-подробно?

Коментар

Първоначално публикуван от kvv Преглед на мнение
                    А какво представлява този хидродинамичен удар, по-подробно?
                    Писано е вече, но... обичам любознателните.
                    При такт сгъстяване в цилиндъра въздухът се свива 10 пъти при степен на сгъстяване 10 (грубо и фигуративно казано) при бензинов двигател и 25 пъти при дизелов. Е, ако влезе вода в този цилиндър (а тя както знаеш не се свива както въздуха) буталото не може да продължи нагоре и се чупи на най-слабото място - или биелата се криви, защото тя е натоварена в този момент накриво, или се пръска самото бутало, чупи се колянов вал и т.н.
                    Защо водният удар е по-опасен за дизел? Освен по-малката компресия при бензиновият двигател има и по-голяма горивна камера (мястото, което остава при крайно горно положение на буталото) и понеже в цилиндърът освен вода има и въздух има шансове той де свие там и просто двигателят да угасне, т.е. буталото да успее да премине ГМТ. При дизела горивната камера е нищожна и затова и шансовете му са такива.

Коментар

Ти па, не го шашкай човекът. Може просто да гепи ръката на дружбата. Някоя стърчаща през блока биела. И валът изобщо да не се изкриви повече от един пръст.

Коментар

Аха, и аз така знам, от опит 3 от 4 биели бяха станали на вурстове, едното от буталата просто го нямаше, или по-скоро беше останало нещо приличащо повече на чипс (ама нахапан), отколкото бутало. Коляновят вал, както казваш, беше не по-крив от един-два пръста

Абе с две думи манджа с грозде
                        VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Първоначално публикуван от tutin Преглед на мнение
                          По официалните данни :

Стандартно окачване: 50см
                          Въздушно окачване: 60см

Тук мисля говорим за малко повече, човекът се е "разминал" дето се вика без никакви проблеми, но за мен това си е чист късмет

Има голяма разлика между газене на дълбока вода и бързо преминаване през плитка. Във втория случай вероятноста да ти се размине е доста голяма.
                          Това за 10см в повече на въздушното окачване не е ли малко хипотетично. Джипа верно се вдига с 10см ама така не може да се кара офроуд. Почва да друса зверски и постоянно е на три гуми защото ходове на окачването реално няма. Най-много ако се засилиш малко да спукаш възглавница.

Коментар

10 нагоре и 10 надолу спрямо централната позиция на стандартното окачване. Може да се кара на офроуд режим, аз така си карам винаги, когато съм на офроуд Той този режим не е най-високата позиция, има още. Иначе друса повече, това е така и е нормално, както в офроуд режим, така и в спортен режим.

Иначе моята манджа с грозде стана точно от бързо минаване в относително не много дълбока водна маса, така че сърдечно препоърчвам всеки да внимава с водата, щото е много гадно, скъпо и бавно за оправяне.
                            VW Touareg V10, 5000cc

Коментар

Е, не се излагайте де. Вижте коя да е военна амфибия, и вижте че до една в книжките имат "време за подготовка за преминаване през брод" и "допустима скорост на преминаване ...". Всички имат вълноотражателни щитове. Едни тенекии, които се вдигат отпред на муцуната. Точно за да пази от вълната при влизането и на скорост.
                              А пък пружинният и въздушният Туарези са всъщност различни коли. Май в "4х4 клуб" имаше сравнителни изпитания. Въздушният е забележимо по офроудест.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X