Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RQ//: Смяна на масло интервали 20.000/30.000/40.000км??? VW Touareg

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: RQ//: Смяна на масло интервали 20.000/30.000/40.000км??? VW Touareg

Ако се замисли човек, за една смяна или две туби от това извънземно масло Тотал лонг лайф, в момента струват 138 лева, а същото количество от истинското масло за R5 което е Volkswagen LongLife II 0W-30 струват 360 лева, и му дават само 15 000 км при това натоварване което има R5.

Та аз този Тотал първо не бих го налял в моята кола при никакви обстоятелства, дори ако ми е подарък, и второ ако го наследя налято в моята кола, ще го изхвърля още преди да е навило 10 000 км, защото първо не очаквам чудеса за без пари, и второ карам кола която като нова е струвала 130 000 лева, и трябва да бъде поддържана адекватно.

А това какво са казали тези в Порше, при положение че там не остава нито един кадърен майстор, и след като хване занаят веднага си отваря частен гараж, няма никаква тежест, а напротив, все едно да отидеш в катедрала, там да ти дадат коран, да ти препоръчат да се събуеш на килимчето, и да се помолиш на алах.

П.П. Карам лонг лайф масла много отдавна, и на много коли, но го правя търсейки единствено по-високо качество в този тип масла, и винаги ги сменям много преди препоръчания пробег, не търся в тях икономия, и никога не бих си помислил да сменя само маслен филтър, и да оставя старото масло, това дори на Лада не бих направил !!!
    Последно редактирано от TOYO; 28-03-16, 21:31.
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Що ли си мисля, че на туарега нормата беше 506.01.
      А това е доста специфично масло.

Коментар

Този Тотал му пишат че отгорарял на 506.01 ето тук http://avto-masla.eu/total-quartz-in...0-5-litra.html, но пак казвам, за тези пари не може да очакваме чудеса като пробег от 40 000км, или поне не на R5 при неговото натоварване на разпределителния вал, може би за някоя кола с по-ниско натоварване би изкарал без проблем 40 000км., и другия въпрос е дали си заслужава, при толкова скъпи ремонти по R5, да се експериментира колко би издържало едно прехвалено и евтино масло от 14 лева за литър, все едно сме италиански форум.....
        Последно редактирано от TOYO; 28-03-16, 22:18.
        TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Първо не знам какво му е лошото на тотала.
          Второ тия космически пробези са търговски трикове -доказано.
          Особено за Р5 аз бих заложил на класически интервал за смяна на масло м/у 7 и 10хил.км пробег, не че и на 15хил. да се сменя няма да изкара мотора 300хил.км според зависи. Обаче смяна на масло при тези дизели на 40хил.км си е зорлем "счупи кола".
          Всеки трети е шести

Коментар

Аз пък си задавам въпроса какви революционни открития са направени последните 5-6 години в областта на производството на моторните масла, които позволиха да се увеличи драстично (3 - 4 пъти) срока в който те запазват експлоатационните си качества (мазане, охлаждане, миене) ???
            Или може би материалите от които се изграждат детайлите които подлежат на смазване в ДВГ-то са коренно различни, или мазителните системи са в пъти по-ефективни ???

Явно съм пропуснал нещо.

А какво става с филтъра (филтриращия елемент) за 40 000 км. И той ли като маслата е станал LL ???

Съвременните двигатели са изцедени до край откъм компресия, обороти и т.н., турбинирани (1.6 литрови мотори постигат мощности от по 150 НР и нагоре), работят в невероятни режими и в същото време сервизните интервали нарастват в пъти.

Друг е въпроса, че ресурса на двигателите се доближава до гаранционния срок на автомобила (3 до 5 години) след което почваме да се чудим "що така"

Аз лично съм програмирал сервизните интервали на моите коли на 10 000 км, карам с оригинални масла посочени от производителя и не си мисля да икономисвам точно от тук.

PS Това разбира се е мое лично мнение с което не ангажирам или още повече не съветвам никого.
            Последно редактирано от tsb_bg; 28-03-16, 22:46.

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
              .

Друг е въпроса, че ресурса нa двигателите се доближава до гаранционния срок на автомобила (3 до 5 години) след което почваме да се чудим "що така"
              Това клони към истината...

Иначе звучи примамливо - сменяш по-рядко консумативи и/или според индикация, експлоатационните разходи са ниски... купете от нас
              Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от alexalex69 Преглед на мнение
                ...и четейки информацията ми направи впечатление сервизният интервал 60 000 км или две години за смяна на маслото....
                Това е абсолютно вярно, така че не се еб@в@йте с човека! Искам само да отебележа, че в сервизната книжка не е упомената напълно цялата процедура по смяната. Та, на всеки 60к км:
                0. Маха се пробката за източване.
                1. Внимателно се източва старото отработено масло в специален съд не реагиращ на петролни и маслени продукти.
                2. Сваля се масленият филтър.
                3. Разкача се старият двигател от ел. инсталацията, горивоподавващите агрегати и газоотвеждащите пътища.
                4. Изважда се старият двигател от кошът.
                5. Старото масло и филтър се предават в съответната еко-служба за рециклиране/унищожаване
                6. Монтира се новият двигател в кошът.
                7. Закача се към от ел. инсталацията, горивоподавващите агрегати и газоотвеждащите пътища.
                8. Слага се новият филтър.
                9. Налива се новото масло.
                10. Нулира се сервизният интервал.
                WG 2.7 CRD

Коментар

И моите 5ст с чисто нови коли.Обслужвани само и единствено в официалните сревизи.Максимума който изкарват е 10 000км.След това колата сменява звука,особенно сутрин.
                  Дизелите започват да тракат повечко.Е,нали са служебни се караха до 15 000км,но на 10 000 според мен си заминаваха.

Коментар

Доскоро и аз бях скептично настроен на тема смяна на масла .Сменях всяка година или макс 10000 км . След Рейнджъра и след като видях че няма никакъв разход на масло за 20000 км вече се замислям че все пак при условие че производителя препоръчва има причина . Условието е че става въпрос за МПС първа ръка или поне с гарантирана история . До 20000 км имам увереност че се постъпва правилно обаче още 40000 км с това първо масло с което е закупен автомобила нещо не ми се връзва . Важно условие е както споменахте е и условията на експлоатация . Ако караш преобладаващо на къси разстояния си мисля че е редно смяна всяка година без оглед на км и обратното не гарантира че дългите разстояния с чести студени стартове пазят маслото и двг. Понеже не съм запознат напълно с условията на гаранцията и точно каква е практиката ще направя опит на първият сервизен интервал в края на първата година да сменя маслото в сервиза и в зависимост от това какво се случва ще решавам дали ще се сменя при тях . Незнам дали ако си сменя маслото самостоятелно по някакъв начин няма да наруша гаранционните условия . Във всеки случай мисля да не спазвам условието 60000 км или две години .
                    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Всичко зависи къде се кара автомобила,в какви условия,с какво гориво. На еконтските коли в София и 10000 им е много. Фиатите им новите на 50-60000 хвърлят турбо, а е карано с оригинални консумативи.

Отделен е въпросът в официаалните сервизи как сменят маслото.

Коментар

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
                        И моите 5ст с чисто нови коли.Обслужвани само и единствено в официалните сревизи.Максимума който изкарват е 10 000км.След това колата сменява звука,особенно сутрин.
                        Дизелите започват да тракат повечко.Е,нали са служебни се караха до 15 000км,но на 10 000 според мен си заминаваха.
                        Много грубо изказване ! Имам МПС на което извърших първата смяна на 17500 км и след това на всеки 20000 км . В момента е на 130000 км без никакви признаци на умора или проблеми . Разделям се с него поради ред други причини но не и заради технически проблеми . Ако имах възможност да го задържа нямаше да се чудя , но пето МПС с нейните си допълнителни разходи ми идва в повече . Мечтаех си дълго за него , купих си го и сега вече не отговаря на изискванията и нуждите ми .
                        По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                          Това е абсолютно вярно, така че не се еб@в@йте с човека! Искам само да отебележа, че в сервизната книжка не е упомената напълно цялата процедура по смяната. Та, на всеки 60к км:
                          0. Маха се пробката за източване.
                          1. Внимателно се източва старото отработено масло в специален съд не реагиращ на петролни и маслени продукти.
                          2. Сваля се масленият филтър.
                          3. Разкача се старият двигател от ел. инсталацията, горивоподавващите агрегати и газоотвеждащите пътища.
                          4. Изважда се старият двигател от кошът.
                          5. Старото масло и филтър се предават в съответната еко-служба за рециклиране/унищожаване
                          6. Монтира се новият двигател в кошът.
                          7. Закача се към от ел. инсталацията, горивоподавващите агрегати и газоотвеждащите пътища.
                          8. Слага се новият филтър.
                          9. Налива се новото масло.
                          10. Нулира се сервизният интервал.
                          A, не точка 5 и 9 са сгрешени!!!!

5. Старото масло внимателно се източва в специален съд не реагиращ на петролни и маслени продукти.
                          5.1 Бае му се от минимум баячка 5-ти разряд!
                          9. Налива се същото масло.

Коментар

С две думи, ако човек има пари за скъпи ремонти, и те не го тревожат, може да си играе лотария с маслата, и да си прави експерименти с дълги интервали на смяна в италиански стил, вярвайки на търговските трикове на производителите.

Ако човек няма излишни пари за ремонти, или не обича да се занимава с глупости, е желателно маслото да се сменя на 10 000 км., а специално при R5 да се ползва оригиналното масло на Фолксваген, което е специално създадено за този мотор, и за V10.

Коментар

Производителите на коли обичат.... да продават коли , ако колата изкара 600хил км вместо 300хил ще са продали двойно по малко коли.
                              Лонг лайф маслото може и да изкара 20-30 хил. км когато колата е нова, но с годинките двигателя се износва и все повече сяра и др боклуци се смесват със мслото и ускоряват износването.

Коментар

Абе не знам защо сравнявате старите масла с новите такива. Все едно слагате на кантара Баба Лада/Москвич-1978 и Опел2015год.
                                Нищо общо като техника и технология. Да не приемам за сериозно 60 000 за масло, но 20-25000-да.
                                Ще дам пример:
                                Ауди А8 4,2ТДИ/с чипосване от 60000 от 320на 395кс/ от началото е карано само с 5-30 и сервизен интервал според компютъра. Тоест около 22-27000км. При 300000/триста х./ се наложи отваряне от катастрофа и не повярвах на очите си.......никакво износване, не минимално, а никакво. Минимални нагари по ЕГР. Перфектни турбини и т.н. Двигателя бе измит и монтиран наново.
                                Вие, ако искате си сменяйте маслото и на 5000км. А към колегата, дето беше смятал стотинките 1-1,5-2ст ще му кажа следното: Ако си купуваше сирене и днес то струва 12лв, а утре 18 или дори 24, дали щеше пак толкоз разпалено да обяснява, за стотинките. Аз съм търговец също и знам каква е цената на Стотинката. Точно по тази причина не наливам в колите си 15-40 и да го сменям на 7000км.
                                в общия случай, питащия, приема за точен и коректен,само отговора който е очаквал.....
                                Land Rover Discovery 4 & VW Touareg 3.0TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X