Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен код за грешка - new beetle

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен код за грешка - new beetle

На жена ми Битъла , 1.9 тди , 90 кс, дава код за гешка P1626, което е за липса на връзка с управлението на скоростната кутия. Колата обаче е с РЪЧНИ СКОРОСТИ, та съм малко озадачен.
    Предисторията - в един момент почна да присветва лампата за АБС-а, а колата палеше трудно понякога. Закарах я на диагностика заради паленето, настроили малко помпата - почна да си пали , обаче лампата на АБС-а вече светеше постоянно и чек енджина също. Мислех си че свети заради АБС. След време сменихме датчик на едното задно колело и АБС-а угасна , чека - не. Всъщност при стартиране на мотора не свети, но когато колата тръгне на втория метър светва, без значение дали потеглям на скорост или по инерция. Прочетоха ми тази грешка- Р1626, която доколкото аз разбирам, се отнася по-скоро за автоматик.
    Така ли е или аз греша ?
    Ако грешката е САМО за автоматици , според мен при някое от двете ходения в сервиз е възможно да са сменили ( волно или неволно) компютъра. Ако е така може ли да се препрограмира този или да търся кой го е сменил ? Лошото е че първото ходене беше преди няколко месеца..
    Ако пък греша и този код е възможен при ръчна кутия - какво да гледам освен клемите на компа. Има ли наистина нещо, което той чете от кутията ?

От: Странен код за грешка - new beetle

Най-вероятно не са ти сменили компа. Може да са ти променили конфигурацията на колата. Даже може да е без да разберат. Просто накарай ги да ти проверят конфигурацията, и ако зададена с автоматична скоростна кутия, да я променят на ръчна.
    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
    SSang Yong Kyron 2.0xdi
    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

Понеже каквото знам за автомобилните компютри е от Форума и от Гугъл, това беше първото което ми хрумна. Ное логично и само настройки да са объркани.
      Понякога съм твърде мнителен, чак аз не се харесвам.

Коментар

Баце ... не знам кой и как я е прочел тази "грешка" и с какво, ама ..... специално на ALH мотора ... няма как да стане ...
        Кодовете не започват с P xxxx ....
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Ми.. в един гараж , с един комп. Не знам какъв е софта. Така ми казаха...
          Но пък ей сега се огледах в Гугъл , и като резултат на '' vw alh dtc'' например излизат доста такива резултати , започващи с Р.
          От друга страна , ти си ПРО, тъй че и твоето мнение е важно за мен.

Коментар

Отдавна ми е попадала информацията и не претендирам за прецизност...
            ЕКУ-то на автоматика и ръгачката е еднакво. Разликата е в начина му на конфигуриране, както е казано и по-горе. При проблем с паленето, ако правилно си спомням, при топъл двигател, в някой сервизи практикуват преконфигуриране на ЕКУ-то от ръчна скоростна кутия на автоматична. По тоя начин, то започва да работи с други стойности от таблиците или други таблици, и това не си го спомням точно. По тоя начин проблемът временно се решава или по-точно се замазва.
            Тая манипулация е дискутирана във фолксвагенския форум, защо се налага, какво се случва след нея и т.н.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
              когато колата тръгне на втория метър светва, без значение дали потеглям на скорост или по инерция. Прочетоха ми тази грешка- Р1626, която доколкото аз разбирам, се отнася по-скоро за автоматик.
              Без да знам нищо за тоя автомобил - проблем с датчика за скорост. Такъв имат и ръчните скоростни кутии.

Коментар

В ето Тази тема ще намериш отговор на въпроса ти. Описано е всичко подробно и изчерпателно. Решението на проблема с топлия старт е именно пренаписването на ЕКУ-то за автоматик или чип. Естествено най-приятния вариант е чипа. Виждам, че и ти си от Варна, пиши ми на ЛС да те насоча към правилния човек в града който се занимава главно с VAG автомобили.

Коментар

Благодаря на всички ви !
                  @ SIMEON40 : Пробвах ЛС, ама като гледам че си с 9 публикации май още нямаш право на ЛС - дава ми съобщение че кутията ти е пълна. Иначе да , бих отишъл, тъй че дай координати, може на скайп iwodraganow или на мейл - същото име в абв.бг.
                  Последно редактирано от ивайло; 28-07-12, 14:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X