Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOUAREG 2.5 Прекъсва и пуши когато е студен.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• TOUAREG 2.5 Прекъсва и пуши когато е студен.

Здравейте, забелязах следното, сутрин когато запаля джипката, мотора потреперва , сякаш прекъсва, това е съпроводено с изпушване отзад струва ми се бял пушек. Като загрее се оправя. Дайте идеи моля, дюзи, турбо, подгряващи свещи?

От: TOUAREG 2.5 Прекъсва и пуши когато е студен.

Бял пушек на студен мотор!
    Аз бих тръгнал от свещите.
    LZ1PER

Коментар

Ще проверя свещите наистина първо. За дюзите, могат да се проверят с диагностика в сервиза нали?

Коментар

Свещ е абсурд, вариант 1: гарнитура на главата, да се провери за загуба на антифриз.

вариант 2: Дюза, да се провери на диагностика
        вариант 3: ..............
        първо предните два.
        Audi Q7 - продава сe ... http://www.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=934535&d=1508126732

Коментар

И аз като колегата, бял пушек е на вода, но защо след като загрее се оправя

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
            И аз като колегата, бял пушек е на вода, но защо след като загрее се оправя
            Може би е дюза–сурова нафта или свещ–някой цилиндър пали по късно.
            CAN-AM RENEGADE 800XR 0898580436 VW PASAT 2.0TDI,DSG,170+ЛЕКО ПИПНАТ[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Дали е вода, или нафта лесно ще се разбере - едното не мирише, другото мирише и люти.
              Да каже човека от къде е. Ако утрините са студени може и конденз да събира.

Коментар

Много на боб хвърляте .Ми да му направи едно четене /за здраве/и то ще си каже.
                Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                Grand 3.1TD
                0898 620 306 Стоян

Коментар

Свещите на старото TDI се "палеха" при температура под 7-8 градуса(ако не ме лъже паметта). При помпа-дюзата може и да има нещо промени свързани с екологията, ама чак да пуши и тресе при неработеща свещ, и то при сегашните температури не ми се вижда вероятно.
                  Четене "за здраве" задължително. Спадне ли му антифриза, то ще си каже–ще се осветят ламБи и дори надписи може да изографиса...
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Смених свещите, и петте се оказаха изгорели. Дюзите ги замерваха и казаха , че са ок,турбина също.Антифриза е добре Надявам се да се реши проблема сега и да е бил от свещите. Всъщност проблемите ми като са замисля започнаха от едно зареждане не OMV. Зацапана геометрия на турбото и отклонения при дюзите, затова внимавайте с горивото.

Коментар

Слагай по малко добавка към горивцето от време на време (има доста изписано по повод на добрите добавки и кой от коя е доволен) и следи редовно темата "от къде да НЕ зареждаме....."
                      Дано нямаш проблеми с машината
                      I'm not Lost, I'm Discovering !

088 три 3 четири 0 94 нула - Филип

Коментар

Всички свещи наведнъж? Задължително проверка и на електрониката, която ги управлява. Ако не ги гаси навреме едва ли ще им се радваш дълго и на тези.

Коментар

Това дали има връзка с това , че е чипнат от предния собственик. Другата седмица съм решил да му върна заводските настройки. Долях и пол. литър антифриз, сега ще видя дали го губи. Навъртял съм му около 10 000 км. до сега не съм доливал. Иначе сега пали нормално, не виждам да пуши нещо в момента, освен малко черно.

Коментар

Мисля, че си трябва доктор, а не налучкване.

Коментар

Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнение
                              Това дали има връзка с това , че е чипнат от предния собственик. Другата седмица съм решил да му върна заводските настройки. Долях и пол. литър антифриз, сега ще видя дали го губи. Навъртял съм му около 10 000 км. до сега не съм доливал. Иначе сега пали нормално, не виждам да пуши нещо в момента, освен малко черно.
                              Зависи този половин литър антифриз на колко километра си го долял иначе няма лошо половин литър да долееш имайки предвид че са 22л антифриз в системата
                              Моя съвет е да не пипаш въпросния "чип", остави си тази карта. Колата ти е по-добре с тази карта (ако са сложили нещо читаво).
                              Аз съм доволен от моя "чип". И моята пипа по малко антифризец - това не ме плаши защото зная че малко по малко си изтича от въпросните тръби дето подменяхме. Преди е капало от там и сега си капе. Лошото е че мокри стартера ......, ама се преживява през година две профилактика на стартера и е ОК
                              Последно редактирано от 887504600; 18-09-11, 06:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X