Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Туарег 2.5 като офроуд машина?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Туарег 2.5 като офроуд машина?

Това клипче като го гледах и си спомням моят Рейндж с галоши из Плана.
    Само газ те измъква. И това, че се движат четирите колела. Не винаги, но понякога - и като тежеста наделее - минаваш.
    И то минаваш в несериозни коловози, лек након и без дупки. А - и немного лепкава кал.
    От тогава се научих как да подхождам в такива препядствия - не като този на клипа.
    Но както и да е - прав е Турбо д, че нашите виждания са изкривени - нека човека си я кара както иска, нека изследва къде са границите на възможностите й.
    Важното е да й се кефи
    И като постне снимки, тогава ще анализираме
    Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Проходимостта е сложна функция на много фактори, по моя скромен опит най-вече колко си прежалил возилото. Тъй като толкова скъпа и хубава играчка, не се прежалва лесно моят съвет е леки разходки с големи баири за да се изкефиш и не стари горски пътища, в тях винаги има нещо скрито. Иначе за колегите, които напълно се съмняват във възможностите на колата прилагам следното филмче, доказващо добрата работа на системата 4Мошън. Да правя разлика между това 4 х 4 и това на моят ленд крузър, но все пак вижте филмчето много е добро.
      http://www.youtube.com/watch?v=2OzK-oRPCbs
      Едни хора, с едни джипове, ходят на едни места, без да имат работа там, калят себе си и своите джипки, но това им доставя огромно удоволствие...
      А ако това не е най- важното...не знам кое

Коментар

Само да допълня, имаме подходящо трасе за теб. След 4 или 5 сухи дена трасето става за лека оффроуд разходка. Ако някой път си наоколо ще ми е приятно и любопитно заедно да тестваме възможностите на твоят СУВ.
        Сашо
        София
        0883 35 06 06
        Едни хора, с едни джипове, ходят на едни места, без да имат работа там, калят себе си и своите джипки, но това им доставя огромно удоволствие...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          А на мен ми е много интересно докъде ще стигне една дакарска бегачка (Таурег) на разходка на лозенската група, или в район с активен дърводобив, където джуганите са се погрижили коловозите да се превърнат кални и мазни каньони, па да са и с гуми за кал..?!! Иначе Чаво от клипчето дето си го пуснал става ясно, че тези в таурезите не могат да карат (убиват инерцията точно преди да нагазят в интересното и разчитат на блокажите да ги изкарат, блокират колелата на спускане със спирачките, вместо да слизат на бавна и т.н.). Пологинчето е доста софт по моите разбирания и на такъв терен бих се забавлявал с всичката газ, само на задно...
          А замисли ли се докъде ще стигне лозенската група на състезание като Дакар??!!!!
          Jeep cherokee XJ 4L,6.5 inch long arm lift,33/12.5/15

Коментар

Тенкс, пичове, за акълите... Сашо, и на теб за поканата, ама при мен темата малко взе да се оттича. Не за друго - ама има мераклия да я купи. Та на този етап - засега на стендбай. А иначе следващата стъпка ще е нещо за трошене. . А за пътя съм си заплюл едно GLK. BTW, предлагат ми един ленд крузър модел `81 г. Некой с впечатления????????????
            По-добре здрав и богат, отколкото беден, но болен !!!

Коментар

Първоначално публикуван от a100 Преглед на мнение
              предлагат ми един ленд крузър модел `81 г. Некой с впечатления?
              Това е едно добро начало, дай още данни.

Коментар

Ба, дет са вика на английски, бемлигъ? Тва е информация от 300 км. Другата седмица ще ходя да го гледам. Май е 4 литров бенз., дълга база... и в добро състояние по непотвърдени данни. Рових из нета, ама кат`че ли по-ще става за ретро, отколкото за оффроуд. Ще видим...

Коментар

Колега напълно подкрепям идеята ти за СУВ за града и извънградско плюс военна машина за гората... Само искам да споделя моето мнение относно това, което си заплюл ГЛК... Абсолютно със същия успех можеш да си вземеш Ситроен Берлинго, веднага обеснявам, проходимост- същата, возия- същата, а за 1000 лева моят тапицер вътре ще ти го направи с кожи, даже с твойто име и състезателен номер даже по седалките... За последните три години в англия за нови коли мерцедес е на дъното по качество и здравина на своите коли, веднага след италианските и френски возила (има статистика правена от Топ Гиър). Аз лично карах на тест драйв ГЛК и Мл, разликата е космическа в полза на Мл, а разликата в цената е смехотворна. Но все пак моят избор за драдски и горски джип ще бъде: супер луксозно изпълнение на ТЛК 120 за града и ТЛК 90 къса база за гората... най-хубавото е,че можеш да се обзаведеш с тези истински машини за по малко пари от ГЛК-то, а те повярвай ми, особено горската...поставят много усмивки на лицата...

Коментар

Всъщност ГЛК-то за мен въобще не попада в графа СУВ, САВ, или квото и да е от сорта. Аз го приемам като комби с опция да можеш зимата да си движиш по пътя. Ясно ми е, че като проходимост извън първокласните (не говоря за пътища 3-4 клас) е пълна трагедия. А ТЛК 120 имах допреди година и половина. Преди това Паджеро 2,8 дълга база, преди него същото ама късо . Btw, забравих да спомена, че съм геодезист и общо взето работя по и около баирите .

Коментар

ООО благородно ти завиждам на автопарка, през който си минал. Няма тогава на теб да ти разказвам за ТЛК120 успех с избора...

Коментар

И аз да споделя мое скромен опит с високо проходима техника

А сега моя паркетник

Май Фронтерата не ми е конкурент

Поздрави на всички

Коментар

Първоначално публикуван от 0887504600 Преглед на мнение
                          И аз да споделя мое скромен опит с високо проходима техника...
                          Прежали машината! Звука на мотора е страхотен. Евала!

Коментар

Това със звука е заради липсата на катализаторите
                            Изработиха ми едни "спортни" творби ....., с нови фланци към тръбите (ускорителите)
                            С други думи съм много доволен. Случих на майстор и на тънки пари

Поздрави

Коментар

След като разбрахте че не опирате, ако се бяхте позасилили повечко и двамата без проблем щяхте от вторият път да го качите. В тази ситуация единственият проблем на 2 те джипки са гумите- съответно твоите са били малко по -добри. Иначе при еднакви гуми и просвет фронтито е в пъти по-слабо от твоят мотор- което си е предимство.
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Аха гумите на Фронтито са нови, а моите са галоши 3мм грайфер нямат. Последни издихания.
                                На Фронтито корема опря, но на Кайена не. Мисля че предимството е на Фронтито, но нещо му "куца" - леко задкормилното устройство

Както и да е. Да не се отклоняваме от темата ......, аз мисля че Туарег-а също не е лоша машина, но по-големия мотор V10
                                Като база са идентични с Кайена. Не са кофти коли

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X