Обява

Свий
Няма добавени обяви.

фолксваген каравел 4по 4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• фолксваген каравел 4по 4

днес се сдобих с такъв бус .всичко му работи но мотора е износен ..и ми казаха че за този модел двигател много трудно може да се намери читав .а за ремонт няма кой да ми направи тук в българия .има ли някаква алтернатива този мотор .и може ли да се замени с друг и въобще ще съм благодарен ако някой който се е занимавал с такъв бус да сподели.

От: фолксваген каравел 4по 4

А кой модел двигател е буса?! Защо се сдобиваш с такива "неремонтни" бусове на наша територия...!
    ПС: Работя в магазин за авточасти за Фолксваген и Ауди.

Коментар

От къде си ,Колега?
      Иначе колегата РАСН-Иван Тодоров се занимава точно с такива бусове.
      А и доста колеги се занимават с авточасти.Дет се вика: няма начин да няма начин...
      П.П.Честито за хубавата придобивка.
      0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

ами двигателя е порше . така ми каза продавачът .2000 кубика боксер с водно охлаждане .и още не съм го огледал от всякъде утре ще продължа огледа . но ми се струва че пуши повече отколкото е нормално

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
          От къде си ,Колега?
          Иначе колегата РАСН-Иван Тодоров се занимава точно с такива бусове.
          А и доста колеги се занимават с авточасти.Дет се вика: няма начин да няма начин...
          П.П.Честито за хубавата придобивка.
          от едно русенско село съм но живея в чужбина .идвам си от време на време .а навън видях такъв бус и много ми хареса как се движи в снега . а тук го взех почти за без пари . и каквото и да сложа по него сматам да стане както трябва .то основно двигател съединител накладки . друго всичко е в ред даже и ръчната държи като за бус на 250000 килобетра и 20 години

Коментар

Честито, със здраве да го юркаш! 250 000 км. не са голям пробег за този двигател, ако е на толкова наистина. Намери свестен майстор да го види, защо реши веднага да го сменяш? Синхрото в ред ли е?
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

те не са много когато е каран според предписаните масла и редовни смени . но при смяна от време на време .и с вода вместо антифриз . като го взех предния собственик му наля вода преди да го запалим .и наля масло от някъква мръсна туба щото на щеката нямаше нищо . .а синхрото не знам как да разбера дали работи сега като няма сняг .но двигателя със сигурност е износен щото губи масло .а не тече . и затова искам да го сменя .

Коментар

Здр. колега .Двигателите боксер с водно охл. са 1,9 и 2,1 .Правил съм такъв ремонт,много е труден но стана сполучлив и буса върви вече 7ма година.За предпочитане е да се монтира редови двигател от vw защото буса става по икономичен и по върви.Потърси темата на колегата PACH там има инфо как става, а още по подробна тема има в форума на VW и пак е негова (тема)

Коментар

Първоначално публикуван от stefan stoev Преглед на мнение
                  Здр. колега .Двигателите боксер с водно охл. са 1,9 и 2,1 .Правил съм такъв ремонт,много е труден но стана сполучлив и буса върви вече 7ма година.За предпочитане е да се монтира редови двигател от vw защото буса става по икономичен и по върви.Потърси темата на колегата PACH там има инфо как става, а още по подробна тема има в форума на VW и пак е негова (тема)
                  тази тема я гледах , но човека си прави всичко сам и знае точно какво трябва да се направи . а аз всичко ще карам майстор да ми го прави . а те обикновено каквото им дадеш това слагат .и затова ме интересева точния модел на редовия мотор който трябва да търся .доколкото видях на колегата е монтирал дизел . но за мен това ще е трудно затова ще е бензинов .

Коментар

На моя съм намислил когато пак се предаде да сложа 2,0л. от vw редови 8кл 115к.с. Необходимите части за присаждането са горе-долу същите като за дизела -камбана от дизелова кутия ,картер ,маслена помпа и.т.н

Коментар

Честито за придобивката колега!

Дано да намериш решение за бусчето.

Успех!

Коментар

ами днес намерих един в долна митрополия на вторични заедно с кутията и гредите дизел 1.9 без турбо .но преди да го взема пак да попитам ще имам ли проблеми с резервоара като е бил бензинов . и се оказа че бензиновата помпа е от запорожец .и се колебая между бензин и дизел .а тук в ясен маисторите ми казват че дизел е по добре и има хубави ремонтни български бутала и сегменти и ремонта ставал сполучливо с тях и шлаиф правели много хубав .някой правил ли е шлайф с български бутала и сегменти

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X