Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на мотор на синхро

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Смяна на мотор на синхро

Здравейте случайно станах собственик на голф 3 синхро 1.8 моно,но този мотор нещо не ме кефи като нагазя във вода и понякога започва да прекъсва.Позамислям се да сложа дизелов мотор тди,знам че трябва да сменя цялата инсталация с компа.Искам да разбера скоростната кутия ще пасне ли на AFN мотора или ще трябва и скоростна кутия и раздатка да сменям.Не говорим за предавателното число то не ме интересува а само механичното съвпадение.Вероятно бензиновата кутия ще се яви по бавна за дизеловият мотор но това ще го компенсирам с по-големи гуми.
    0885719173-Красимир

От: Смяна на мотор на синхро

Никой ли не е правил подобна трансплантация??
    0885719173-Красимир

Коментар

Здрасти това е мн здрав мотор стига да не го прегряваш!!Тук един приятел имаше голф2 синхро 1,8 карб и му сложи двигател 1,6 Д но само съединителя сменява и радиатора и там лапите за хидравликата!!3ката е еднаква но АФН е по сложен много работа си отвориш комп кабели интеркулери ако нямаш донор афн не се захващаи !!Другия вариант е 1,9 тд мисля че е мн по лесно за слагане!!
      Опел Корса В 1,4 82 коня
      Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
      Ямаха ХТ 600Е
      Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Да знам че да поставя турбо тизел е много по лесно но AFN е много по-издръжлив преди карах Венто с такъв мотор и за 150 000 км не пипнах нищо по мотора освен една водна помпа.То може и АФН мотор да го преправя със механична помпа и е готов но ще идва слаб за синхроо и затова искам да е поне АФН.
        0885719173-Красимир

Коментар

Няма ли кой да даде по-конкретна информация или трябва да си правя опити))
          0885719173-Красимир

Коментар

С голяма вероятност скоростните кутии на бензиновите и дизеловите са съвсем различни-характеристиките на двата двигателя като обороти и тяга се разминават много. Ще бъде голямо приключение...по-добре си търси направо дизелов.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Ето един полезен сайт за това, което Ви интересува: http://www.doppel-wobber.de/wbb2/VW-...rmationen.html ако се справяте с английският добре ще си отговорите на много въпроси, другото, което може да се направи е да се види заводски какви двигатели се слагат на синхро тройката, тъй като ако експериментирате с по-мощен двигател някой от възлите да Ви стане консуматив, а при синхро това не е много приятно. Преди време успях да докарам дълбоки и високооборотни скорости на джета2 само със смяна на кутия, 1-70км/ч;2-110км/ч;3-170км/ч и така нататък, пълнил съм километража до 220 и си ги поддържаше, Двигателят Ви не е лош, но аз лично не харесвам моноизпълненията, съвета ми е да се сложи пълна инжекция и малко тунинг на двигателя, поне се знае на какво е вложено в него и дали има някакви проблеми, успех

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                Няма ли кой да даде по-конкретна информация или трябва да си правя опити))
                Колега,правихме Голф2 Синхро1,8 бензин на 1,9ТДИ 110кс.Скоростната кутия се преправя за да върви нормално и да не товари мотора.Другия вариант е да търсиш скоростна кутия от Голф3 1,9ТДИ.
                Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                  Колега,правихме Голф2 Синхро1,8 бензин на 1,9ТДИ 110кс.Скоростната кутия се преправя за да върви нормално и да не товари мотора.Другия вариант е да търсиш скоростна кутия от Голф3 1,9ТДИ.
                  А на всяка кутия ли е възможно да се закрепи раздатката???То и сега съм с хидравличен съеденител като прии тди.
                  0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                    А на всяка кутия ли е възможно да се закрепи раздатката???То и сега съм с хидравличен съеденител като прии тди.
                    Забравил съм да поесня Голф3 Синхро 1,9ТДИ.До колкото знам кутийте са различни.Но не съм сигурен.
                    Помогни си сам,за да могат и другите да ти помогнат.
                    АСК Ален Мак

Коментар

Първоначално публикуван от vetsi71 Преглед на мнение
                      Забравил съм да поесня Голф3 Синхро 1,9ТДИ.До колкото знам кутийте са различни.Но не съм сигурен.
                      Благодаря
                      0885719173-Красимир

Коментар

аз карам голф2 19 тди 110к.с. с гуми кобри 26 инча и имама няколко участия на състезания ако имаш въпроси пиши на лични.Разгледай клиповете на арена офроуд пловдив.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X