Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още една нова Рав4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още една нова Рав4

Здравеите колеги купих си рав4 2001 година 2000 кубика 150 коня.Ровех се из форумите но неможах да науча много эа тоэи автомобил.Виждам че тук има сериозни хора и за това искам да ви помоля эа малко инфо эа колата.Какви плусове и какви минуси има и къде са им слабите им места.Мерси предварително.

До: Още една нова Рав4

ха-ха
    Вие си гу купихте, а ние да Ви кажем защо
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
      ха-ха
      Вие си гу купихте, а ние да Ви кажем защо
      Интересн начин на действие. Първо стреляш, после питаш. Но никога не е късно да преоткриеш нещо, което имаш .
      ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
      LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от Pretor Преглед на мнение
        ... Но никога не е късно да преоткриеш нещо, което имаш .
        Аз така последния път си намерих 50лв в джоба на изпраните дънки... Голям кеф е!
        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Вярно, и аз на това най-много се радвам, защото почти винаги знам в кой джоб какво има. Оспамихме темата на човека .
          ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
          LZ1YBB

Коментар

Че си го е купил-купил си го е,човека пише че не е намерил инфо-нормално е да пита за разни неща.
            И аз на негово място щях да питам-как го подхванахте само.
            Преди време когато и аз си търсих джип един познат ми го хвалеше.
            Аз знам че нищо не знам,но други и това не знаят.

Коментар

Честито колега!Много и безаварийни километри с новата придобивка!!! За сериозните хора дотук-.След това чакай да ти кажат:чети във форума има много,но за съжаление за РАВ има доста малко.
              По въпроса за плюсовете и минусите:
              ++++ Здрав автомобил,като повечето Тойоти.
              -достатъчно мощен за повечето случаи в които трябва мощности и за доста ниското си тегло- 1350кг. -
              -високотехнологичен мотор с променливо газоразпределение и нисък разход на гориво за автомобил 4Х4.Ангренажа е с верига,което е по безпроблемно.
              -постоянно задвижване 4х4 с междинен диференциал с виско муфа,което му дава голяма стабилност при движение на хлъзгав път и при завои.
              -сравнително добър клиренс-20см, като това е разстоянието до тръбата на генерациятя а не до отговорни възли.Видимо добри ъгли на атака-не им помня градусите.
              -сравнително добра возия,като изключим по подскачащото возене на късата база,но тя си има други предимства.
              -доста вариативно вътрешно пространство-при сваляне на задните седалки може да натовари обемисти предмети и т.н и т.н плюсовете може да се изреждат още много време,но ето и някои минуси:
              -------
              От гледна точка на пригодност за офроуд:
              -Няма бавни предавки
              -слаб съединител:много лесно замирисва
              -няма отделна рама,макар че има доста спорове из форума дали това е критерий за офроуд
              -има две щанги на задния мост, които са малко ниски,но за сметка на това са усилени в сравнение с предния модел
              Хайде стига минуси,че и аз имам точно същия,пък съм забелязал във форма,че всеки си хвали неговото,а аз станах много обективен.
              Ако не ти е ясно нещо по РАВа питай.Надявам се, че с дружни усилия ще ти отговорим нещо повече от:ЧЕТИ!!!
              Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
              Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
              Враца

Коментар

Първоначално публикуван от stoimen85 Преглед на мнение
                Здравеите колеги купих си рав4 2001 година 2000 кубика 150 коня.Ровех се из форумите но неможах да науча много эа тоэи автомобил.Виждам че тук има сериозни хора и за това искам да ви помоля эа малко инфо эа колата.Какви плусове и какви минуси има и къде са им слабите им места.Мерси предварително.
                Здравей колега,колата е хубава, ти и затова си е купил.Имам такава, т.е.на жена ми е , вече година и половина,къса, но и на мен ми харесва да е карам. Разхода го смятам за минус, за жена ми, цвета е минус и иска да е пребоядисам. Някои пластмасови детайли ги тапицирах с черна кожа и стана по добре в салона. Колегите казват че не става за кал, и са прави. Едва излязох. На асфалт върви чудесно,даже и с 200, но това беше само един път, за проба. И така , честито и много да те радва Равката!
                [SIGPIC][/SIGPIC]...нищо не е така, както изглежда!!!

Коментар

Имам такава от 7000 км 2000 д-4д дълга база. Много си я харесвам. Перфектен външен вид. Работи идеално на асфалт, на сняг, на лед, по черни пътища. Ня моята пише 1995кг. и е с ангренажен ремък.

Плюсове:
                  Може да се кара и бързо ако е необходимо
                  Може да се кара икономично, 6/100 междуградско и 8-9/100 софийско градско през центъра
                  Може да се кара и без да замирисва съединителя стига да знаеш какво искаш искаш от нея
                  Не е капризна, в смисъл, че не се нуждае от много грижи
                  Един плюс, който си е само мой - жената я харесва много и се кефи да я кара, пък аз мога да си пия без да се съобразавам.
                  Багажника събира много ако се наложи.
                  Купето е удобно, добре отоплено, не ми се е случвало да се замъглят стъклата, има много ниши, чекмеджета и стойки за чаши
                  Ако ти се налага да купуваш части и нямаш време да чакаш ТМ Ауто намират се и на Симеон оригинални такива.
                  Твърди се, че ако се наложи, чип тунинга се постига лесно.
                  Перфектни спирачки, най-добрите които съм имал досега.
                  Удобни скорости с къс ход на лоста и ясно изразени позиции. Добре съобразени предавки спрямо оборотите на двигателя.
                  Много добри фарове, осветяват плътно и предоставят комфорт при нощно каране.
                  Минуси:
                  Трабва да се избягва калта, и сложни снежни ситуации има склонност да буксува с едно предно и едно задно колело. По същата причина трябва да се избягва и да попада на кантар. Без бавни и блокажи не бих тръгнал през полето. Аз я ползвам за риба, градско, планинско с много сняг.
                  Задната чистачка е калпаво измислена и при много ниски температури не работи добре, това е заради пластмасовата сглобка около която се очаква да лагерува перото, не съм измислил още как да го подобря.
                  Врата на бажника е много тежка, дано издържат пантите.
                  Капака на резервната гума е много неудобен за поставяне, може да отнеме и 30 минути докато уцелиш вярното положение, няма надеждна система за заключване. Аз използвам едно катинарче, но то се прецаква от водата и калта и спира да се отключва.
                  Много малко инфо има за нея, но като се разровиш по конкретни въпроси се намира такова.
                  Не се откриват лифт китове, шнорхели и разни други офф глезотийки по обясними причини, всички смятат че това не е такъв автомобил. Затова пък степенки и тръби колкото искаш.
                  На моята не и достигат около 20 кс може би за да е съвършена.
                  Няма 6-та предавка.
                  Пружините на вратите са слаби и понякога досадно те удрят по гърба докато слагаш коланите на детето.

Повече не се сещам. Както каза един комшия като му се оплаках за слабите оффроуд възможности: А ти всъщност каква кола искаш, може би трябваше да вземеш две: комби някакво и ленд круйзер. Аз обаче нямам време и пари да поддържам две. А и за 52 уйкенда в годината не съм убеден че има смисъл да се купува отделна кола за разходки. По полето и баирите е по-добре пеша.
                  Не се притеснявай да питаш каквото знам казвам.
                  Киа Соренто 2.5CRDi 2005г.

Коментар

Колега Maverick 1995кг е дизеловия РАВ но с пълен товар,за всичко друго съгласен.
                    Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
                    Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
                    Враца

Коментар

Блаодаря много на генади.цветков на Пакостин и на маверик.бг за отговорите които сте ми дали.А на Тедо и Претор мерси за радушното посрещане.Исках савети от хора които имат такъв автомобил дами кажат какви проблеми мога да имам с него.Мисля че е ясно да питам за инфо,а не да получавам някакви тапи критики.

Коментар

Първоначално публикуван от stoimen85 Преглед на мнение
                        ...Исках савети от хора които имат такъв автомобил дами кажат какви проблеми мога да имам с него...
                        От хората които имат такъв автомобил, няма да получите достатъчно информация, пък ако ще и за това, че просто не са наясно, или им липсва база за сравнение...
                        По-добре искайте съвет от хора, през чиито ръце минават по няколко такива, при това всеки ден. Лошото е, че те ще ви кажат истината, която едва ли бихте искали да чуете...
                        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                          По-добре искайте съвет от хора, през чиито ръце минават по няколко такива, при това всеки ден. Лошото е, че те ще ви кажат истината, която едва ли бихте искали да чуете...
                          Това ми хареса...
                          Карам нов дизелов Рав4 от Октомври 2009. Сега е на 15 000 км. Днес правих първо ТО.
                          Колата е перфектна за комбинирано каране по асфалт и отвреме на време калпав път, особено когато трябва и скорост на асфалт. Става за катерене по бордюри и не задира по разбити черни пътища. На сняг поднася трудно. На кал е като лодка... Съединителя наистина замирисва бързо, а трансферната кутия загрява при включено 4х4 и хлъзгав терен за повече от 5-6 минути.

Недостатъци при нормална езда:
                          - заради късата база клати много надлъжно
                          - малко е шумен мотора
                          - уплътненията на стъклата са лоши (не обират снега при сваляне)
                          - няма подгряване на огледалата (а за цената и трябва да има...)
                          - при изключване на мотора вратите остават заключени
                          - бутоните на аварийките, заключването и някои други нямат осветление, което е кофти нощно време и не само

Други недостатъци:
                          - оказа се, че шума от лагера на съединителя е "характерен за модела"
                          - сигурно ще изкочат и други характерни недостатъци

Днес имах записан час за 8 ч за първо обслужване на 15 000 км. Отидох в 8:30 ч. Вкараха колата в 9:30 при празен сервиз. Изкараха я в 11. Дадоха ми я в 11:45 при това след като си я поисках понеже виждях, че я няма вътре доста дълго вече.
                          Мнооого мързеливи тия бе батка... Освен това са им сложили едно голямо стъкло да ги гледат всички как си чешат м..дете и така дразни... Добре че клиентите на тойота са търпеливи хора!

Иначе съм фен. На мен ми върши чудесна работа за това, за което я купих - и по-важно - пак бих си я купил...

Коментар

хаха е такае бате всепак да не забравяме че сме в бг.Мерси много

Коментар

Здравейте на всички избрали тежката, но приятна съдба на 4x4 автомобилите.Ами аз от доста време се каня да си купя Рав 4 2.2 D-CAT модел след 2006год. дълга база.Преди имах Ровър "Фрилендър" бензин 1.8 модел 2000год. От него много лоши спомени ( опасно тромав на асфалт, постоянно дефекти от всякакво естество всеки месец в сервиза и накрая го продадох) Но ми хареса да съм на високо и да се катеря по разни места без да се притеснявам че ще опре.За това сега реших отново да е джипка и се спрях на Равката.Това което ме раздвоява е Suzuki Grand Vitara от същия клас.Дайте съвет коя машина е по-добрия избор?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X