Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Още един RAV-4 във форума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Още един RAV-4 във форума

Здравейте, колеги! От няколко дена вече карам Toyota Rav 4 (2002) бензиновия мотор, дълга база. Имах възможност да я пробвал 500км на извънградско и останах много доволен от всичко, само дето разхода ме плаши. Това ми е първия джип, по-скоро СУВ, та явно не съм свикнал на по-голям разход. Искам да помоля за мнения, препоръки и т.н. по този модел. Извънградското ми е 10л/100км - това нормално ли е?
    Скоро ще кача и снимки да се похваля.

До: още един RAV-4 във форума

Колкото лека кола няма да харчи, това е сигурно. Но е много 10/100. Автомат ли е? С каква скорост е изминат пътя?

Коментар

2.0 150 коня, ръчна. Маршрута бе София - Пловдив - Карлово - Пловдив - София, а скоростта беше ралична.
      София - Пловдив - 140-150, а веднъж го пробвах и до 180
      Пловдив - Карлово - лекичко с 100км
      Карлово - Пловдив - бързах и пак го настъпвах яко
      Пловдив - София - 120-130км/ч
      В града още нямам наблюдения как ще е. Някой с такава Тойота нека сподели.

Коментар

Не е нужно да е точно с такава Тойота. Разходът е нормален. Ако ти олекне десния крак, ще намалее. Но от СУВ със 140-150 не очаквай чудеса от икономичност - много въздух повлича със себе си.

Коментар

За скоростите,които си декларирал разхода ти е направо ПЕРФЕКТЕН!
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Честито и много да те радва .И да не се чупи
            ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
              Честито и много да те радва .И да не се чупи
              Как ще се чупи бе, второто по здравина след walkmen-a е Rav4 (това се отнасяше за първа генерация, но както и да е :-))
              :-)
              Честито на колегата и безопастно шофиране.

Коментар

В заблуда си.При скоростите,които си декларилал смятай 2-3 л отгоре над 10 за бензинов СУВ с този обем на двигателя.Под 8 средно няма да го свалиш,но това е много идеализиран вариант.При по-голям процент извънградско си калкулирай м/у 10 и 11 л бензинец марка 95,щото ако го пробваш с 98 откъм разход файдата ще е йок.И ако си все още уплашен ходи и му прасни едно АГУ.Обаче тогаз да знаеш,че го напраскваш моментално на колата пък не след дълго и на самия себе.

Коментар

Не знам дали е с постоянно зацепено 4х4, ако е, то разходът ти даже е прекалено малък за такива скорости!

Коментар

Първоначално публикуван от Peter P Преглед на мнение
                    Не знам дали е с постоянно зацепено 4х4, ако е, то разходът ти даже е прекалено малък за такива скорости!
                    По спомени предно предаване с виско муфа назад (т.е. пак върти всичко)
                    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                      По спомени предно предаване с виско муфа назад (т.е. пак върти всичко)
                      При мен е така, 2000 кубика, 136 коня и постоянно 4х4 с вискомуфа, която си е един вид междуосев диференциал. По моето Мицубиши (което е в отлично състояние) съдя, че разход от 10л при скорости от и над 130-140-150км е отлично постижение, стига да е реален, защото показанията на бордовия компютър са едно, а реалният разход съвсем друго нещо.

Коментар

Съвпадат си двата разхода.Казвам го от опит със същия като твоя автомобил.Винаги пълня до горе,тъй че може да ми вярваш.Ако обаче ти е на газ тогава не гледай какво пише на бордния компютър.

Коментар

Първоначално публикуван от ivan ivanov Преглед на мнение
                          Съвпадат си двата разхода.Казвам го от опит със същия като твоя автомобил.Винаги пълня до горе,тъй че може да ми вярваш.Ако обаче ти е на газ тогава не гледай какво пише на бордния компютър.
                          Всъщност и аз не бях чувал реалния и този от бордовия компютър разхода да се разминават. Но ако ти е 10/100 е нормално, моето Субару Аутбек е един вид м/у лека кола и SUV с постоянно AWD и разхода му е 9/100 извънградско.
                          пон.-пет. 09:00 - 18:30
                          събота 09:00 - 13:00
                          Варна - 0894484248, 052600585
                          София - 0895432143, 024750847, 024750947

Коментар

Моето мнение е, че по-старите СУВчета /от нови нямам наблюдения, ама си мисля, че една 6та скорост ще пооправя нещата/ трябва да се карат до 120 извън града ако искаш добър разход. Наблюденията са ми от старата РАВ, Фрилендър и Хонда ЦРВ с не много мощни мотори. Просто скоростите са малко по-къси, над 120 си в по-високите обороти, а и аеродинамичността не е като на лека кола. Фрийто за мен е рекордьор. 100 км в час с 3000 оборота, а 120 към 3500. Ако го карам със 150 няма как да даде под 13 разход, а иначе кротко със 100-120 даваше 8 бензин.
                            http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                            http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Първоначално публикуван от mimo13 Преглед на мнение
                              Всъщност и аз не бях чувал реалния и този от бордовия компютър разхода да се разминават. Но ако ти е 10/100 е нормално, моето Субару Аутбек е един вид м/у лека кола и SUV с постоянно AWD и разхода му е 9/100 извънградско.
                              Абсурдно е да се сравняват двете возила-коефициента на възд.съпротивление е различен,а нараства с квадрата на скоростта!
                              Също от значение са предавателните числа на скорости,дифове...

Колегата хубаво си пусна питането ,ама не се е появявал,та не разбрах с каква скор.кутия е,ама ако е карал с тези скорости,които написа съм убеден,че реалният му разход е с 2-3 литра отгоре...
                              Последно редактирано от mbenz; 14-01-10, 19:53.
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X