Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VIN разшифровка

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• VIN разшифровка

Коеги, търсих но не намерих никаде VIN декодер за тойота който да ми даде реален резултат(дали повечето са за американските модели?)Дава ми невалидно контролно число.Ако е така явно номерата са пренабивани...?
    Тъй като утре ще кеширам 80 ката която харесах ми се искаше да съм сигурен че всичко е наред- VIN-а е следният -JT111TJ8007006023. Моля който има информация да помогне, да не се окаже че е крадена или нещо друго...
    ПС (пробвах и с framno, но не успях)

До: VIN разшифровка

VIN номерът си е наред. Става дума за 80-ка VX, произведена септември 1991г. и предназначена за европейския пазар. С 1HDT двигател и отваряща се нагоре задна врата.

Коментар

Много благодаря за инфото.
      По талон казват,че е 97 год...?, пък и мотора е 167к.с.,та ме съмнява да е 91? Ако може да дадеш и линк от каде да правя справката (ако е онлайн декодер)

Коментар

Именно защото е 167к.с. не може да е произведен след 92г. От 1993 до 1994г. включително, моторът е 160к.с. А от 1995 до януари 1998г. (когато са произведени последните бройки от серия 80) моторът е 170к.с.
        Ето едно полезно ЕРС, където можеш да провериш и сам - http://www.toyodiy.com/parts/q.html
        По принцип предполагам е възможно за някои пазари 167-коньовият вариант да е слаган и след 92-ра година, но за Европа е слаган само до тогава.

Коментар

Огромно БЛАГОДАРЯ колега. От 2 седмици търся хубав декодер!!!!
          Утре я взимам !!! Ще посна снимки !!!

Коментар

[QUOTE=Harka;609789]Именно защото е 167к.с. не може да е произведен след 92г. От 1993 до 1994г. включително, моторът е 160к.с. А от 1995 до януари 1998г. (когато са произведени последните бройки от серия 80) моторът е 170к.с.
            Ето едно полезно ЕРС, където можеш да провериш и сам - http://www.toyodiy.com/parts/q.html
            По принцип предполагам е възможно за някои пазари 167-коньовият вариант да е слаган и след 92-ра година, но за Европа е слаган само до тогава.

Странно,а защо в оригиналната книжка на моята 80-ка пише 121 kw ? това не е ли точно 165 коня. да разбирам ли че дръпнатите очички са произвели 1HD-T мотора в няколко мощносни вариянта,или просто разликата идва от различията в мерните системи? оставям на страна разбира се 24 клапановия 1HD-FT.
            Любопитствам,защото и аз мисля да регистрирам 80-ката си и си събирам инфо за акцизи и тем подобни разправии около регистрацията.
            TЛК 80-4.2ТД
            ТЛК 73-2.4ТД
            ...................

Коментар

121kW са 164,4к.с. Според мен абсолютно е възможно разликите да идват от различните мерни системи, конвертирането им и евентуалното закръгляне. Пак казвам - зависи за кой пазар е била произведена 80-ката. Например в Германия мощността се мери в конски сили по DIN, като двигателят е в окомплектовано състояние (т.е. със закачени всички помпи, вентилатор, въздушен филтър, ауспух и т.н.). В Щатите пък всичко е разкачено и мощността се мери на гол двигател. Единицата за мощност там се нарича SAE-HP, т.е. конска сила по SAE. В Италия е Cuna-PS, а в Япония пък имат собствен индустриален стандарт наречен JIS. Така че разликите не могат точно да се дефинират, но със сигурност разминаване има. И това разминаване не идва само от различните мерни единици и стандарти, ами и от различните условия, в които се измерват.

Коментар

по сайта който си посочил за разчитане на вина,разбирам ,че моята 80-ка е произведена юли 1992г. значи влиза в същите параметри като на колегата по-горе?
                тоест 167 коня. яд ме е ,че заради различните мерни системи една и съща кола влиза в акцизната бариера,ако е от Англия,както е моята,а същата закупена от Германия НЕ.
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

Първоначално публикуван от veilside Преглед на мнение
                  по сайта който си посочил за разчитане на вина,разбирам ,че моята 80-ка е произведена юли 1992г. значи влиза в същите параметри като на колегата по-горе?
                  тоест 167 коня. яд ме е ,че заради различните мерни системи една и съща кола влиза в акцизната бариера,ако е от Англия,както е моята,а същата закупена от Германия НЕ.

Най-важно е коя база данни ползват в КАТ. Ако там двигателя е записан с мощност над 120кВт - товарят акциз, ако е до 120кВт - не плащаш. Без значение в коя страна членка е първоначално регистрирана колата.

Има и друг риск: Когато регистрирах моя Хайлукс Сърф проверяващия не можа да го намери в базата данни и каза "абе само пикапи ми излизат, а твоята е комби", за малко да ме прати на ТЕХНОТЕСТ. Добре че 1 приятел беше регистрирал същата преди 1 седмица и ми каза да я пиша като 4 Рънър, защото Сърф на Европейския пазар не се предлага.

Трябва да се внимава защото и други колеги тук са се оплаквали от подобни проблеми.
                  [COLOR=blue][COLOR=#000000][FONT=Times New Roman][FONT=Arial Black]When you see DEATH staring in your eyes and you feel her cold breath on your face, don’t slam on the brakes – make a sharp turn…[/FONT] [/FONT][/COLOR]
                  [/COLOR]

Коментар

Колата я купих днес, регистрирана, та не тр. да имам роблеми сега при смяна на номерата и талона...
                    Иначе я проверих в Тойота Габрово по VIN и излезе отново 09.1997г....?!,номера на двигателя излезе същията, модела излезе че е HDJ80L - GNPEXW, Grade VX.

Коментар

Първоначално публикуван от millen76 Преглед на мнение
                      Колата я купих днес, регистрирана, та не тр. да имам роблеми сега при смяна на номерата и талона...
                      Иначе я проверих в Тойота Габрово по VIN и излезе отново 09.1997г....?!,номера на двигателя излезе същията, модела излезе че е HDJ80L - GNPEXW, Grade VX.
                      kолко коня излезе мотора,по база данни ?
                      TЛК 80-4.2ТД
                      ТЛК 73-2.4ТД
                      ...................

Коментар

Milen76 здрасти!Пробвай тази страница, по-долу.Аз пробвах с твоя VIN и излезе мисля правилното инфо.Но ще изчакам тебе, щото си знаеш машината и напиши после дали работи правилно.
                        http://www.toyodiy.com/parts/
                        1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

На разпечатката която ми даде мацката не пише нищо за мощност на двигателя....

Коментар

[QUOTE=millen76;611298]Колата я купих днес, регистрирана, та не тр. да имам роблеми сега при смяна на номерата и талона...
                            Иначе я проверих в Тойота Габрово по VIN и излезе отново 09.1997г....?

Първа регистрация ли?
                            ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Колата вече си беше на БГ номера, днес я прехвърлих на Плевенски! Ето как е изглеждала до скоро ....
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X