Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закопуване на кола от Турция?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Закопуване на кола от Турция?

Здравейте,
    Бях чул че от Турция мога да си взема Тойота на лизинг за около 30% по-ниска цена от колкото в България, дори можеш да си сложиш бг номера. Искам да попитам чували и сте нещо подобно и ако да как стават нещата?

До: Закопуване на кола от Турция?

Къде го чу?

Коментар

ако не те хванат вземи и за мен два броя
      . LRE Bulgaria.
      RRC SE V8 91г.

Коментар

Първоначално публикуван от bochopz Преглед на мнение
        ако не те хванат вземи и за мен два броя
        За къде да го хванат....

Тои пита човека ако знае някои да казва,ако ли не значе е чул виц.....

Коментар

Може би ако си с 2-но граждаство?

Коментар

Първоначално публикуван от spl77 Преглед на мнение
            За къде да го хванат....

Тои пита човека ако знае някои да казва,ако ли не значе е чул виц.....
            Вицове Бол,в Турция колите са по-скъпи точно с 30%,ВЕРВАйТЕ МИ.Има няколко поделения на техните"Вътрешни войски"Жандармерия,които продаваха Ленд Роувър-Дефендър и няколко десетки ТЛС-100-4.7 бензин,ама си ги купиха от раз някакви хотелиери от курортите-до БГ стигнаха амо 3 Дефендъра и то турска направа-2.5ТД

Коментар

Е точно пък от турция... Абсурд.

Турция не е в Е.С. и производството за местния пазар е доста по-различно от това за Европа. Няма изисквания за евро 3,4,5...

Поради тази причина, можеш да си вземеш 30% по-ефтин автомобил, но той няма да е на същото ниво, като тези тук...

Коментар

Правилно си чул, но такава разлика от 30% може да има единствено при модел от порядъка на 100хил.лв. При по евтините модели разликата се стопява и не си струва. Проблем е и гаранционното обслужване.
                Това бе при евтиния долар.

Коментар

Благодаря за изчерпателните отговори, ще проуча нещата и ако науча нещо повече ще пиша.

Коментар

На кола закупена от страна, която не е членка на ЕС задължително ще бъде начислено мито и ДДС! А ако е и акцизна....не ми се мисли. Вероятно има някакъв вариант да се кара с турска регистрация, но и при тоя вариант има доста подводни камъни.

Коментар

вероятно е ставало въпрос за закупуване на чисто нова кола от митнически склад, а не от автосалон по дилърски цени... колата се взима без местни данъци и се плаща вносно мито 10% и ДДС в България...
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Re: Закопуване на кола от Турция?

За Турция незнам, но мога да дам пример с Германия, откъдето купуването на кола е песен

Та в Германия има чисто нови 120-ки, най-високо ниво на оборудване - 8 места, TEMS, кожи, навигации, автоматици, международна гаранция...за 38000 евро без ДДС.

Свързах се с един дилър, който има доста налични джипки - даже казаха, че може да се мисли и някаква отстъпка на място.

За сравнение - в България цената е над 45000 евро без ДДС и се чака за доставка.

Изобщо цените на повечето дилъри на коли в Бг. са доста неконкурентни... А и на старо е скъпо - за 2-годишна 120-ка искат почти колкото за нова в Германия...
                        "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

дори от ЕС се плаща акциз което оскъпява колата

Коментар

Мойта кола я взех от Турция, но долара точно тогава подскочи, и ми излезе почти колкото в БГ с всички данъци и такси. Месец преди това излизаше с около 10К надолу.

Иначе мои познати си взеха Субару Аутбек 3.0, което тук излиза към 90К, оттам ги взеха за по 60-70К.

Към цената се добавя ДДС и мито(10%) + транспорт - около 400-500 евро и акциз, ако е акцизна.

Но не знам дали продават Тойоти, със сигурност знам за Субару и Хонда. За повече инфо - прати мейл (на български) до Жасмин info@neptuneauto.com.tr и го питай дали продават Тойоти.
                            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X