Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моята нова любов - TLC80 1HD-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моята нова любов - TLC80 1HD-T

TLC 80 - Мечтаната хубавица, която гледах от далече и сънувах е вече моя

Още от идеята да си купя джипка тази машина ми легна на сърцето. Имах едно единствено изискване - да е лачена и запазена, за да не се превърне в черна дупка за пари. Търсих половин година и накрая си взех TLC90, защото всичките които се продаваха или бяха след 94-та и много скъпи или трошки. Половин година след покупката ми на 90-тката се появи в мобилето джипката мечта. Увъртех се у заеми, но я купих защото вече се бях убедил, че един джип не стига. След покупката я прибрах в гаража и с Венци започнахме да планирам тунингите. Общо взето почти всичко по неговият списък от темата за подготовка на експедиционен автомобил ще се купи и на моята хубавица, без супер качествената аудио уредба и без тунингите за бензинов двигател, защото моята е дизелова и с 2 акумулатора.

Първо взехме гуми и джанти. Естествено BF Goodrich A/T: Ето малко снимки

Тези гуми

ги сменихме с тези:

разликата между 2-те:

хубавицата с новите гуми и джанти:

Забележете как седят гумите. Това е при положение че оригиналните пружини са толкова смачкани, че не мога да вкарам 2 пръста между тампоните и моста.
    Последно редактирано от sabin; 23-04-09, 23:12.

До: Моята нова любов - TLC80

Съби да ти е честита
    Знам как се чувстваш миналата година като си взех гранда, за който си бях мечтал дълго време, 3 дена не можах да заспя от вълнение. Най-важното е сутрин като седнеш в колата си или се качиш на мотора да си кажеш "е т'ва е моята кола... Зверски се кефия"
    Желая ти да си я караш с кеф много километри и то безаварийни.
    LZ1RED

Коментар

Честито, със здраве да я караш. Ех кога ли ще дойде и моята
      [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Честито.
        Гумите 295/75-16 ли са.

Коментар

Честито! Страшна е!
          Technical Rescue Direct - life lies in courage
          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Честито и от мен!!!.Споделям ентусиазма и вълнението ти,аз минах през това преди 2 години.
            2,3,4,500 000км най-малко,автомат ли е или ръчка?
            И аз като надянах на моята 33-ки беше с заводското окачване и направо и заспаха.Сега е на 35 ,ама се подмамвам за 37инча,но ще трябва да сменям карета и да коригирам дифовете ,та за сега си кротувам.
            Информирай ни със снимки и коментари как върви преобразяването,току виж откраднем патента на некоя тънкост
            8777203908

Коментар

Благодаря на всички да ви се връща тъпкано

Да, гумите са 295/75/16.

Продължение:

Въпреки че винаги съм бил привърженик на ръчните скоростни кутии, реших да си взема автомат защото карайки в група често скоростта се падаше между скоростите и често се налагаше да превключвам, което за експедиционен автомобил, който се предполага че ще се кара дълги часове става доста досадно. Отделно повечето 80-тки с ръчни скорости имат проблеми и колкото и невероятно да звучи ремонта на ръчната кутия е доста по скъп от автоматичната, а на всичко отгоре последната е много по здрава

Като любител на ръчните скорости обаче автоматика ми дойде прекалено муден, особено на тази джипка. На режим "power" джипката почети става за каране, но пак беше много зле за моите разбирания. Всичко ставаше със закъснение и при тръгване на светофара обикновено ме задминаваха 2-3 коли докато "кораба" поемеше. Слава богу има лек за този проблем. Венци още в началото на идеята автомат или ръчни ме запозна с тунингите, които предлага един гений от Австралия на име Родни. Без много да умувам поръчах всичко което Родни препоръча за моята машина - low stall турбина, мозък, температурен датчик и бутон за lockup на всяка скорост. Преди няколко дена инсталирахме турбината и тунингованият мозък.

С 2 думи - нямам думи.

Джипката няма абсолютно нищо общо с преди. Изстрелва се като куршум, не се замисля дори част от секумдата, сменя по няколко скорости надолу когато ме усети че натискам педала повечко - просто уникално! При изрязване включва скоростите почети със свирене на гуми, все едно че скубеш скоростите. Същевременно може да се кара и много комфортно и превключва почети незабележимо. Благодарение на турбината която боксува много по-малко от предишната при спускане и лост заключен на 1-ва джипката се спуска съвсем бавно дори и на огромен наклон.

След няколкочасово тестване се качих отново на 90-тката, която преди ми се струваше бегачка спрямо 80-тката, но не усетих никаква разлика в динамиката, дори я усещах малко по-куца в ниските, което е нормално за бензинов двигател, но не и когато се качваш от автоматик на ръчка.

Смяната на турбината и мозъка направих в сервиза Джемини 4. Честно казано малко притеснен бях след няколкото лоши мнения за тях, които съм чел из форума. В крайна сметка останах много доволен. Да, не е евтин сервиз, но определено си заслужават паричките които взимат. Цял ден 2-ма души работеха по моята джипка, а при качването и свалянето по 5-6 човека се бореха с огромната кутия. Всеки знаеше какво да прави и действията им бяха координирани, отработени и вдъхваха доверие. Не мисля че съществува по подходящ сервиз с по подготвена база за правене на автоматици в България, вероятно са молко тези сервизи и в Европа! Всичко направиха за един ден, без да бързат и без да усерат още десет неща които после да трябва да поправям, както всички сме свикнали.

Ето и малко снимки:

Начало, сваляне на тавата:

След почети двучасово разкачване и отвиване на десетки маркучи и букси дойде време за сваляне на кутията:

Кутията е отворена. След 15 години и 160к вътре е по чисто от операционна:

Ето го и мозъка:

Монтиран новият мозък.

Монтиран мозъка и кутията затворена:

Турбината, това е старата, новата е същата, но черна.

Температурният сензор:

Коментар

Честито! Със здраве да я караш! Прекрасен автомобил! Дай боже всеки му!
                LZ1GYY
                0898 436 956

Коментар

До: Моята нова любов - TLC80 1HD-T

Даа, тези удовоствия са незаменими, Честита да ти е ! С кеф да си я къташ !

И едно въпросче, какво ти струваха "екстрите" от Родни, ако не е тайна

пп. Тези с емблемата на предния капак са правени за арабските страни, има ли нещо вярно, защото съм го чувал това ?

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                    Даа, тези удовоствия са незаменими, Честита да ти е ! С кеф да си я къташ !

пп. Тези с емблемата на предния капак са правени за арабските страни, има ли нещо вярно, защото съм го чувал това ?
                    Тази не е за арабските, но тези за арабските също имат емблема. Тази е много висок клас на ексти. Кожи ел. седалки и т.н.т. Предполагам че затова е с емблемата.

Екстрите от родни не знам колко излязоха, защото още не съм ги платил, чакам фактурата всеки момент и ще ти кажа.

Коментар

Уау!!!
                      Направо онемях! Красавица!

Събине, честито!
                      Със здраве да си я караш и да се слушате!

Коментар

Първоначално публикуван от LEDENATA Преглед на мнение
                        Екстрите от Родни с монтаж и връщане на старите неща излизат около 5200 лв. Не е евтино, но без тях TLC80 автомат си е жива трагедия!

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                          Екстрите от Родни с монтаж и връщане на старите неща излизат около 5200 лв. Не е евтино, но без тях TLC80 автомат си е жива трагедия!
                          За толкова кинти трябва доста да се е променила, мерси за информацията, скъпичко автоматче, но ако си постигнал желания ефект си заслужава напълно, все пак живеем за тези гъдели , ако променяш нещо друго го споделяй, не се знае кога ще ни потрябва и нас подобно нещо .
                          Успех !

Коментар

Първоначално публикуван от sabin Преглед на мнение
                            TLC 80 - Мечтаната хубавица, която гледах от далече и сънувах е вече моя

Още от идеята да си купя джипка тази машина ми легна на сърцето. Имах едно единствено изискване - да е лачена и запазена, за да не се превърне в черна дупка за пари. Търсих половин година и накрая си взех TLC90, защото всичките които се продаваха или бяха след 94-та и много скъпи или трошки. Половин година след покупката ми на 90-тката се появи в мобилето джипката мечта. Увъртех се у заеми, но я купих защото вече се бях убедил, че един джип не стига. След покупката я прибрах в гаража и с Венци започнахме да планирам тунингите. Общо взето почети всичко по неговият списък от темата за подготовка на експедиционен автомобил ще се купи и на моята хубавица, без супер качествената аудио уредба и без тунингите за бензинов двигател, защото моята е дизелова и с 2 акумулатора.

Първо взехме гуми и джанти. Естествено BF Goodrich A/T: Ето малко снимки

Тези гуми

ги сменихме с тези:

разликата между 2-те:

хубавицата с новите гуми и джанти:

Забележете как седят гумите. Това е при положение че оригиналните пружини са толкова смачкани, че не мога да вкарам 2 пръста между тампоните и моста.
                            ]
                            Ето,това е богатото момче,всички рецепти-изпълнение.Браво,да ти е честита,много приятна бракма е ,само не може да завива,малко е като КрАЗ

Коментар

Браво и честито!
                              LZ1VMH

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X