Здравейте съфорумци. Вече съм собственик на Рав 4 136 к.с 2007 г дизел. Измъчва ме следния въпрос- като я преглежда и тества майстор при обслужването ми посочи, че тропа отдясно и се убедих също в това при каране. Тропа вдясно и след преглед на канал майстора видимо ми показа как дърпа с една ръка вдясно на автомобила една част, която има луфт напред назад и коментира, че това е рейката, която е тръгнала. Четох във форуми, че може и да не е рейка и се надявам силно да не е тя, но тъй като съм бос по тези теми реших да се обърна за някакви съвети. Може ли този луфт, при който се чува тропане при леки неравности да е от рейката? Иначе нито ми става твърд волана нито капе нито издава звуци при въртене. Единствено на леки неравности си потропва, а като цяло вози стегнато автомобила. Моля за съвет как да процедирам. От Бургас съм, но не знам дали в Тойота е удачно да отида или на някой друг, който разбира от тази марка. Моля за съвети. Благодаря прадварително.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Toyota Rav 4 2.2 d4d тропане отдясно
Свий
X
-
От: Toyota Rav 4 2.2 d4d тропане отдясно
Не е изобщо задължително да е рейка. Даже хич. Може от шарнир, от износване на втулките на носача. Биелетките също са заподозрени. Що не я вдигнеш на крик и да хванеш гумата и да видиш къде има луфт? Просто е. Просто разклащаш. Поздрави!
-
Аз шарнир на Тойота разбит не съм виждал /за да не ме ядете ,говоря за колите ,друга бира е Крузера ,и да стига да не е имала удар/.
Та равчето ,този модел имат една такава работа с рейките ,но се лекуват.Като не си сигурен в майстора,отиди да я прегледат в Тойота ,едва ли виждат за първи път като твоята кола.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bozhkov83 Преглед на мнениеМного благодаря за насоките и най-добре е да посетя Тойота да си кажат майсторите думата. Много се моля да не е рейкамного автомати-слаби резултати!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар