Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Молба за помощ за ТЛК 70

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Молба за помощ за ТЛК 70

Колеги,препоръчайте ми сервиз в който да закарам колата си(ТЛК 70)в който могат да ми обърнат внимание,а не само да ми вземат парите.
    Малко предистория:купих колата от колега от форума преди година.От тогава до сега не съм имал някакви особени проблеми с нея.Използвам я предимно за лов и малко за каране по града.
    Та сега към проблема:преди месец се запалих от късо съединение при акумулатора по моя грешка.(правих нови захвати за акумулатора и от вибрациите по черни пътища се допряха 2 метални шпилки на + и - и така...).От тогава ми се получи някакъв проблем който се изразява в следното:Колата пали трудно и като запали от ауспуха излиза дим все едно си запалил локомотив.Също така няма мощност,при най малък наклон трябва да минавам на по-ниска предавка и яко дим.Забелязах също че започна да вдига температура,но никога не съм я оставял да мине в червено.Радиатора ми е чисто нов от магазин,с антифриз в системата.
    Преди 20 дни я закарах на майстор,като до сега е сменен само горивния филтър и е свален капака на ангренажа да се провери центровката.
    Все си мисля че проблема не е толкова голям,за човек който разбира,но ми трябва някой който има опит с подобни коли.
    Аз съм от Добринище и варианта е,да я закарам до сервиз със пътна помощ.Горе-долу разстоянието Добринище-София и Добринище-Пловдив е почти еднакво така,че няма значение в коя посока ще ми вземат парите.Въпроса е да се свърши работа че ми писна от шуро-баджанащина.
    Поздрави на всички.

От: Молба за помощ за ТЛК 70

А с какъв ДВГ е тая ТЛК? Ако е дизел 2LT, или 1KZ? ГНП с електрически изп. механизми, или механични? Снимка на ГНП.

Коментар

двигател 2lt. Механична помпа.Снимки не мога да кача ,защото колата е при майстора.

Коментар

Кажи на майстора да види работи ли системата за подгряване. Това относно "трудното палене". Относно "нямането на мощност" - кажи му да види работи ли турбото. Ако не работи, вероятно от там идва и загряването. После пиши.

Коментар

турбото работи,но явно е сменен механичния клапан от някакъв донор.Мерихме го,и работеше а 0.5 бара.Понатегнахме го и сега работи на 0.9 бара.
          Дали е възможно да е издухала главата?

Коментар

Това чудо има ли комп? Мисля, че стои в таблото, над жабката ако има. ... Въпреки, че не би трябвало да се обърка от едно закъсяване на акумулатора...
            Една молба: когато откриете точно какво е, ще се радвам да споделиш тук.
            О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от bendji Преглед на мнение
              турбото работи,но явно е сменен механичния клапан от някакъв донор.Мерихме го,и работеше а 0.5 бара.Понатегнахме го и сега работи на 0.9 бара.
              Дали е възможно да е издухала главата?
              Нещо много станаха проблемите! Първо се беше "запалил", сега пък излезна че е "барано турбото", "издухала главата"! Кой знае още какво си спестил! Така не се прави! Или си казваш едно към едно нещата, или се оправяш сам!

Коментар

Добре,нека започна от началото.
                Преди година купих колата от форума.Окачването беше сменено с OME +2,5" и горни стопове,всичко друго по колата оригинално по думите на предишния собственик.
                След като я купих веднага смених цилиндърчетата на задните спирачки,агренажен ремък,обтяжната ролка и маслото в двигателя.По купето беше пробила ръжда,която пемахнах с цялостно изкърпване и боядисване на автомобила.След време се получи омасляване на капака на главата и веднага гарнитурата беше сменена с нова.
                През лятото замених релето за зареждането със електронно такова на HUKO.(прочетох няколко теми във форума и имаше добри отзиви на колеги)Защото прецаках почти нов акумулатор Banner 100Ah.И така цято лято не съм имал проблеми със колата,само нафта и газ по гората.Радиатора ми сълзеше отгоре,но не правеше капка,а само влажно по периферията.Една сутрин видях мокро под колата и установих че радиатора е сдал багажа.Питата беше повредена в долния край.И след като се набутах със 100лв.за радиатор втора употреба,който беше запушен,защото колата започна да загрява на първия малък наклон,реших,че е най-добре да си купя нов от магазаин.Сложих го и колата започна да работи нормално,както си беше и преди.
                В началото на ловния сезон смених семеринг на предния мост защото се беше повредил.Сложих ново масло и грсирах главините.Смених и акумулатора с нов Monbat 75Ah.И така не можах да и се порадвам и 2 дни.На прибиране след един лов,от вибрациите по горски пътища,акумулатора беше дал на късо(моя грешка)и от капака започна да излиза дим.Спрях,отворих капака и видях че има пламък.Изгасихме го,свалих акумулатора,изолирах изгорелите кабели колкото да се прибера и на утрешния ден ги подмених с нови.
                От закъсяването беше се прецакало релето за зареждане HUKO което бях сложил преди.Сложих си пак старото реле и мислех че проблемите са решени.Да ама не!Колата малко по малко започна да пали все по-трудно и да няма мощност.Започна да вдига температура при изкачване, но никога не е прегрявана.
                Закарах я при един майстор.Там видаях че механичния клапан на турбото е сменен с някакъв донор.Мерихме налягането и показа 0.5 бара.Вдигнахме го на 0.8-0.9 бара, но подобрение няма.И така до днес.
                Трябваше да си направя тема още след като купих колата и да описвам подробно всичко което съм правил за нея(а то не е малко),но за жалост не го направих.
                И така,ако има някой който може да даде компетентно мнение ще съм много благодарен.
                Поздрави.

Коментар

Относно трудното палене си провери първо подгрева , той е доволно сложна схема състояща се от 4 свещи две релета , канталово съпротивление в смукателния колектор , температурен датчик и допотопен контролер зад жабката . А невървенето и греенето най вероятно се дължи на бедна горивна смес , като за начало огледайте дали не са пострадали вакуумните пътища около горивната помпа . И според мен не може да вдигате налягането на турбото над 0.6 колкото е заводското без да корегирате цикловата порция гориво на този дизел .
                  2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                  ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Дизела забрави да грее от "бедна смес". Сега си намерих снимките от ремонт на 70-сетка с 2LT. Не виждам кое може да се обърка по помпата и турбото вследствие на "пожара", та кошницата да не върви. По подгрева по може, ама не трябва да има връзка с вървенето. По скоро е съвпадение с друг генерален проблем, или някой е барал и не се казва, или човека не знае. Да се види центровката на ГНП и да се мери компресия. Ама първо да се види да не е блокирало някое колело.

Коментар

,:Така и така съм започнал да си стягам 'кошницата",ще започна цялостно рециклиране на всички по-основни агрегати :ГНП,турбо,динамо,водна помпа.Главата вече е свалена и в понеделник ще пътува за София за рециклиране освен ако не е издухала.Но това ще проверят в сервиза.ГНП-то също трябва да отпътува тези дни.
                      Не съм знаел,че системата за подгрева е толко сложно нещо.Кои са двете релета отговорни за нея?Също не знаех че налягането в турбото трябва да е 0.6 бара.
                      Освен споменатите от мене неща в по-горния пост,аз не знам за нещо друго което да е правено по колата.

Коментар

Не знам от къде идва това 0,6? На тая ТЛК по горе лично съм мерил и вдигаше 0,9. Вярно, че имаше някакво часовниче вътре и вероятно (не помня) при 0,9 е било в червената зона. Помпата си беше в настройки по книга. Избързали сте със свалянето на главата, трябваше да премерите компресията. Сега, щом искаш да я правиш както трябва ДВГ долу и ако износването е в норми, нови лагери, сегменти и челосване на блока. Дюзите също да вървят с помпата.

Коментар

Ами пише си го , ако търси човек винаги си намира информация . Андро ти като виден диагностик не би следвало да се изказваш неподготвен и да говориш наизуст
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:без име.jpg
Прегледи:1
Размер:102.3 КБ
ID:5542389
                          Последно редактирано от 75 turbodelta; 01-12-13, 16:54. Причина: допълнение
                          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
                          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                            Ами пише си го ............ ............... .............

А кои 2 релета са отговорни за подгрева на свещите?
                            Последно редактирано от CarTest™; 01-12-13, 21:01.

Коментар

Я-тВа са снимки на бившето ми добиче, Андро-веднък си го познах!
                              Вярвам, че е случило с новия си собственик-дано не се е втурнал да сменява ангр. ремък и съпътстващите ролки!
                              Помня, че мери налягането на турбината с допълнително закачен манометър и показвал 0.8-0.9атм.Така съм я карал 4 години и 60 000км. без проблем.
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X