Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ с точно определяне модификация на Тойота Land Cruiser ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Помощ с точно определяне модификация на Тойота Land Cruiser ?

Моля помогнете!
    Ето това е Тойотата и искам да разбера коя модификация на Land Cruiser е.Направи ми впечатление че в повечето интернет сайтове модификациите им са обозначени с LC J70/80/60 и тн.
    Джипката е 98 година и е 4.2 дизел ако това има значение.В талона пише:Toyota Land Cruiser 4.2D FRP VX SHD. и само това /то не че е малко ама нищо не ми говори нито успях да намеря някакво инфо/

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:toyota engine.jpg
Прегледи:1
Размер:82.6 КБ
ID:5896353Натиснете снимката за да я уголемите

Име:toyota.jpg
Размер:61.9 КБ
ID:5896354Натиснете снимката за да я уголемите

Име:toyota 2.jpg
Размер:70.1 КБ
ID:5896355

От: Помощ с точно определяне модификация на Тойота Land Cruiser ?

Първоначално публикуван от Васил Томов Преглед на мнение
    Моля помогнете!
    Ето това е Тойотата и искам да разбера коя модификация на Land Cruiser е.Направи ми впечатление че в повечето интернет сайтове модификациите им са обозначени с LC J70/80/60 и тн.
    Джипката е 98 година и е 4.2 дизел ако това има значение.В талона пише:Toyota Land Cruiser 4.2D FRP VX SHD. и само това /то не че е малко ама нищо не ми говори нито успях да намеря някакво инфо/

[ATTACH]226301[/ATTACH][ATTACH]226302[/ATTACH][ATTACH]226303[/ATTACH]
    Моделът е BJ-73.

Коментар

Примерно това? (3B,не е ли 3,4 литра?)
      Има тема за интересуващите те моделите на Тойота,но тя е в систематизирана информация и засега нямаш достъп до нея.
      Пробвай се с търсачката на Форума,и ще намериш и разпръсната информация и в много теми,които ще можеш да прочетеш.
      Иначе с две думи за моделите на Тойота–цифрите в числата,означават различните модели и модификаций,а буквите (LJ,HZJ,RJ...и т.н.) се отнасят за двигателя.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

HZJ73

( 6 цилиндъра. дизелов 4,2-литра 130к.с.- средно шаси пластмасов таван

Ето я темата:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=50117
        Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
        Drag Grand Canyon Daily
        Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
        LZ1JYM

Коментар

Благодаря за инфото!
          А линка който пусна JIMI,все още нямам право да разглеждам!
          Мдаа и все пак има разминаване в двата отговора - BJ73 и HZJ73,кой е верният или означават едно и също!
          Благодаря!

Коментар

HZJ - С двигател 6 цилиндъра, 4.2 литра, код - 1HZ
            BJ - С двигател 4 цилиндъра, 3.5 литра, код 3В или 13В-Т (втория е с турбо)

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
              Моделът е BJ-73.
              Само дето тази на снимката е HZJ-73
              Също като моята, даже и цвета.
              Изглежда много добре, има си и климатик.
              Ако е под 10кЕ, си струва отвсякъде, вече не останаха читави.

3B - атмосферния изглежда така:

Последно редактирано от rumbata; 08-07-10, 14:42.

Коментар

http://www.toyodiy.com/parts/q_E_1998_TOYOTA_LAND+CRUISER_HZJ73.htmА
                TLC 73 4.2-TD
                Автоматик
                Тел.0887859269

Коментар

Благодаря сега мисля съм на ясно какво съм си купил !
                  Има си всичко работещо безупречно ел.стъкла,централно,автопилот дори,и климатик вкл.Като за климатика определено мога да заявя че толкова силен май не съм имал в никоя от колите си досега!
                  Състоянието и вътре е като на нов автомобил с изкл. на шоф.седалка.Не съм много на ти с този род автомобили но ми се струва че двигателя работи безупречно както и изглежда.Единственно ме притеснява пробега на автомобила за който съм сигурен че е реален но ми се вижда страшно много - 260 000 км.Карал съм го 3000 км и дава среден разход м/у 10 и 11 л. на 100 км.
                  Взел съм го за работа - селско стопанство,и вчера му беше и първото изпитание с което се справи отлично а не ми се вярваше /сега ме е яд защо не снимах/,дръпнах си единият беларус да запали с малката подробност на него имаше закачено ремарке със 5 тона пшеница!
                  Абе общо взето се надявам да не съм сгрешил че друго си бях харесал ама ме кандардиса продавача!

Коментар

Единственно ме притеснява пробега на автомобила за който съм сигурен че е реален но ми се вижда страшно много - 260 000 км.
                    А как ти се вижда пробег от 1000000км. Щото при правилна експлоатация ще изкара и повече. Това е автомобил с огромен ресурс.

...И, това е експедиционен автомобил, особено предвид и екстрите, които има. Ако питаш мен, за селскостопанска работа си потърси нещо друго. Не че няма да издържи - напротив. Просто е кощунство такъв автомобил да не се ползва по предназначение, а точно тоя конкретно ще те закара и на край света, без да те изостави. Такива вече не правят.

...мое мнение. За селскостопанска работа си купи 2-3 УАЗ-ки или ГАЗ-ки. Хем ще са евтини, хем се правят и на полето, хем ги има навсякъде.

Пак казвам - мое мнение. Далеч съм от мисълта да ти "давам наклон в живота". Приеми го като приятелски съвет, защото наистина е такъв.

Всичко добро.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако возилото е на реални 260 000км.(което малко ме съмнява...дори много ме съмнява)удряй капа у земята и черпи наляво и надясно!
                      Продължавай да го използваш в селското стопанство и скоро ще сменяваш съединител...поне...! На бавните ли дърпа трактора с ремаркето?Не-нали...?
                      Явно си я взел евтино...
                      Честито и умната с добичето-иска си уважение и отношение,ако че е здраво!
                      много автомати-слаби резултати!

Коментар

По-добро от това не може да си купи с пари.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Много ме успокоихте,ей сега ще ви пусна една тема за да ви разкажа моята история как стигнах до TOYOTATA обаче,то няма такъв филм ...
                          Обещавам да се грижа за нея подобаващо.
                          П.С - Трактора найстина не го дърпах на бавните (

Коментар

По добре си купи един 600SEL , сложи му ремарке и на първа в гората да храниш прасетата. Явно нямаш никаква представа какъв уникат си купил. Грехота. Давам 3 Ровъра за него. А да те видя сега.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Много ме успокоихте,ей сега ще ви пусна една тема за да ви разкажа моята история как стигнах до TOYOTATA обаче,то няма такъв филм ...
                              Обещавам да се грижа за нея подобаващо.
                              П.С - Трактора найстина не го дърпах на бавните (
                              И аз веднъж дърпах(и то не трактор с ремарке чак)на бързите,та после сменявах съединителя-комплект...
                              Дай повечко снимки в темата!
                              Ако няма да се грижиш за добичето по-добре го пускай за продажба-да видим има ли криза,няма ли....?

П.П.Чудя се какво ли си бил харесал преди да купиш Тойота-та...???
                              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X