Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте сервиз за Тойота Авенсис 2004г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Препоръчайте сервиз за Тойота Авенсис 2004г

естествено не става въпрос за ТМ Ауто, въпреки, че ни е "под носа" на Цариградско шосе...
    На първо време трябва да се прегледа съединителя (педалът е много твърд от точката на зацепване надолу)... Също и накладки има за смяна...

Тойотката е Д4-Д на няма и 60 000км
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: Препоръчайте сервиз за Тойота Авенсис 2004г

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    естествено не става въпрос за ТМ Ауто, въпреки, че ни е "под носа" на Цариградско шосе...
    На първо време трябва да се прегледа съединителя (педалът е много твърд от точката на зацепване надолу)... Също и накладки има за смяна...

Тойотката е Д4-Д на няма и 60 000км
    Тедо-бих ти препоръчал Венци-Тойота в Габрово-ще ти излезне по-евтино барабар с пътя и хотела!Или потърси в нет-а всички други оторизирани сервизи в Бг,и ако можеш съчетай ремонта с някое лично,или служебно пътуване,само и само да не им "кацнеш" на кожодерите от ТМ-Ауто!
    Друг вариант е някой от сведущите тук да откликне.
    много автомати-слаби резултати!

Коментар

Пламене, до там ли стигнахме?
      За смяна на накладки и съединител да ходим в Габрово!

Коментар

Така като гледам става въпрос за 1CD моторетка. Съединителя ти е за смяна. Сменяй го комплект! Като го свалят задължително проверка на маховика от грамотен механик.

Като части горещо ти препоръчвам Niki-p.
        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
          Така като гледам става въпрос за 1CD моторетка. Съединителя ти е за смяна. Сменяй го комплект! Като го свалят задължително проверка на маховика от грамотен механик.

Като части горещо ти препоръчвам Niki-p.
          Ники е твоя човек за частите.В Габрово не вземат малко.

Коментар

От: До: Препоръчайте сервиз за Тойота Авенсис 2004г

Е няма ли в София сервизи? аз имам познат със сервиз, но той недолюбва японските коли, а и в случая със съединителя си мисля, че по-добре да е специализиран сервиз за Тойота, а не случаен... Не ми е толкова важно да е евтино, колкото да е качествено...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

От: Препоръчайте сервиз за Тойота Авенсис 2004г

намерих сервиз и даже не е далече... изглеждат кадърни и са правили съединители на същия модел... Доколкото разбрах неприятното е, че най-вероятно ще трябва и маховика да се смени... В петък ще я разглобят и ще стане ясно...
              Докато си приказвахме, човека ми смени изгоряла стоп-крушка на тойотата... Запознатите знаят за какво става въпрос (иска се ръка на гинеколог )

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                намерих сервиз и даже не е далече... изглеждат кадърни и са правили съединители на същия модел... Доколкото разбрах неприятното е, че най-вероятно ще трябва и маховика да се смени... В петък ще я разглобят и ще стане ясно...
                Докато си приказвахме, човека ми смени изгоряла стоп-крушка на тойотата... Запознатите знаят за какво става въпрос (иска се ръка на гинеколог )
                Като казваш,че и маховика е за смяна искам да попитам какво го товари и скапва него?Знам,че е назъбен по периферията,за да зацепва стартера и да го развърта-зъби ли се износват,и чупят...?Напоследък подочувам за доста нови модели от различни марки,че са за смяна на маховик...

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                  Като казваш,че и маховика е за смяна искам да попитам какво го товари и скапва него?Знам,че е назъбен по периферията,за да зацепва стартера и да го развърта-зъби ли се износват,и чупят...?Напоследък подочувам за доста нови модели от различни марки,че са за смяна на маховик...
                  Не става въпрос за зъбния венец. На не малко дизелови автомобили се монтира демпферен маховик или познат още като двумасов. Като се поизносят чарковете или омекнат пружините и става за смяна.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Не става въпрос за зъбния венец. На не малко дизелови автомобили се монтира демпферен маховик или познат още като двумасов. Като се поизносят чарковете или омекнат пружините и става за смяна.
                    И за съжаление, маховика е доста скъп - понякога два, дори три пъти по-скъп от комплекта съединител. Фабрично феродовият диск е без пружини, но напоследък някой фирми започнаха да ги правят с пружини, за да облекчават демпферите на маховика. Някой пък се изхитриха и пуснаха цели комплекти - твърд маховик с нормален съединител, който заменя успешно оригиналния комплект.
                    http://www.nakladkibg.com
                    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Първоначално публикуван от niki p Преглед на мнение
                      И за съжаление, маховика е доста скъп - понякога два, дори три пъти по-скъп от комплекта съединител. Фабрично феродовият диск е без пружини, но напоследък някой фирми започнаха да ги правят с пружини, за да облекчават демпферите на маховика. Някой пък се изхитриха и пуснаха цели комплекти - твърд маховик с нормален съединител, който заменя успешно оригиналния комплект.
                      Благодарско на Ники и Ицо за отговорите!
                      Поизостанал съм явно...!

Коментар

Не е проблем денферния маховик да се блокира и да остане без денфери защото те и без това са пред разпадане а когато това се случи оставаш ряско без съеденитал.
                        Ако се притесняваш от блокиране на денфера недей в моя гараж тази процедура сме я отработили на 3 Авенсиса 1Раф4 Л200 и на още няколко железа.
                        ТРИКРАКА МАСА НЕ КУЦА:eek:

Коментар

Как балансирате маховика след "обработката"?
                          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

има си афтърмаркет комплекти от други производители - излизат доста по-евтино от "оригинала"...
                            А на старото Санта Фе имаше и с такъв маховик и обикновени... и познайте след първата смяна какви се слагат Макар, че и "скъпия" за Хюндая е 2-3 пъти по-ефтин от Тойотовския... А "ефтиния" е 300 и нещо лв и си работеше перфектно - по нищо не се различават при каране...

Коментар

колата е направена - съединител и маховик, предни накладки, труд = 2190лв... Доколкото разбрах в ТМ Ауто само маховика е към 2000лв...
                              маховика и притискателния диск бяха посинели на петна...
                              Доволен съм от обслужването и спокойно мога да препоръчам на колего - сервизът се намира в "Малинова долина", ул. №5 - по пътя за камбаните, зад "Фризомат"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X