Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Амове KONI за Рънър ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Амове KONI за Рънър ?

По перпоръка на Митко Фулдата реших да сменя четирите стари оригинални Амове на моя Рънър с нови от KONI, в София се внасят и продават от Руди 96 в Горни Лозен, с тях работя от години и ползвам сериозна отстъпка.

Проблема е че в каталога на KONI нямат нищо за Рънъра, имат за Хайлукс, разбира се могат да се купят само с поръчка и чакане около месец и половина ( ако въобще ги имало налични в завода ?) освен това са три вида за Хайлукс 94-95 година.

Мислех че Хайлукса и Рънъра са с еднакви амове, ако ги имаха налични в склада можеше да сваля моите и да ги мериме, но като ги нямат налични как да разбера какво да поръчам, амовете имат ли някакви размери, момчето в склада не разбираше абсолютно нищичко ???
    TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

До: Амове KONI за Рънър ?

Е изпуснали ли са старите,та реши да ги сменяш?
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Нямам никакви осезаеми проблеми, скоро сложих гуми Гулдрич 265/70/15 или 31-ци, имам планове за малък лифт ( около 10 см.) на пружините отзад, както и леко натягане на торсионите отпред.

Понеже като се повдигне гарантирано ще загуби стабилност със старите маслени амове, исках да имам нови газови с които да подобря поведението на пътя, освен това смятам и фланци да монтирам, от 3 до 5 см.за да се разшири малко и да стъпва по добре.

На пазара има предимно амове Монро и са доста евтини ( цената е подозрително ниска), и едва ли могат да се сравняват с KONI, има и японски Каяба за които обаче не съм чувал нищо, незнам кажете вие, имат ли алтернатива като качество тези KONI (нещо доказано) , или да ги поръчвам за Хайлукс пък каквото стане ?
      TOYOTA RAV 4 HYBRID 2016 г. бензин 2500, 155 k.c. + Hybrid 200 k.c., LPG OMVL 64 Litra

Коментар

Внимавай...повдигането е процедура с много последващи неизвестни!!!Питай !
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

За всичко в повдигането ще се съветвам с Митко Фулдата ( вероятно и той ще го направи като му дойде времето), само че от опита си Митко харесва единствено KONI като амове и исках да ги подготвя, мислех че просто ще отида да ги купя и готово.....да ама не.

Познавам един от шефовете им, ще трябва да говоря да ми помогне с поръчката на KONI, другия начин е ако мога да намеря каталожен номер на амове KONI, които отговарят за Рънър и директно да ги поръчам по този номер, без да ги търсят там в каталога, защото момчетата са много зле и изобщо не им се занимава ?

Коментар

Дължината на търсените амове обаче не знаеш,тъй като зависи от желаното повдигане на пружините!!Да не вземеш,а после да се окажат къси,та да се наложи да се слагат втулки и други простотии!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

На сайта на KONI за Северна Америка дават, че има за Toyota 8/89-95 4-Runner

http://www.koni-na.com/cat_search.cf...=30&submit.y=7

FrontRear30 1421 30 1422

Не знам обаче при тебе дали ще свършат работа заради повдигането.
              Toyota Land Cruiser BJ70 1985
              Lexus LS430

Коментар

Повдигането при мен е само естетическа интервенция, и няма да търся по-голями ходове, така че като се установи окончателно колко е повдигането в сантиметри ще врътнеме на струга едни удължители (тукашен патент) със същите сантиметри за да компенсираме и сме готови, така ще ползвам стандартните амове за Рънър.
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от TOYO; 16-05-10, 20:15.

Коментар

А що не мислиш за готови окачвания!!!Около 1500 лв май идват с амове,пружини и т.н!!!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Губи се удоволствието, поне за мен е интересно да се занимавам с такива подобрения по машината, иначе лесно можех да си купя един Ландкрузер 100 на въздух, и да си го повдигам с копчето ту нагоре, ту надолу ?

Иначе наистина има всякакви амове в сайтовете, но мен ме интересуват само KONI, май ще поръчвам от БГ амове за Хайлукс ( мисля че Surf беше модела който отговаря на 4Runner) пък каквото стане ?

Коментар

За 3 мои коли+жипката , вече , купувам от там КОНИта . Винаги по телефона . Винаги са ми ги намирали по техния каталог и ако ги нямат налични съм чакал до 2месеца . Имай търпение .
                      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Джиповете колега са в каталога за камионите.
                        А дистрибутор за тежката гама е нашата фирма.
                        В каталога фигурира 4-RUNNER.
                        Поздрави!
                        VITARA, SAMURAI
                        FIAT PANDA 4x4 CABRIO
                        RENAULT ESPACE QUADRA
                        ...и едно сивикче за града...

Коментар

Първоначално публикуван от TOYO Преглед на мнение
                          Губи се удоволствието, поне за мен е интересно да се занимавам с такива подобрения по машината, иначе лесно можех да си купя един Ландкрузер 100 на въздух, и да си го повдигам с копчето ту нагоре, ту надолу ?

Иначе наистина има всякакви амове в сайтовете, но мен ме интересуват само KONI, май ще поръчвам от БГ амове за Хайлукс ( мисля че Surf беше модела който отговаря на 4Runner) пък каквото стане ?
                          Евала ти прайм,щом "лесно" можеш да си купиш стотица!!!!
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Колкото до каталога на KONI който имат в Горни Лозен, в него си имат джипки, но за моята нямаха нищо, за Хайлукс намериха че имат позици и то излезнаха три модела, нямат представа кой от тях може да стане на 4Рънър ?

Ако може колегата samuraj да даде цена за 4 броя KONI за 4Рънъра, и време за доставка, но според мен два месеца е абсурден и дори обиден срок.

Скоро купих половин тон стока от Китай и ги получих на четвъртия ден след товаренето в Шанхай, после на митницата на летище София още три дни освобождаване, мита, ддс, на осмия ден бяха в склада ми ( доставка с DHL от врата до врата), в кой век живееме, много малко клиенти са толкова търпеливи че да чакат два месеца някакви амове ?

Коментар

От каталога на Кони за 4-Рънър излиза следното:
                              За V6 и дизел/VZN 130L. LN 130L/ 08.89. - 98.
                              Heavy Track:
                              Предни - 30-1421.
                              Задни - 30-1422.
                              За моята 90-ка ги имаше налични в Руди и преди да ги купя съм сравнявал номерата от същия каталог - нямаше разминавания - продавачите не са чак толкова "боси".
                              Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                              ... turn on your A/С !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X