Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ограничава хода на окачването

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какво ограничава хода на окачването

Пружините ще ги смениш. Откачи панхарда и кормилната, в краен случай разхлаби и гайката на "шиша".
    Но, за да си отговориш на този въпрос: Какво ограничава хода на окачването , трябва да процедираш по следния начин:
    Разкачаш всичко и оставяш само носачите. Пускаш целия мост надолу, после едната и другата страна и гледаш. После, закачаш кардана и пак гледаш. После, един по един всички останали компоненти и пак гледаш. Така, като навържеш всичко по окачването, ще разбереш.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      ....Пускаш целия мост надолу, ....
      Интересуваме се от максимално възможния лифт или от хода на окачването. За мен това са различни неща.
      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
      Вальо. О888 557Ч7Ч
      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
        Интересуваме се от максимално възможния лифт или от хода на окачването. За мен това са различни неща.
        Поведението на моста с носачи тип "Ге", за мен е малко неиследвано. И във форума няма много по въпроса. Иначе, навсякъде има кълчене с 3, 4 и 5-линк. Там горе-долу е ясно. Смятам, че тая конструкция има някои предимства пред 5-линк-а и не случайно всички производители я прилагат отпред. С изключение на Джип, където пък, май единственно съществува ефекта "шими". Дали няма нещо общо? Но, тия дни ще качвам на крика един с "Ге" носачи, за смяна на окачването и обещавам сериозно да го разнищя въпроса.
        Та за мен това "разнищване" включва и движението на целия мост надолу. Такава ситуация реално се получва при скокове и рязкото пропадане на моста. В една друга тема, правих разни експерименти с макети. Вярно, доста несъвершенни, но все пак се видя изменението на "кастор-а" и взаимодействието с хода на кардана.
        Та затова казвам "целия мост надолу".
        А както казваш, ще ни покаже какво става и при лифт-а.

Коментар

Ако се стигне до статично положение в което кардана да ограничи каквото и да било, то в динамично тоя кардан е умрял веднага.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Днес разкачих и кардана и никаква разлика-моста не провисна по надолу от това,но поради нетърпение да пробвам новите пружини не експериментирах повече с откачване детайл по детайл.
            При разглобяването на лявото предно колело пак никаква разлика в провисването на моста при същата степен на разкачване,въпреки,че отляво на 73ката за моста е хванат само носача.това ме навежда на мисълта,че основно неговия тампон ограничава хода,но докато се не разкачи всичко едно по едно, както казва Андро,не може да се твърди нищо категорично.
            Общо взето с тази асиметрия окачването на 73ката е далече от съвършенството.
            Тойота Ленд Крузер RJ 73 22R-E,LPG
            Субару Форестер 2.0 ХТ,253к.с.
            Враца

Коментар

Андро уискито за Кърджали
              Пламен Богданов
              до поискване.

А иначе няма какво да се чудиш. Панхарда го дърпа на страни , а тампоните на носачите не могат.
              Те ако можеха при три точки една след друга да се усукват на страни , и стълбите на пожарникарите щяха да падат.

Коментар

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                Днес разкачих и кардана и никаква разлика-моста не провисна по надолу...
                Бре, някой ще пие уиски, ама кой? Всеки случай е ясно, че аз няма да съм, освен ако не почерпите от мойто. Ама ще почакате.

Първоначално публикуван от genadi.tsvetkov Преглед на мнение
                ...
                Общо взето с тази асиметрия окачването на 73ката е далече от съвършенството.
                Сега, не се кахъри. Наскоро сменях задни пружини на 4 Рънър. Там е другото масово - 5-линк. И там докато не откачих панхарда, не можах да извадя пружината. Май само на Ровърите и Витарките положението е по добре, щото няма панхард, а някои нямат и стабилизатор.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                  Андро уискито за Кърджали
                  Пламен Богданов
                  до поискване...
                  Сега проведох по задълбочено изледване на това:

С куриери работиш ли. Може ли да е бърбън.
                  Вярно, че може да се тълкува като облог, макар и доста плах.
                  А може би много интелигентно направен!
                  Ще видя какво ще направя по въпроса. Толкова ли не можеш да изтраеш?

Коментар

А трая си аз. Но проблем.
                    Само кога ще дотрая да разбереш че целите мостове са за каруци не знам.
                    Вече и краулерите са с независимо.

Коментар

...
                      Вече и краулерите са с независимо...
                      Това "независимо", не е никакво независимо! Даже си е зависимо. В смисъл, зависи от някой. Трябва някой да го проектира и после да ти го направи. Няма го на пазара и в тоя смисъл си много зависим.
                      Иначе не е лошо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X