Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Налягане в гумите-къде и колко?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Налягане в гумите-къде и колко?

Здравеите колеги,аз съм много бос по темите за оффроуда и искам да питам професионалистите.На колко атмосфери трябва да са гумите на джипката при различните условия:асвалт,пясък,кал и т.н.днес четох но тема точно такава не намерих.Има тук там откъслечна информация.
    0899278323-0877500798

До: Налягане в гумите-къде и колко?

Първоначално публикуван от meto_71 Преглед на мнение
    Здравеите колеги,аз съм много бос по темите за оффроуда и искам да питам професионалистите.На колко атмосфери трябва да са гумите на джипката при различните условия:асвалт,пясък,кал и т.н.днес четох но тема точно такава не намерих.Има тук там откъслечна информация.
    Няма универсално правило.
    На асфалт - колкото пише на табелката.
    В кал и сух пясък - по-малко.
    Колко не е ясно. Добре е да има и компресор наоколо.
    Зависи и гумите какви са.
    Та всичко се учи с опит.
    Успех. И не ходи сам в тилилейските гори.

Коментар

тва за сам в горите го направих и добре че се намери трактор та ме извади,ама вече няма,обещавам.а тва с табелката на асфалт не ми е много ясно.каде е тази табелка?щото ми се случи няколко пъти да си проверявам гумите профилактично ,но при различни гумаджий и като ги питам колко трябва да са всичките ми казваха различно та за това ми беше въпроса
      0899278323-0877500798

Коментар

тва за сам в горите го направих и добре че се намери трактор та ме извади,ама вече няма,обещавам.а тва с табелката на асфалт не ми е много ясно.каде е тази табелка?щото ми се случи няколко пъти да си проверявам гумите профилактично ,но при различни гумаджий и като ги питам колко трябва да са всичките ми казваха различно та за това ми беше въпроса
        Или в жабката, или по колонките на вратите, или който знае да каже.
        Гумаджиите обикновено казват 2.0. Ама лъжат.

Коментар

тя жипката е hilux surf 94г.ако има значение де!
          0899278323-0877500798

Коментар

Налягането на гумите няма ли го на шоф. колконка?
            Като разбереш колко трябва да е изниква проблем,който не е за пренебрегване-верен манометър!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

ми да тва с манометъра е вярно,на мен и се е случвало помпам на едно място на другия ден за проба на друго и показва повечекак става тая работа
              0899278323-0877500798

Коментар

ми да тва с манометъра е вярно,на мен и се е случвало помпам на едно място на другия ден за проба на друго и показва повечекак става тая работа
                Налягане на гуми се мери само с един и същ манометър, и при едни и същи условия...... Не мисли, че като си проверил налягане на изхода на София, че ще е същото в Ябланицата...... Да не говориме за горещ летен ден.
                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

намерих инфо за гумите и то пак тук ама си трябва повечко ровене и време.
                  0899278323-0877500798

Коментар

Има една наука "Физика" и като раздел от нея има и "Термодинамика" и там се обясняват основните зависимости между параметрите на газовете(в случая на въздуха).
                    А за малките разлики в точността на манометрите,не мисля че е нещо фатално.Все пак става въпрос за гуми,а не за вътрешночерепно налягане
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X