Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Миризма при теглене

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Миризма при теглене

Вчера на връщане от риболов на брода през който минавам видях заседнал стар бус Мерцедес 204Д.От наклона -около30 градуса нафтата,която е била малко не стига до сондата и угаснал по средата на изкачването.Опитах да го дръпна нагоре по склона на бавни и автомат на 2,но след два опита не успях да го мръдна и ми зсамириса на изгоряла гума.Проверих маслото в автоматичната кутия-беше нормално и не миришеше на изгоряло.След инцидента се прибрах нормално без никакви странични явления.Знаете ли ,колеги КАКВО би примирисало на гума-ТЛК-80VX,4.2TD, A442F кутия??

До: Миризма при теглене

Де бре, тоя автобус, ТЛК 80 да се замисли, учуден съм.
    LZ1AIV

Коментар

От буксуването на колелата, в случай че не бъркаш с миризмата на феродо от съединителя.
      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
      ... turn on your A/С !

Коментар

Дори и в кал и на лед гумите загряват и пропушват това естествено не е добре за гумите но не е фатално.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
          От буксуването на колелата, в случай че не бъркаш с миризмата на феродо от съединителя.

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
          ....Проверих маслото в автоматичната кутия...A442F кутия??

Любо, според мен си го ударил здраво на боксуване, и оттам ще да е било..

Коментар

Първоначално публикуван от mitkochanev Преглед на мнение
            Какъв съединител,какво феродо....автоматик е!
            0899 шест5313нула
            За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
              Какъв съединител,какво феродо....автоматик е!
              Аз едно X3 автоматик като го зарових в една преспа мириса на изгоряло поне час

П.П. Може да е от катализатора (съмнявам се да има филтър за твърди частици)

Коментар

Абе,не съм я тормозил много,блокажа на раздатката също беше включен,но буса не можеше да ми помогне,понеже не палеше заради нафтата и дръпнак 2 пъти,все едно съм вързан за стълб а въжето беше стоманено,но тънко-10 мм и ако лашнех щеше да се скъса ,свечеряваше се и ме домързя да развивам лебедката.Ако са буксували гумите-много за кратко беше , пък бая миризмица се разнесе.Не зная какво друго би могло да мирише на гума иначе са Бигфут Гудрич 33/10.5/15 МЪД.

Коментар

Залагам на боксуване с гуми, и съответно тяхната миризма Има една тема за споминал се автоматик на "Гранд" та при аутопсията кожуха на единия съединител беше посинял, вътре дисковете (или остатъците от тях) черни, но не излъчваха такава миризма, че да се усъмниш, камо ли уплашиш.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Щом не са буксували казваш гумите по-продължително,откъде да е тоя мирис на гума...трябвало е на момента да слезеш и да почнеш да душиш оттук-отам,за да надушиш,ама нищо де не се плаши-минало заминало,иначе по-разумно верно щеше да е да не те мързи и да разпънеш лебедката,щото ако верно 30 градуса баир,па и бус...тежичко си е...
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
                      Абе,не съм я тормозил много,блокажа на раздатката също беше включен,но буса не можеше да ми помогне,понеже не палеше заради нафтата и дръпнак 2 пъти,все едно съм вързан за стълб а въжето беше стоманено,но тънко-10 мм и ако лашнех щеше да се скъса ,свечеряваше се и ме домързя да развивам лебедката.Ако са буксували гумите-много за кратко беше , пък бая миризмица се разнесе.Не зная какво друго би могло да мирише на гума иначе са Бигфут Гудрич 33/10.5/15 МЪД.
                      А можеше и със Витара да го извадиш.

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=12034
                      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X