Привет на всички. В стремежа си да избера най-доброто масло налях в скоростната кутия и диференциалите (трите) Valvolin SynPower Gear Oil TDL 75 W-90, GL5. Джипа е ТЛК 90, ръчни скорости. Как мислите, дали съм избрал подходящото масло? Дали по-рядкото масло с много добри смазочни качества ( маслото е пълна синтетика) ще намали загубата на мощност в трансмисията?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
TLK 90 (KZJ90) трансмисионни масла
Свий
X
-
До: TLK 90 (KZJ90) трансмисионни масла
Първоначално публикуван от nedevp Преглед на мнениеПривет на всички. В стремежа си да избера най-доброто масло налях в скоростната кутия и диференциалите (трите) Valvolin SynPower Gear Oil TDL 75 W-90, GL5. Джипа е ТЛК 90, ръчни скорости. Как мислите, дали съм избрал подходящото масло? Дали по-рядкото масло с много добри смазочни качества ( маслото е пълна синтетика) ще намали загубата на мощност в трансмисията?
За 90-ка не знам какво трябва да е,но е важно маслото да е точно,каквото трябва...или по-добро,но да е сигурно,че е така!
Сравнително скоро се дискутираха спецификациите GL-4;5....най-общо казано 4 е за скор.кутии,а 5 за дифове.Но има и масла покриващи и 4,и 5.много автомати-слаби резултати!
-
Загубата на мощност определено намалява с хубаво масло и това се усеща, особено в много студено време (когато евтините масла се сгъстяват и двигателят едвам ги развърта) и в много топло (когато някои скоростни кутии пък прегряват). Само че, с масло GL5 (което няма категория GL4) ръчните скорости обикновено не стигат далече - детайлите от цветни метали (главно синхронизатори) изпитват ускорена корозия точно от добавките, които подобряват мазилните свойства. Докато е време, сипвай GL4 или най-добре комбинирано GL4+GL5 - то има мазилните свойства на GL5 (по-високи) и корозионната активност на GL4 (по-ниска).
Всичко това е теория, а какво пише в ръководството?
Коментар
-
Първоначално публикуван от nedevp Преглед на мнениеТова масло покрива GL 3, 4 и 5, или поне така пишат от Valvolin.
Коментар
-
Нали говорим за нормални хора. Ония дето продават "уникални" железа в който "качваш се и караш" не са в класацията."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Коментар
-
Не е LSD. За скоростната кутия и межд. диф. няма проблем. За тях GL-5 75W-90 синтетично е най-доброто масло според всички производители на масла вкл. и Toyota, но за предния и заден диф. не са категорични. Някои препоръчват GL-5 80W-90, Toyota също, а други GL-5 75W-90.
Коментар
-
http://ew5.earlweb.com/search.php?site=41 един линк за подбор на масла Мотул по марка и модел
Ето един линк за подбор на масла Valvolin. http://www.primula.ru/l2/v2/primula/...er/vflash.htmlПоследно редактирано от Ясен; 25-03-10, 09:16.
Коментар
-
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение75W240
Иначе, 75W140 може да си се слага съвсем безгрижно и на по-стари дифове. Няма да се оплакват.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар