Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Междуосев диференциял на ТЛК-80

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Междуосев диференциял на ТЛК-80

Уважаеми колеги,вчера ми се наложи да карам по силно непочистен път(почти без път) по голям наклон- нагорнище-закъсал поради преспите приятел ме помоли да занеса хляб и маргарин,наложи ми се да включа бавните при което средния диф започна да вие леко но осезаемо-в смисъл промени се звука на диференциала.Отдавна не бях ползвал тази опция(поради постоянното 4Х4) и съм забравил как звучи дифа на бавни.Нормално ли е да вие на "бавни".След изкачването ги изключих и всичко се "успокои".Моля знаещите да отговорят.Написал съм диференциал с "Я"
    Последно редактирано от tuni; 10-03-10, 09:09. Причина: правопис

До: Междуосев диференциял на ТЛК-80

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
    Уважаеми колеги,вчера ми се наложи да карам по силно непочистен път(почти без път) по голям наклон- нагорнище-закъсал поради преспите приятел ме помоли да занеса хляб и маргарин,наложи ми се да включа бавните при което средния диф започна да вие леко но осезаемо-в смисъл промени се звука на диференциала.Отдавна не бях ползвал тази опция(поради постоянното 4Х4) и съм забравил как звучи дифа на бавни.Нормално ли е да вие на "бавни".След изкачването ги изключих и всичко се "успокои".Моля знаещите да отговорят.Написал съм диференциал с "Я"
    При мен няма такова виене,но дали е от диференциала,да не е от скоростите?
    ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ако беше от скоростите(автомата) щеше да се чува и на "бързи".Вие САМО на "БАВНИ"

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
        Ако беше от скоростите(автомата) щеше да се чува и на "бързи".Вие САМО на "БАВНИ"
        Това и исках да кажа,че проблема е в бавните,неправилно съм се изразил.
        Не виждам защо да е от диференциала.А има ли масло в раздатката?
        ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

При мен се чува някакво виене когато карам на високи скорости между 80-90 км/ч. Преди 80 и сле 90 го няма. Каква ли е причината?

Коментар

а колата е...?

Поздрави

Коментар

Колата е ТЛК-80. Пропуснах да напиша, че това виене се получава само когато подам газ, отнема ли я спира.

Коментар

До:

Междуосев диференциал на ТЛК-80
                IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Re: До: Междуосев диференциял на ТЛК-80

Първоначално публикуван от ivu_1 Преглед на мнение
                  При мен се чува някакво виене когато карам на високи скорости между 80-90 км/ч. Преди 80 и сле 90 го няма. Каква ли е причината?
                  Това виене изчезва ли, като пуснеш газта? Иначе може да са много неща - гуми, диференциал(най-вероятно предния), раздатка...

А за виенето на бавни - мисля че при мен не се променяше звука, но не съм ги ползвал от доста време.
                  "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

До: Re: До: Междуосев диференциял на ТЛК-80

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
                    Това виене изчезва ли, като пуснеш газта? Иначе може да са много неща - гуми, диференциал(най-вероятно предния), раздатка...

А за виенето на бавни - мисля че при мен не се променяше звука, но не съм ги ползвал от доста време.
                    Да изчезва.

Коментар

Колеги,чета и НИЩО не разбрах.Проверих:1.Има масло в раздатката.2.Има масло в предния и задния диф.3.Скоростите са A442F,масло-дал господ на ниво.При БАВНИ си вие раздатката-междуосев диф. се води още.Изключва ми при 30 мили блокажа на раздатката.Това е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X