Уважаеми колеги,вчера ми се наложи да карам по силно непочистен път(почти без път) по голям наклон- нагорнище-закъсал поради преспите приятел ме помоли да занеса хляб и маргарин,наложи ми се да включа бавните при което средния диф започна да вие леко но осезаемо-в смисъл промени се звука на диференциала.Отдавна не бях ползвал тази опция(поради постоянното 4Х4) и съм забравил как звучи дифа на бавни.Нормално ли е да вие на "бавни".След изкачването ги изключих и всичко се "успокои".Моля знаещите да отговорят.Написал съм диференциал с "Я"
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Междуосев диференциял на ТЛК-80
Свий
X
-
До: Междуосев диференциял на ТЛК-80
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеУважаеми колеги,вчера ми се наложи да карам по силно непочистен път(почти без път) по голям наклон- нагорнище-закъсал поради преспите приятел ме помоли да занеса хляб и маргарин,наложи ми се да включа бавните при което средния диф започна да вие леко но осезаемо-в смисъл промени се звука на диференциала.Отдавна не бях ползвал тази опция(поради постоянното 4Х4) и съм забравил как звучи дифа на бавни.Нормално ли е да вие на "бавни".След изкачването ги изключих и всичко се "успокои".Моля знаещите да отговорят.Написал съм диференциал с "Я"ТЛК 80 4,2ТД-95г
-
Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнениеАко беше от скоростите(автомата) щеше да се чува и на "бързи".Вие САМО на "БАВНИ"
Не виждам защо да е от диференциала.А има ли масло в раздатката?ТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
Re: До: Междуосев диференциял на ТЛК-80
Първоначално публикуван от ivu_1 Преглед на мнениеПри мен се чува някакво виене когато карам на високи скорости между 80-90 км/ч. Преди 80 и сле 90 го няма. Каква ли е причината?
А за виенето на бавни - мисля че при мен не се променяше звука, но не съм ги ползвал от доста време."Човекът е човек тогава, когато е на път!"
Коментар
-
До: Re: До: Междуосев диференциял на ТЛК-80
Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнениеТова виене изчезва ли, като пуснеш газта? Иначе може да са много неща - гуми, диференциал(най-вероятно предния), раздатка...
А за виенето на бавни - мисля че при мен не се променяше звука, но не съм ги ползвал от доста време.
Коментар
-
Колеги,чета и НИЩО не разбрах.Проверих:1.Има масло в раздатката.2.Има масло в предния и задния диф.3.Скоростите са A442F,масло-дал господ на ниво.При БАВНИ си вие раздатката-междуосев диф. се води още.Изключва ми при 30 мили блокажа на раздатката.Това е.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар