Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Притеснява ме едно нещо! И искам съвети от професионалисти!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Притеснява ме едно нещо! И искам съвети от професионалисти!

Здравейте! Нов съм в офф роуда! Дори това ми е първия джип! Сега си купих Тойота Ленд Круизер 2.4 ТД и я подготвям за офф роуд! Махнах ролбари задни брони, тегличи и т.н. и и купих нови кални гуми които още не съм сложил! Тази неделя сигурно ще ги сложа и ще я пробвам в калта! Притеснението ми е в това, че чух от няколко места, че Тойотите много се обръщали! И ме посъветваха да приказвам с някой които е карал и знае какво трябва да се прави и как трябва да се кара за да се избегне обръщане, ако някой е запознат и може да даде някъкъв съвет ще съм му много благодарен
    П.С. Прикачил съм 3 снимки на джипката и 2 на гумите ми
    Прикачени файлове
    Toyota Land Cruiser 120 3.0 D4D 166к.с. 2006г.

До: Притеснява ме едно нещо! И искам съвети от професионалисти!

То и Хъмвито, дето е като тухла четворка, се обръща. Тамън 3 случая съм виждал, 2 от които на сравнително равни участъци и един в дере.... Не се връзвай много на лафове от тоя сорт. Виж в "Разходки" кога се организира нещо и иди с групата. Така ще придобиеш най-реална представа кое-как...
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

С това обръщане някой се е поизхвърлил, ама нейсе.

Така като гледам от снимките, едни по-изнесени джанти ще и дойдат добре.

Колкото до обръщането, ако до сега не си карал, на страничен наклон ще те хване шубето далеч преди наклона да е опасен. Просто карай умната в началото, та да и свикнеш на номерата. ВСЯКА джипка се обръща по-лесно от кола. А конкретно всяка на какъв наклон - обикновено статично на около и над 40 градуса. Вярвай ми - още при 20-25, преко сили 30 градуса ще те хване шубето. Вътре изглеждат като двойно, а ако някой те снима отвън и после видиш снимките, ще ти стане смешно.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        ...Виж в "Разходки" кога се организира нещо и иди с групата. Така ще придобиеш най-реална представа кое-как...
        За целта е добре да посочиш - от къде си.
        Защото регистрационните табели от Велико Търново може и да заблуждават.
        Ще се намерят колеги от твоето населено място, с които да се "разходите", бъди сигурен.
        proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
        NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
        Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Пъпво честито да си я караш със здраве и здрава.Дълго време се състезавахме с такава и трябва да ти кажа че колата е много добра,относно гуми и джанти ще ти кажа с наща сме се търкаляли много пъти и схемата е една,фланци на джантите 38-40мм.И джанти 7-ци на минус25 гуми не повече от 32/10,5.
          ТЛК FJ40,FJ55,FJ70,FJ73-4.2 1-hz+TURBO Удоволствието да караш TOYOTA.

Коментар

И принципно 4X4 се кара много по различно от лек автомобил,така че в началото просто карай за да свикнеш с машината без да гониш героизъм и чудеса.Хубав е джипа със здраве да го караш!

Коментар

Честито.Много добри гуми.
              ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Честито! И джипката и джантите са ок. Виж какво е писал Флекса, много е прав.
                Аз чух, че и Фераритата се обръщали нещо, май затова не ги карат много....
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Тук съм ... късае ме и то мноогоо ... на последния офф роуд ... безмалко да обърна джипката тръгнах да слизам по диагонал ... добре, че този с мен ми каза да вартя и да дам газ ... само още 1 секунда и щеше да е фатална ! Мерси за съветите ... ходих вече 3 пъти на офф роуд ... и то мога да кажа -тежък офф роуд с Крум от велико търново и други ... много съм доволен от джипа ... като го разкрачих сега с фланци и отрицателни джанити стана доста по стабилен ! пак благодаря за съветите и пожеланията !
                  Прикачени файлове

Коментар

Май е време да се обадиш на Скорпиона за разширители. Браво за джипката.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Май е време да се обадиш на Скорпиона за разширители. Браво за джипката.
                      това разширители - гумите дето се слагат по калниците ли е ? Ако е това - за сега няма да слагам, че много ме кефи как хвърля кал навсякъде ... като ми писне чак тогава ще му се обадя

Коментар

Първоначално публикуван от Alexeev Преглед на мнение
                        това разширители - гумите дето се слагат по калниците ли е ?
                        Точно.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Честито за джипа.Май се е оформил още един фен на Тойота,гледам,че имаш и някаква Корола там.За опасността от обръщане всичко зависи от бдителността,хъса и лудоглавието.

Коментар

Разкажи малко за гумите, как се държат, от къде са, колко струват
                            Тоьотата изглежда супер!
                            VARADERO SD2

Коментар

Зравейте!

БГ2001 - да фен съм на тойота ! Королата я взех нова и сега е на 3 години и нямам нито една забележка, докато баща ми кара нов фият и има доста забелжки Тойота си е тойота а за джипката - просто съм приятно изненадан - не съм очаквал да е толкова добър и запазен на тези години!

Росслан - тези гуми са на Максис - Мудзила е модела ! 31-ци са сложил сам фланци вромос и отрицателни джанти за да разкрача джипката ! Ходих на офф роуд 3 пъти и всички казват че са много добри гуми ... 5-6 пъти вадих един Патрол от едно кално трасе, а аз минавам без проблем напред и после назад за да стигна до него. На страничен наклон също се държат добре ... цената им е малко вискочка ... 397 лв бройката от фирма Боряна в Дряново!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X