Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поредното питане ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Поредното питане ?!

Здравейте,
    Нов съм във форума, и прекарах няколко седмици в четене и разглеждане-поздравления форума е супер ! Научих доста от нещата които ме интересуват, за което Благодаря.
    Спрял съм се на конкретни две Тойоти:
    http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...546&f1=details и http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...303&f1=details
    Интересува ме, дали някой от форума ги е разглеждал, за предпочитане "на живо" и какво Ви е мнението за тях. Както конкретно, така и за съответния модел/двигател. За сега клоня към първата, но ме притесняват следните неща: 1) Нищо не разбирам от джипове - дали тази е читава или е гробница ?
    2) ТМ са известни с цените си и не знам дали колата си струва парите или е надута? Все пак е 1987г.
    3) Термина Heavy Duti, какво значи ?
    П.С. Аз съм от София, и ако има някой по-добро предложение съм склонен да го чуя/видя.
    Последно редактирано от nitramv; 24-02-10, 12:54. Причина: Грешен линк

До: Поредното питане ?!

Първата я продава човек ,който работи в Тойота ,а не самата ТМ Ауто.Намира се в люлинският клон в някакъв подземен паркинг.Човекът каза ,че е правил ламарините ,но шасито и задният мост са пръскани с нещо черно мисля ,че не тук а в Германия.Аз не съм специалист и не можах да добия представа от състоянието му.Не съм я карал.

Коментар

А защо не се огледаш из форумните предложения? Например тази http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ghlight=zodiak е за същите пари, с десет години по-нова, обслужена и с нЕкои екстри. (Не познавам zodiak лично, просто съм гледал обявата му.)

Двигателите са много различни - 2.4 бензин е предостатъчен за нормална возия и лек до среден оф. Газифицира се за 400 кинта без проблем, ако те занимава газта. Heavy Duty Крузъра с 3.4 дизел е по-правилната машина за сериозни забежки в гората - знаещите да кажат.

Иначе Heavy Duty, доколкото знам, е с ресьорно окачване на задния мост, Light Duty е на пружини. Ако не търсиш да сглобиш екстремна машина или не смяташ да я товариш прекомерно, Light версията те урежда идеално. А би трябвало да вози и малко по-меко.
      Последно редактирано от badeff; 24-02-10, 14:09.
      Право казват докторите, че калта е целебна. Колкото по-дълбоко се бухнеш, толкова по-нахилен излизаш...

TLC 100 1HD-FTE manual '02 | Forester '98 | Моntesa 315 '99

Коментар

Тази е с ресьори и от пред и е на 24 волта.

Коментар

Щом си от София ми звънни да видиш една наистина запазена такава,за да си по-наясно занапред какво-що да гледаш-няма да е излишно!
          0889 889 189-Пламен.
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Благодаря за отговорите ! Надявам се на нови и все така полезни.
            До колкото гледах обявата на колегата Zodiak, тойотата е продадена.
            В момента май е актуално това:
            http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=land+cruiser , което за цената си ми се струва добро ?
            Каквото и да се говори, винаги става дума за пари, а моя бюджет е скромен.Това което търся е колата да има нужда от мин. средства за оправяне/регистрация след покупката и все пак да се движи, защото 7-8 хилки са макс на възможностите ми. Това което ме притеснява при покупка на off-road кола , с риск да обидя някой, е дали колата е търкаляна/давена и др. което да доведе на седене на трупчета и още много пари/нерви.
            Относно целите за които, ще се ползва:
            1) Работа - налага ми се да се катеря по чукарите, което не става с колата.
            2) туризъм - язовири, и др. , т.е. носенето на раницата и касите с бира да е по-малко.
            По скоро е "лек" off-road, какво и да значи това

Коментар

Аз имам като първата, определено е по здрава, на ресори е, с големите дифове, и с разтоварени полуоски отзад. 4х4 се включва механично, на другата обикновено е с вакуум. Определено е по тромава от леката версия, но с много добър въртящ момент на много ниски обороти. Доста по скъпа е за тунинг, окачване за ресорната е по две от окачването за пружинната. Определено ресорната вози много по зле, дори и с тунинговото окачване. Аз съм извратен и обичам ресорните. Ресорната може да се качи на мостовете сравнително лесно и да заприлича на това от снимката. Носи големи гуми. Както казва един приятел "свинска работа" Явор продава такава подготвена.

Относно леката версия. Добра джипка, Митко Фулдата прави чудеса с неговата Баба Яга. По ефтина за тунинг, по бърза, по лека, не тегли толкова и не издържа толкова колкото ресорната, определено по комфортна и с по малък момент на ниските. По ефтин тунинг, мостовете респективно носят по малки гуми. Зодияк продава такава.
              Прикачени файлове
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Друже-с питане по снимки за тази,или онази няма да разбереш кой-знае колко!Майката му е какво ще се покаже "на манежа"!И не се надявай да не дадеш още поне 1000лв. МИНИМУМ за масла,филтри,ремъци,спирачна течност,накладки,съединител,амортисьори,втулки по окачването,гуми,подгревни свещи,и т.н.,и т.н.......като сумата може да надхвърли 2000-3000лв. като нищо!А,ако почнеш да кърпиш и ръжди,и изскочат по-сериозни проблеми със скорости,дифове,раздатка,двигател отиде коня у реката та се не видя!!
                Ако се съмняваш в това,което ти казвам,като си купиш жипка шЪ сЪ сетиш...
                Затова-минимум идеализъм и вяра при покупката,а въпросите по снимки от обяви са до голяма степен безсмислени!
                Успех!

П.С. По мое скромно мнение наистина читава кола,особенно пък джипка се продава изкл.рядко и няма да е евтина!

Коментар

Пък за общи разговори на тема 4х4, може да звънкаш и да идваш съботно-неделно (тази събота след 13.00ч.)
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                    Пък за общи разговори на тема 4х4, може да звънкаш и да идваш съботно-неделно (тази събота след 13.00ч.)
                    Дядо Владо-да се довлека и аз-все се каня...да се самопоканя...!

Коментар

Какво ще има при тебе тая събота след 13:00ч ?
                      Оpel Frontera A КБ 2.8 TDI; Peugeot 206 2.0 HDI
                      Honda CB 919 Hornet
                      0898849413-Светльо
                      Кръвна Група: 0+

Коментар

Благодаря за отговорите ! Прави сте-по снимки няма да стане! С тъст ми ще пообиколим другата седмица 3-4 джипки и тогава ще му мисля по-конкретно, защото така темата се обезмисля с общи приказки-основно от моя страна
                        Надявам се като изберем нещо, на помощ от "старите пушки", вкл. да я погледне някой. Тъст ми доста разбира от мотори и ламарина, обаче ако ме насочите някъде да проверим трансмисиите ще е голяма помощ.Включително сервиз или стенд ако има такова нещо в София.
                        Искам само да кажа че съм много приятно изненадан от отзивчивостта на хората във форума, за което Ви благодаря !

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Дядо Владо-да се довлека и аз-все се каня...да се самопоканя...!
                          Ми ела
                          Първоначално публикуван от Metal Heart (Светослав Митев) Преглед на мнение
                          Какво ще има при тебе тая събота след 13:00ч ?
                          Принципно нищо по-различно кафе, лимонови резанки,клюкане, работа по Г(У)АЗката....
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ми ела
                            Принципно нищо по-различно кафе, лимонови резанки,клюкане, работа по Г(У)АЗката....
                            Благодаря за поканата-ще дойда!В събота ще ти звънна около 13ч.,за да се разберем къде да дойда.
                            Лимоновите резанки от мен!
                            Хубава вечер!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X