Здравейте колеги искам да попитам, еднакви ли са пиниона и короната или и касетата на дифа на Hillux i LK70????Иначе сиотношение на зъбите на пиньона и короната са същите.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сравнение на диф на ЛК70 и Хилукс
Свий
X
-
До: Сравнение на диф на ЛК70 и Хилукс
Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнениеЗдравейте колеги искам да попитам, еднакви ли са пиниона и короната или и касетата на дифа на Hillux i LK70????Иначе сиотношение на зъбите на пиньона и короната са същите.
-
Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнениеНа 70ка има поне 6 вида диференциали, като добавиш преден или заден искаш да сравняваш, въпроса става малко труден за отговор. Иначе да на някой си съвпадат точно0885719173-Красимир
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнениеПиньоните и короните на преден и заден нали са еднакви?Интерсува ме пиньн и корона от Хилукс 39/8 дали ще стане на лк70 съотношението е същото.Защото имам 3 дифа предни за хилукс,а тук колегите търсят за лк70.Ако са същите да им помогна.ако не стават да ти ги върне.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнениеПо VIN кодовете може да се провери дали са напълно съвместими. Можеш също така да пратиш на нуждаещи я се колега да сравни и да докладва тукако не стават да ти ги върне.
0885719173-Красимир
Коментар
-
Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнениеАми колега,ако изпратя цял диф и после се наложи да се връща разходите са 50 лева.Аз мисля,че няма смисъл от такива разходи затова по-добре да сме сигурни,че са същите и тогава да изпращам.Всяка час в дифа(пиньон,корона и касета) ли има вин код или той е на дифа???
Коментар
-
Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнениеДай номерата на рамите на двете коли и ще ти кажа в понеделник дали стават със сигурност.0885719173-Красимир
Коментар
-
Сега проверих по рамата на един приятел на LJ70 предния диф. Ремонтния комплект за предния диф излиза, че става за ТЛК 70 дизел и бензин, Хайлукс, Дайна, 4рънър, Хаяс.
Касетата става за същите."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнениеСега проверих по рамата на един приятел на LJ70 предния диф. Ремонтния комплект за предния диф излиза, че става за ТЛК 70 дизел и бензин, Хайлукс, Дайна, 4рънър, Хаяс.
Касетата става за същите.0885719173-Красимир
Коментар
-
Бихте ли ме насочили , къде да погледана (менюъли или друго) , дали короните и пиньоните на предния и на задния диф са еднакви т.е. с еднакви каталожни номера ?
Жипката е LJ70 , 2L-T двигател .
Благодаря !TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Мерси за инфото !
Би ли пояснил , как така кардана е "от горе на моста " ?
Има един колега в съседна тема , дето му се късат шпилките на хъбовете . Та на неговата жипка са сложили некъв самоблокиращ се диф , който обикновенно се монтирал на задния мост . Затва си помислих , че щом задния става за отпред.......
Правя тез магарии не за да се занимавам от скука , ами защото зъбите на короната и пиньона на задния ми диф са поизтънели и над 80км/ч дифа вие . Та ако може да им сменя местата с предните ще съм много
Ако шумния е отпред -нема грижи , щот на два моста карам бавно .TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE
Коментар
-
Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнениеМерси за инфото !
Би ли пояснил , как така кардана е "от горе на моста " ?
Има един колега в съседна тема , дето му се късат шпилките на хъбовете . Та на неговата жипка са сложили некъв самоблокиращ се диф , който обикновенно се монтирал на задния мост . Затва си помислих , че щом задния става за отпред.......
Правя тез магарии не за да се занимавам от скука , ами защото зъбите на короната и пиньона на задния ми диф са поизтънели и над 80км/ч дифа вие . Та ако може да им сменя местата с предните ще съм много
Ако шумния е отпред -нема грижи , щот на два моста карам бавно .0885719173-Красимир
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар