Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сравнение на диф на ЛК70 и Хилукс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сравнение на диф на ЛК70 и Хилукс

Здравейте колеги искам да попитам, еднакви ли са пиниона и короната или и касетата на дифа на Hillux i LK70????Иначе сиотношение на зъбите на пиньона и короната са същите.
    0885719173-Красимир

До: Сравнение на диф на ЛК70 и Хилукс

Първоначално публикуван от krasimir83 Преглед на мнение
    Здравейте колеги искам да попитам, еднакви ли са пиниона и короната или и касетата на дифа на Hillux i LK70????Иначе сиотношение на зъбите на пиньона и короната са същите.
    На 70ка има поне 6 вида диференциали, като добавиш преден или заден искаш да сравняваш, въпроса става малко труден за отговор. Иначе да на някой си съвпадат точно

Коментар

Първоначално публикуван от Явор-Vromos.com Преглед на мнение
      На 70ка има поне 6 вида диференциали, като добавиш преден или заден искаш да сравняваш, въпроса става малко труден за отговор. Иначе да на някой си съвпадат точно
      Пиньоните и короните на преден и заден нали са еднакви?Интерсува ме пиньн и корона от Хилукс 39/8 дали ще стане на лк70 съотношението е същото.Защото имам 3 дифа предни за хилукс,а тук колегите търсят за лк70.Ако са същите да им помогна.
      0885719173-Красимир

Коментар

Пиньоните и короните на преден и заден нали са еднакви?Интерсува ме пиньн и корона от Хилукс 39/8 дали ще стане на лк70 съотношението е същото.Защото имам 3 дифа предни за хилукс,а тук колегите търсят за лк70.Ако са същите да им помогна.
        По VIN кодовете може да се провери дали са напълно съвместими. Можеш също така да пратиш на нуждаещи я се колега да сравни и да докладва тук ако не стават да ти ги върне.

Коментар

По VIN кодовете може да се провери дали са напълно съвместими. Можеш също така да пратиш на нуждаещи я се колега да сравни и да докладва тук ако не стават да ти ги върне.
          Ами колега,ако изпратя цял диф и после се наложи да се връща разходите са 50 лева.Аз мисля,че няма смисъл от такива разходи затова по-добре да сме сигурни,че са същите и тогава да изпращам.Всяка час в дифа(пиньон,корона и касета) ли има вин код или той е на дифа???
          0885719173-Красимир

Коментар

Ами колега,ако изпратя цял диф и после се наложи да се връща разходите са 50 лева.Аз мисля,че няма смисъл от такива разходи затова по-добре да сме сигурни,че са същите и тогава да изпращам.Всяка час в дифа(пиньон,корона и касета) ли има вин код или той е на дифа???
            Дай номерата на рамите на двете коли и ще ти кажа в понеделник дали стават със сигурност.

Коментар

Дай номерата на рамите на двете коли и ще ти кажа в понеделник дали стават със сигурност.
              Колега,аз нямам номерата на рамите купих си Тойота и беше с различни дифове задният ми беше 41/10 а предният 39/8.След това си купих преден диф 41/10 за 700 лева.И ми донесоха още един диф 39/8.Сега имам 2 излишни дифа 39/8 и един с оронена корона но вси4ко друго си е здраво.Тези 3 дифа не ми трябват вече и мога да ги дам на добра цена или да ги разменя за лебедка.
              0885719173-Красимир

Коментар

Днес дадох една касета от Рънър,сложиха я на ЛК.
                0885719173-Красимир

Коментар

Сега проверих по рамата на един приятел на LJ70 предния диф. Ремонтния комплект за предния диф излиза, че става за ТЛК 70 дизел и бензин, Хайлукс, Дайна, 4рънър, Хаяс.
                  Касетата става за същите.
                  "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                    Сега проверих по рамата на един приятел на LJ70 предния диф. Ремонтния комплект за предния диф излиза, че става за ТЛК 70 дизел и бензин, Хайлукс, Дайна, 4рънър, Хаяс.
                    Касетата става за същите.
                    Да така е колега,има само една разлика на рънъра има и вътрешен иглен лагер в койъо лагеруват полуоските.Но това не пречи,дори е по-добре със лагер.
                    0885719173-Красимир

Коментар

Бихте ли ме насочили , къде да погледана (менюъли или друго) , дали короните и пиньоните на предния и на задния диф са еднакви т.е. с еднакви каталожни номера ?
                      Жипката е LJ70 , 2L-T двигател .
                      Благодаря !
                      TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Дай рама.
                        "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не са.
                          LJ70 е Light Duty и на нея предия диф е обратен- кардана е отгоре на моста
                          (короната и пиниона се водят reverse cut)
                          LZ1GUS

Коментар

Мерси за инфото !
                            Би ли пояснил , как така кардана е "от горе на моста " ?
                            Има един колега в съседна тема , дето му се късат шпилките на хъбовете . Та на неговата жипка са сложили некъв самоблокиращ се диф , който обикновенно се монтирал на задния мост . Затва си помислих , че щом задния става за отпред.......
                            Правя тез магарии не за да се занимавам от скука , ами защото зъбите на короната и пиньона на задния ми диф са поизтънели и над 80км/ч дифа вие . Та ако може да им сменя местата с предните ще съм много
                            Ако шумния е отпред -нема грижи , щот на два моста карам бавно .
                            TLC: LJ70 2LT ; FJ80 3FE

Коментар

Първоначално публикуван от didooo Преглед на мнение
                              Мерси за инфото !
                              Би ли пояснил , как така кардана е "от горе на моста " ?
                              Има един колега в съседна тема , дето му се късат шпилките на хъбовете . Та на неговата жипка са сложили некъв самоблокиращ се диф , който обикновенно се монтирал на задния мост . Затва си помислих , че щом задния става за отпред.......
                              Правя тез магарии не за да се занимавам от скука , ами защото зъбите на короната и пиньона на задния ми диф са поизтънели и над 80км/ч дифа вие . Та ако може да им сменя местата с предните ще съм много
                              Ако шумния е отпред -нема грижи , щот на два моста карам бавно .
                              Могат да се сменят без никакъв проблем.Само трябва да се центроват при монтажа.
                              0885719173-Красимир

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X