Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем със скорости Рав4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем със скорости Рав4

Здравейте. Става дума за рав4 2.0 1998 г. автомат. Попринцип знам ,че рава чипи скорости. Аз имам следният проблем. Когато от 4-та сваля на 3-та издава някакъв звук като биене и като дам малко повече газ ссе оправя. На другите скорости неправи така само на като сваля от 4-та на 3-та. Нагоре като ги реди няма ядове. Още не съм ходим по майстори. Но тези дни съм решил. . Ако някой е имал такъв проблем. Моля споделете.

До: Пролем с скорости Рав4

Пичове , а кажете нещо бе за какво пиша тука????

Коментар

Първоначално публикуван от n.power Преглед на мнение
      ТВа автоматичните скорости са малко,като вътрешните болести-тъмна работа!А,така от виртуалното пространство как да се даде точна диагноза
      Кажи колко км. си навъртял на колата(не питам на колко е,защото това един Бог само знае),сменявал ли си някога масло и филтър на автомата,и ако не си-проверявал ли си нивото му поне?
      На твое място бих карал направо към някой читав автоматикаджия,но не съм фен на автоматика(напротив),и затова не мога да те насоча.
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Кажи си какво е правено и какво не е по тая кутия - масло,филтьр,течове,ниво,температура.................да се хванем за нещо.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Мисля си за проблем в турбината, точно нейното блокиране ти дава превключването между 3та и 4та. Ако е там, проблема е сериозен и не трябва да го решаваш с даване на газ! Турбината пълна с масло е 20-30 кила и като я развъртиш с 3-4 хиляди и повече, може сериозно да повредиш нещо от биенето. По-добре иди в сервиз, автоматиците не са за домашен ремонт.
          Honda XL600LM, 1987
          Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
          Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Значи. колата е вкарана от Англия преди година и половина, нищо не съм пипал по нея само филтри и масло. Нищо друго. на 155 000 км. е реални уж. Ма т'ва турбина ли има ??? цтцтцт. Питах в тойота за маслото на скоростите. Те викат,че му е доживот. Викат " и без тва ще хвърли скорости" .

Коментар

Значи. колата е вкарана от Англия преди година и половина, нищо не съм пипал по нея само филтри и масло. Нищо друго. на 155 000 км. е реални уж. Ма т'ва турбина ли има ??? цтцтцт. Питах в тойота за маслото на скоростите. Те викат,че му е доживот. Викат " и без тва ще хвърли скорости" .
              Доживот... Хубав термин. Е свърши живота, примерно. Какво правим? Питай ги дали ремонтират тези кутии. И ако да - какво масло им сипват след ремонта... Сигурен съм че не връщат старата доремонтна чорба.... И си го смени със същото....
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Маслото в АСК на 120-150К първоначално се сменя и след това на всеки 60К. Същото и за ангренажа,само вторият показател за него е 70-90К.Масло в дифовете,в зависимост от стила на каране 20-40К км.
                TLC 120 Executive 3.0 D-4D,163 h.p.
                Honda CBR 4cyl/4str/105 h.p.
                Honda Boad 4m/Yamaha 15 h.p.
                Всички превозни средтсва за мен са просто начин да ида за риба

Коментар

..... Ма т'ва турбина ли има ??? .....
                  Викат му още "торк конвертор" или "хидротрансформатор", а аз дори го наричам "тенджере".....и кажи от къде си
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз съм от Долни Дъбник Плевенско. Мерси ще вида малко дато се стопи снега ще го жидим тожа масло.

Коментар

Няма масло до живот,не е измислено още.Живота на колата се смята,че е около 150 000 километра.Скорости хвьрля най-често от ненавременна смяна на маслото.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

З... Питах в тойота за маслото на скоростите. Те викат,че му е доживот...
                        И аз съм го чувал това...

Първоначално публикуван от BENZBOSS
                        ...
                        Няма масло до живот,не е измислено още...
                        Случайно да имаш идея на мануални скорости на РАВ4 на колко време/км се сменя? В документациите, които съм преглеждал нищо не пише. Да чакам ли до 150К или да го сменам на 100К(на толкова е в момента)?
                        Също ако имаш идея за диференциалите, за тях също няма инфо (намерих, но за LSD), моята е със свободен заден и виско в средата 2001г. дълга база?
                        Киа Соренто 2.5CRDi 2005г.

Коментар

По документация на РАВ4.1 с ръчни скорости, маслото в скоростната кутия се сменя на 45 000 км , а на задния диф - 30 000 км

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X