Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на гориво на TOYOTA LANDCRUISER 120 D4D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на гориво на TOYOTA LANDCRUISER 120 D4D

За БК: Пвечето работят на този принцип, но примерно има и с дебитомери на постъпващото и върнатото гориво към резервоара. А проблема при тойота е, че умишлено намаляват показанията с около 20-30%, за да не се плаши окото.
    На рено лагуна 2 за дълъг период от време показва много точно, Волво С 80 показва с 5-10% по малко, Джип ГЧ също само с 5-10% по малко, при тойота е евтин търговски трик.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      За БК: Пвечето работят на този принцип, но примерно има и с дебитомери на постъпващото и върнатото гориво към резервоара.
      ...които пак се нуждаят от калибриране от време на време, за да показват точно, еле пък при условията, в които работят. То без калибриране и бензиноколонките няма да са твърде точни, примерно 2-3-5-10 години след монтирането им.

ПП: Търговските "трикове" са съвсем отделен и реален проблем.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Разход на TOYOTA LANDCRUISER 120 D4D

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Компютъра не може да измери разхода с велика точност. Мери това, което впръсква, според времето на впръскване и други подробности, и изчислява колко би трябвало да е изразходено. Крайно лесен начин при съвременен (а и не толкова съвременен) автомобил. За да е точен, с времето трабва да се калибрира, иначе все мръдва на някъде. Например ако днес е точен, след година дюзите няма да са в началното си състояние (не казвам в лошо състояние, а просто в различно). Отделно дето разни преходни режими са допълнително чепати за смятане. И в крайна сметка, това, дето е сметнал компютъра, ако се доближи до реалността с +/-10% грешка, се брои за успех. Отделно шмекериите по бензиностанциите, топлинни разширения на горивото, различни качества на горивото и т.н. Иначе показанието за моментен разход върши добра работа, ако искаш да коригираш шофирането си в посока икономии например.

ПП:Между 7.8 и 8.5 грешката е почти съшите 10%
        Не съм се замислял, как точно компютъра изчислява разхода. Чудил съм се на убедеността на някои хора, които твърдят, че на тяхната кола, компютъра показва вярно, без да са го засичали някога на колонката. Както и да е...мисля, че не е толкова важно числото след запетаята. По-правилно би било след изчисление, да се закръглява нагоре. Но тогава се губи удоволствието, на маса или зад клавиатурата да кажеш, че твоята кола гори 5.1, дори когато караш с над 200км/ч.
        Затова и както казах по-нагоре, вече не си смятам разхода. Взех отношение по темата, защото наистина разхода за автомобил от този клас е доста добър, но и тук не вярвам на легендите, че със скорости над 130-140, разхода може да е под 9-10.
        http://www.nakladkibg.com
        накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Еми моето, юркано със 130-140, дава разход около 11 (10.5 - 11.5). С кални гуми. Тойотата с по-нормални гуми трябва да е поне с литър надолу, предвид по-съвременния двигател, и малко по-добрата аеродинамика (или поне така си мисля).
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Разход на гориво на TOYOTA LANDCRUISER 120 D4D

Аз пак да кажа, че новата 150-та серия, която е същия мотор и скорости, със 140 харчи над 13. Слага се на темпомат София-Стара Загора и това е разходът.
            "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

колега разхода зависи как я караш аз имам В95 Д4Д автоматик мои съвет вземиси със ръчни скорости аз правих автоматика излиза над 3000лв аи във българия почти във сервизите никои не разбира от автоматици поне кадето съм ходил аз просто със ръчните скорости по издържа

Коментар

Първоначално публикуван от vessko7 Преглед на мнение
                колега разхода зависи как я караш аз имам В95 Д4Д автоматик мои съвет вземиси със ръчни скорости аз правих автоматика излиза над 3000лв аи във българия почти във сервизите никои не разбира от автоматици поне кадето съм ходил аз просто със ръчните скорости по издържа
                Това просто не е вярно.

Коментар

Мен пък ми казаха, че на 120ка скорости никога не се е случвало да правят (автомат). Колко ли струва съединител комплект за ръчните

Коментар

Първоначално публикуван от Rady1st Преглед на мнение
                    Мен пък ми казаха, че на 120ка скорости никога не се е случвало да правят (автомат). Колко ли струва съединител комплект за ръчните
                    Съединителят не е много скъп. Смяната на маслото на автоматика също не е без пари.
                    Но и аз съм чувал, че разхода на автоматика е по-нисък.
                    http://www.nakladkibg.com
                    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Така го дават по книжка пък и съм чувал, ръчни не съм карал. Маслото не се сменяло или много рядко, моето е сменено преди 80 000. Мен ми е странно как така не се сменя, на крайслера на 30 000 го сменявам. Мисля че в ТМ е 600лв цялата операция, ама кое пък да струва 600лв? Филтъра да е 50лв, щото на черока е 18$, и масло колкото и да е МОПАРските уж са най скъпи, последно 4лт 80тина лева от балкан стар, а на това колкото и да е пак до тая сума. Може би в темата за поддръжката не е лошо да засегнем този въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X