Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник за Хайлукс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник за Хайлукс

Здравейте, от едно известно време си блъскам главата ,как да направя и най-вече как да закрепя багажник на хардтопа на моя хайлукс 93г, ако някой има нещо на идея бих почерпил по бира да сподели снимков материал е добре дошъл.Благодаря предварително

До: Багажник за Хайлукс

Здрасти joroya!Понеже си мисля за HiluxSurf , а не пикап,първото което ще те питам е имаш ли C улеи монтирани на покрива?Ако имаш е лесно-пусни една снимка да се видят как изглеждат и ще го измислим.Но най-вероятно нямаш.При това положение единия вариант е следният:

Най-добре е на топло и да изчакаш, щото пластмасовите щипки се чупят много лесно на студено, когато дърпаш корите.
    Трябва да свалиш страничните кори и тавана и да провериш дали ребрата под покрива/те са от страна до страна-мисля 4-5 броя/имат заварени във всеки край
    гайка М6.Ако имат, пробиваш покрива отвътре навън със свредло/без странични режещи ръбове/ през гайката М6.След което внимателно почистваш отворите отгоре и грундираш и боядисваш.Като изсъхне добре, закрепваш стандартни улеи, като за уплътнение ползваш неопренови шайби и силикон.Поне това е оригиналната технология на Тойота срещу теч през покривните лайстни.Разбира се, че разтоянията между отворите на улейте и отворите на подпокривните ребра трябва да са еднакви, ако улейте са разпробити още от завода.Но заводско монтираните улеи/лайстни са оразмерени за около 75-100кг и то равномерно разпределено тегло.
    Другия начин е да конструираш багажник който се закрепва подобно на тези за Жигулите и Ладите навремето.4 броя планки подходящо оформени в долния си край лягат в улеите, които поддържат уплътненията, намиращи се зад горния край на вратите.За тази цел може би малка част от уплътнението отвътре към покрива ще трябва да се отреже, за да се получи прозорче, през което всяка планка да може да легне до дъното на улея.Също е добра идея в долния край на планките да се завари парче дебелостенна тръбичка/10-12мм/ за по-добро лягане в улея..Или разцепена по дължината тръбичка ще стане за две планки.И съответно заключващи планки, които чрез стягащ болт притеглят багажника към улейте.Но при този начин не можеш да използваш цялата дължина на покрива, защото назад няма такива улеи.
    Най-добре би било комбинация от двата типа.По този начин ще може да носи и повече тегло.
    Трябва обаче и система срещу кражба на багажника поне, ако не и на съдържанието му.Което в България е малко трудно постижимо.Четох някъдекак апаши откъртили с лостове фабричен багажник, заключен за покрива, заради сноубордовете в него.Това било станало в Самоков, ако правилно си спомням, миналата зима.
    Може да направя и скица на втората идея, ако се затрудниш.Ако пък ти измислиш нещо по-добро,пиши.Успех!
    1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Здравей joroya!Като писах това по-горе на служ. ми компютър нямах скицата на покрива.Прикачената е от 96-02, но надали има голяма разлика.
      Прикачени файлове
      1999 4Runner 3RZ/ 4Runner 1KZT/ 4Runner 5VZ

Коментар

Много благодаря за светкавичния отговор,за съжаление имам само тези снимки засега.Значи с пикап Хайлукс съм този от снимките.Тези заводски заварени гайки дали ги има и при мене ? Иначе моята идея е да укрепя хардтопа и на него да сложа багажника.Та мислил съм да направя отвътре три полуобръча да ги хвана с планки на кръст с болтове за каросерията и през хардтопа да хвана багажника за тях,но ако мога да го пусна и над копето ще е перфектно.
        Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X