Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос към знаещите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос към знаещите

Има ли проблем-тежка авария в дифове и раздатка(което пак е диф)при ползване на нееднакви по размер гуми при ТЛК-80 фул-тайм.
    Пример-спуквате гума 33/10.5/15-една от четирите на колата и слагате резервната-31/10.5/15.какви са заплахите за автомобила при каране на 100 км(прибиране). дистанция,ограничения трябва ли да има в скорост,завои,говорим за асфалт (не януарски 2010).????

До: Въпрос за знаещите

За къси разстояния - не би трябвало да е проблем..... Все пак е освободени дифференциали....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Няма ли да си товарят сатилити и планетиАз не бих рискувал100км са си растояние....
      ТЛК 90 120кв Дайхатсу Ф20 Няма да пия повече .....ама и по малко няма да пия...

Коментар

Първоначално публикуван от meha1971 Преглед на мнение
        Няма ли да си товарят сатилити и планетиАз не бих рискувал100км са си растояние....
        Прав си - ще ги товари. Нормално те (сатилити и планети) се движат само за да компенсират разликите при завой. С една по-малка гума ще сработват значително повече - колкото по-висока е скоростта или колкото по-различни са гомите, толкова по-зле. Ще има значително повече топлина и износване.
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

При този лучай,ако се спука задна,аз я разменям с предна и не вклчвам предния мос.При различни на размер гуми се получава виене и не е добре.
          JSM 0899633364

Коментар

Първоначално публикуван от alexsandar65 Преглед на мнение
            ....и не вклчвам предния мос......
            Да ама е писано по-нагоре "фул тайм" каквото и да значи това
            На основния въпрос, трябва да няма проблеми , за това са диференциалите
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
              Има ли проблем-тежка авария в дифове и раздатка(което пак е диф)при ползване на нееднакви по размер гуми при ТЛК-80 фул-тайм.
              Пример-спуквате гума 33/10.5/15-една от четирите на колата и слагате резервната-31/10.5/15.какви са заплахите за автомобила при каране на 100 км(прибиране). дистанция,ограничения трябва ли да има в скорост,завои,говорим за асфалт (не януарски 2010).????
              Най-добре да извадиш капачката на главината и караш със заключен централен диф.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Re: Въпрос за знаещите

И аз съм чел, че централния диф. трябва да е заключен, щото иначе се скапва виското.

За диференциала на моста с различните гуми незнам, предполагам, че ако не е самоблокиращ няма да има проблем.

Иначе съм се прибирал 30-на км със заключен заден диференциал и засега нищо му няма
                "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

аз съм го препатил това със спуканата гума. сложих по малката резервна и се прибрах,около 80км. нямаше последици. поне осезаеми. повече се притесних,баща ми като я покарал със заключени централен и заден диф.....кво да го правя стареца,не излязъл на глава с дистанционното на алармата и решил да побърника копченцата по таблото добре че карал само 10-на км и то по селски път. 80-ката е здрава машина и може да понесе доста незгоди но не трябва да се прекалява. е го например широкопознатия проблем със биелните лагери на 1hd-t -то,колко е изписано по темата ,ама все чета в английския форум през месец два,някой "изпищял"...извинявам се ,ако съм пооспамил леко
                  TЛК 80-4.2ТД
                  ТЛК 73-2.4ТД
                  ...................

Коментар

Няма да има проблем!
                    Разликите са прекалено малки.
                    Разликата,в оборотите на предния и задния кардан,няма да е повече от 5%-няма проблем-получава се и от претоварен автомобил и меки гуми.В завой е доста по-голяма и с обратен знак.
                    Разликата в задния диф,ще е до към 10%-пак не е проблем.
                    В крайна сметка това е Тойота-ще издържи.

Сваляне на капачка,е за големи разстояния и определени обстоятелства.Няма нужда за 100км.
                    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Как така няма да има проблем?
                      Що не вземе някой да сложи тази комбинация от гуми и да пробва,като казвате,че няма проблем.

Разликата в обиколката на 31" и 33" гума е 16см.
                      Ама те за това са диференциалите както казвате,карайте с различни гуми та да разберете колко струват някои железарии.
                      Последно редактирано от Красимир Начев; 26-01-10, 07:11. Причина: допълване
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение

Ама те за това са диференциалите както казвате,карайте с различни гуми та да разберете колко струват някои железарии.

Никой не говори за продължително каране, а за ПРИБИРАНЕ.
                        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                          Никой не говори за продължително каране, а за ПРИБИРАНЕ.
                          Колегата е казал-при каране на 100км.(прибиране) по асфалт.

За мен 100км. са голямо разстояние при подобна комплектация,а дали е прибиране или не.
                          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Не знаех,че раздатката е с виско муфа-мислех,че само с Чероки и още някои други е така.За капачката на предните колела:Беше свалена едната капачка(сменяхме семеринга на полуоската 50/30/10) и се опитах да помръдна колата-никакъв резултат-не тръгна,не трепна дори,включих блокажа на централния диф(на моята имам само там блокаж)-нещо почна да хърка и да стърже и побързах да го изключа,но колата отново остана на място.Иначе си работи и предно и задно-не можеш да го изключиш,понеже е фул-тайм,дори вчера на снега най -после успях да и "пресуча"гумите на 80-тката и си въртят четирите гумки безпроблемно. Колото до "прибиране" 100 км.е една оптимална дистанция за БГ,просто се надявам да не спукам гумата още в началото на пътуването.Иначе съм карал около 15 км с по-малка задна гума и нямаше никакви последици,просто ми гръмна в центъра на града(полицаите ме притесняваха постоянно,че съм на светофар,спуканата гума за 2 метра почна да дими 33/10.5/15/BF Goodrich M/T) 33' предна-сложих задната отпред,а отзад малката резервна 31'.Междувременно се консултирах с Кинекс и Благо 4Х4 по телефона.Според Пламен(Кинекс) може да се прецака виското,според Благо-няма проблеми.Аз уважавам и двете мнения,но не можех да остана на пътя и рискувах.Това е и причината за темата във форума.
                            Последно редактирано от tuni; 26-01-10, 09:20. Причина: дописване

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Начев Преглед на мнение
                              Как така няма да има проблем?
                              Що не вземе някой да сложи тази комбинация от гуми и да пробва,като казвате,че няма проблем.

Цената на железариите я знаем много добре... това си е въпрос на личен избор,дали да караш или не . аз съм изминал около 20 000км след случката със спуканата гума и няма проблеми,дори сега когато съм обут със 35-ци,резервната ми е 33-ка и няма да се поколебая да я сменя при нужда. и аз ,като един аматьор с 80-ките преди 3 години търсех отговор на тоя въпрос и 90% от отговорите бяха- "don,t worry".

tuni,що се отнася до виско муфата,не всички модели имат.има има 2 номера на раздатката по които се разбира(ще поровя и ше ги впиша ) отделен е въпроса на колко им работи муфата(зависи от ЕГН-то ),но и това не е проблем. операцията по нейната "кастрация" не е сложна и в повечето случаи е за предпочитане ,имайки в предвид цената. нищо не се губи,описано е в няколко щатски и австралийски сайтове,ако си любопитен потърси и прочети. и аз може да се разровя,сигурно ще е интересно за колегите.

еврика,намерих линка-http://forum.ih8mud.com/80-series-tech/124794-tutorial-removing-viscous-coupler-photos.html
                              Последно редактирано от veilside; 26-01-10, 11:35. Причина: допълване
                              TЛК 80-4.2ТД
                              ТЛК 73-2.4ТД
                              ...................

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X