Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моля помогнете! Блокирал лост за превключване на двойното!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Моля помогнете! Блокирал лост за превключване на двойното!

Здравейте колеги имам следният проблем: блокира ми лоста за превключване на двойното ?
    В момента джипа е зацепен на 4х4, но индикаторът на таблото не свети и немога да го изключа / лоста за превключване е заял /
    Какъв може да е проблема ? Джипа е TLC 90 - 1998 г.
    Благодаря Ви предварително !
    [SIZE=2][COLOR=red][B]Не ми пука за хора,на които не им пука за мен... Уважавам малко хора... Държа на малко приятели... Обичам силно... Мразя двойно по-силно... Лицемер съм с лицемерите... Добър съм с добрите... Имам много познати,но малко истински приятели...[/B][/COLOR][/SIZE]

До: Моля помогнете ! Блокирал лост за превключване на двойното !

При дълго неизползване на 4х4 лоста клеясва най-образно казано,....за Сф-то примермо Митко (фулда) може да помогне, но за Русе незнам
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от todor1303 Преглед на мнение
      Здравейте колеги имам следният проблем: блокира ми лоста за превключване на двойното ?
      В момента джипа е зацепен на 4х4, но индикаторът на таблото не свети и немога да го изключа / лоста за превключване е заял /
      Какъв може да е проблема ? Джипа е TLC 90 - 1998 г.
      Благодаря Ви предварително !
      То този модел е постоянно 4х4

Коментар

Благодаря колега !Ще проверя дали може да е в това проблема !
        Благодаря ти !
        [SIZE=2][COLOR=red][B]Не ми пука за хора,на които не им пука за мен... Уважавам малко хора... Държа на малко приятели... Обичам силно... Мразя двойно по-силно... Лицемер съм с лицемерите... Добър съм с добрите... Имам много познати,но малко истински приятели...[/B][/COLOR][/SIZE]

Коментар

Отиваш при Благо 4х4 и ти решава проблема.А другия вариран е да дръпнеш на един канал и да напръскаш механиката с нещо да я отпусне.

Коментар

Благодаря ти колега за съвета !

Коментар

На първо време провери дали има масло.
              ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от Stanimir1 Преглед на мнение
                То този модел е постоянно 4х4
                Защо ли и аз съм останал с впечатлението,че 90-тката е с перманентно задвижване на четирите колела?!?

Коментар

Първоначално публикуван от pilota7222 Преглед на мнение
                  Защо ли и аз съм останал с впечатлението,че 90-тката е с перманентно задвижване на четирите колела?!?
                  И,аз....
                  Или има 90-ки парт-тайм...
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Оказа се откачена пружина на самият лост за превключване !
                    Благодаря на всички колеги !
                    Може да заключвате темата !

Коментар

До: Моля помогнете! Блокирал лост за превключване на двойното!

Късмет до някъде е ,че механизма за контрол на блокажа на задния диф успях да го сваля.Предишните два случая ,просто го оставих за другия път.
                      Корозията е причина устроиството да спре да работи.Състои се от ел мотор с червячен редуктор на който има и ел контакти за позициониране. Същия има собствен отдушник. Корозията води до отлепване на магнитите на мотора.....това го блокира и се претоварва електронния модул.
                      Развиването на болтовета (М 5мм ) стана само след неколкократно нагряване с елертожен с коксов електрод .Без да се разменят местата на магнитите ги залепих с "капчица".Чрез задържане на зъбното колело по посока на часовника се изважда и слага обратно капака с магнитите.
                      Модула ECU се НАМИРА В задния ляв калник.
                      При включено полжение червената лампа за DIFF LOOK свети постоянно при изключено угасва .Мигаща лампа е само докато се извърши превключването ,като през това време !!!!!! внимателно !!!!!! ,ако не светне постоянно лампата до втория третия опит и двета Бушона:
                      20A DIFF
                      10A GAUGE са здрави да не се правят повече опити.

FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
                      BJ42 04 1982
                      FJ62 11 1983 skipe blago4x4
                      LZ 2 BHB

Коментар

От: До: Моля помогнете! Блокирал лост за превключване на двойното!

Моля темата да се заключи !
                        Благодаря !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X