Обява

Свий
Няма добавени обяви.

LJ-70 4x4 из София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• LJ-70 4x4 из София

Привет,
    Откакто понаваля снежец минах на 4х4 с магарето...първият ден на снеговалежа изобщо не се налагаше,но вчера и днес рано сутринта,като се позаледи реших,че ще е добре да включа и предния мост,и така около 40км. вече...някои участъци са непочистени и заледени,но основните улици са мокри,та питането ми е да не съсипя нещо?Вдигал съм до 60-70км./ч най-много,и то за малко.
    Няма никакви шумове от раздатка,скорости,карета,диференциал,и т.н.Също така не усещам мотора да се затормозява повече при включен преден мост,ама,като не вдявам много-много реших да попитам сведущите!
    С нови зимни гуми "Йокохама"-Геоландар 215/80/16 съм,но м/у другото вчера по обяд на жълтите павета оставих само задния мост да видя кво-що ще се държи хайванчето-много трябваше да се внимава,ей-все едно бях с автомобил,а не с жипка!
    много автомати-слаби резултати!

До: LJ-70 4x4 из София

Аз карам както се наложи. В града рядко включвам предното. Наложи ми се в квартала по заледените стръмни улички и по някой кръстовища, че иначе няма тръгване. Нека не забравяме основното правило, че на 4х4 си по-проходим, но спирането ти е като на лека кола, та даже и по зле заради 2-та тона желязо. Така че бавничко и умната.

пп 4x4 е идеален режим за паркиране в тези условия.
    Subaru Forester 2.0 S Turbo + Autohome Columbus = 4x4 Light Fast Camper
    Drag Grand Canyon Daily
    Faction Prodigy + Secura Fix + G3 Alpinist
    LZ1JYM

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
      ей-все едно бях с автомобил,а не с жипка!
      ха-ха... джипа ти е по-нестабилен на сняг и лед от лека кола със зимни гуми!
      По-добър е от кола само при малка скорост и много голям баир... Е, и когато снегът е дълбок...
      А пък спирането му е още по-зле... Така, че внимавай

На връщане от Пампорово веднъж за малко да прескоча мантинелата...
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        ха-ха... джипа ти е по-нестабилен на сняг и лед от лека кола със зимни гуми!
        По-добър е от кола само при малка скорост и много голям баир... Е, и когато снегът е дълбок...
        А пък спирането му е още по-зле... Така, че внимавай

На връщане от Пампорово веднъж за малко да прескоча мантинелата...
        Не съм съгласен-20 години съм карал Мерцедеси,като винаги зимата съм бил с читави зимни гуми,а сега дори само на заден мост съм в пъти по-добре с магарето!Абе изобщо няма база за сравнение!

Коментар

Не знам дали ще се развали нещо по джипката но тези дни предимно го карам в режим 4х4, рядко изключвам предния мост.
          Преди да се кача на рънера имах ауди 80 куатро и впечатлението ми е че на сняг и лед лекия автомобил беше в пъти по стабилен. Сега с 2та тона съм в пъти по-внимателен!!!
          Спирането в тези условия предимно с моторна спирачка или много внимателно с педала.
          Рънера е 99 г. 1КZ-T. Няма LSD и само на задно на лек наклон и лед е немислимо да се потегли.
          Гумите са чисто нови ROSAVA имаше тема за тях!
          И в София и в Банкя си го карам в режим 4х4, чак днес си позволих да го изключа.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            .....та питането ми е да не съсипя нещо...
            Не, няма
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

аз не съм си спирал предния мост от дни и не ме интересува изобщо ко щяло да стане ....да не е ставало джип а и с инса турбо сахара на задно и в тая зима в русе които иска да кара на задно аз не искам
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

По въпроса звъннах на Митко-Фулдата,и мисля,че той се изказа най-правилно(както обикновенно)!Препоръча да се кара на заключени хъбове,и само при нужда да се натиска бутона 4х4!Инак при нашата раздатка без верига,и без междуосев диференциал няма какво да обира разликите м/у преден и заден мост на път,при който няма как някое колело да превърти и освободи напрежението чат-пат!Надявам се да съм се изразил правилно и разбираемо!
                С хубави гуми хайванчето се държи прекрасно на сравнителната поледица в София-и на тръгване,и на спиране-направо е удоволствие!И,никакви автомобили не могат да ме дръпнат на светофар(4х2)-освен едно Субару!Е- и LSD-то има заслуга явно...

Коментар

Аз в този сняг и в града си карам предимно на задно, даже и хъбовите съм изключил, за сега нямам проблеми със боксуване, сучена и.т.н, е карам по внимателно, но метерологичните условия го изискват. Гумите са Инса сахара, добре се държат
                  /горе-долу/. Даже и по Беклемето ходих в неделя само на заден мост на горе, голям кеф
                  Там където свършва асфалта, започва моят път!! тел: 0886763494

Коментар

Много готин клип, е това е 4x4.
                    http://www.youtube.com/watch?v=W3MIg...eature=related

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X