Обява

Свий
Няма добавени обяви.

TOYOTA FJ CRUISER

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: TOYOTA FJ CRUISER

А аз я тествах и извън. Извода или фактите по-напред?...
    ще взема да дам фактите, а за изводите - тук всички са си специалисти (по своему и някак си ).
    Та кратка статистика:
    - СНЯГ. Необработен. студ: -8С. няма вятър. 21:30 и нещо си - наближавам крайната точка на дестинацията. това е добре - там има трактори.
    - оставям жената, децата и обратно на полето.
    - набелязах мястото "Х" - стори ми се познато. и скочих. и толкоз. не помръдна повече.
    - няма HL, няма LL, няма Rear diff block, нито A-Track. седи си там и реве (в случая като саранска мечка - не че съм чувал, ама си го представям така )
    - в умната ми тиква заприсветка червена лампичка (като за нивото на маслото на стара бангия със скъсана гарнитура на капака на клапаните - мънинка, почти незабележимо и от време на време) - ясно ще се откопавам. Бива. ама вратата не ще да се отваря. Я! аз мистър 100 кила ли съм или веян на вятър и слънце чируз?!? натягам с рамо и установявам, че н`кви си 15-20см. сняг са ми се опънали. Те на мен!?!
    - скачам за шансовия инструмент - потъвам до средата на бедрата в плътен сняг. Вот это дааа!... Ну заиц! Ну......
    - следва банално откопаване №1. суха статистика: на към то 35 минути. Хм...
    - включвам LL и A-Track и започва едно дращене и реване... мале!
    - ясно - нама да е с A-Track; блокирах диференциала и си излезнох на пътя.
    - отивам до аптечката - знам аз! чичо Джак ме чака - як гълток, поглед към бялото поле, кръглата луна и часовника на таблото. А! няма 23 часа. бива....
    - следва втори опит. всъщност не е опит, а операция откопаване с №2. Хм! малко ми беше първия път. Явно!
    - откоповам се и поглеждам времето - опааа, няма 30 минути. Ставам все по-бърз!!!
    - пак излизам на пътя. Що ли се обадих на едно оффроуд приятелче, та да му споделя отвечната истина, че като легнеш по корем - мърдане нема!... А той, гаадта-му-с-гад!: "задкормилното устройство, братле!..." Ха: той-на-мене! А обратно....откопаване №3.
    - Не ми е забавно, наближава 01ч., излезе вятър, появиха се и първите пришки на ръцете, че съм полу-мокър, полу-вледенен от м...надолу: това е играно още в казармата.
    - Гледам кръвнишки GSM-а, не ми беше виновен човека - само се базикнал!..Е!...Майната му - чичо Джак е вече плътно с мен, копането не върви - от блъскане, лопата се подкриви като рибарска кукичка - ама нали не я гледам, кой знае колко съм блъскал така. засилих я в полето!
    - вадя друга - фронтовашка, производство на Вермахта. Хммм! Я глей как копа! Сама! - само да я държиш. Откопах се. Палвам цигара. постоплих се. И....ми стана съвестно!
    - съвестно, че засилих лопата в полето. Културните хора, ми говори вече самият чичо Джак, в 01ч. и 30м. и може би отвъд..., не правели така. А бе ей! Аз ли съм некултурен бе!
    - обръщам жипката и отивам да я взема - е!!! Отакпах се - операция с №4. и повече не се върнах. Реших да оставя лопата в полето - като бонус за трактористи.
    - Това не ме прави некултурен нали? Ш`от к`уй тъй - да ходя още веднъж! А?
    МАШИНИТЕ са за да СЛУЖАТ на ХОРАТА
    [I][SIZE=1](т`ва нещо от законите на роботиката...)[/SIZE][/I]

Коментар

Напоследък ми прави едни номера направо съм луднал, завали ли малко дъжд да се омеша с пепеляка колата изобщо не се държи на пътя все едно е на лед гумите са Бриджсоун Дуелер Н/Т на около 10000мили некво щатско производство 2007 и се чудя дали не от тях, и нещо друго интересно температурите като подминат 20 градуса и се почва с танцуването а при по ниските е чук няма мърдане. Интересно ми е дали при колеги със същата кола и същите гуми имат или са имали същия проблем.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

На FJ съм със BF Goodrich и няма проблеми, но леката кола дойде с Bridgestone Potenza RE050 ( най-високоскоростната лятна гума в гамата) произведена за американския пазар и имах същите проблеми като колегата Трипер, явно смесите на гумите за различните пазари (условия) се различават драматично

Коментар

Първоначално публикуван от bodevb Преглед на мнение
          На FJ съм със BF Goodrich и няма проблеми, но леката кола дойде с Bridgestone Potenza RE050 ( най-високоскоростната лятна гума в гамата) произведена за американския пазар и имах същите проблеми като колегата Трипер, явно смесите на гумите за различните пазари (условия) се различават драматично
          С BF Goodrich ли ти дойде колата или след това ли ги слага също така ме интересува и размера на гумите ако може, на Нисана с друг размер нямах ядове но тука не знам как ще са нещата а и определено ми трябва гума за асфалт Гуудрича как се държи.

Коментар

дойде с BF GOODRICH (P265/75R16 BFGoodrich® All-Terrain tires) стои добре на асфалта, но в калта е мъка... Този размер идва с офроуд пакета.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
              Напоследък ми прави едни номера направо съм луднал, завали ли малко дъжд да се омеша с пепеляка колата изобщо не се държи на пътя все едно е на лед гумите са Бриджсоун Дуелер Н/Т на около 10000мили некво щатско производство 2007 и се чудя дали не от тях, и нещо друго интересно температурите като подминат 20 градуса и се почва с танцуването а при по ниските е чук няма мърдане. Интересно ми е дали при колеги със същата кола и същите гуми имат или са имали същия проблем.
              аз бях с такава гума на 120-ката....ужасно беше...според мен гумата е шит.Сега карам 100цата със Yokohama и съм мега доволен....особено на мокро топло и бързо /разбирай около 120-160/
              IF YOU DON'T KNOW,DON'T GO

Коментар

Първоначално публикуван от outback Преглед на мнение
                аз бях с такава гума на 120-ката....ужасно беше...според мен гумата е шит.Сега карам 100цата със Yokohama и съм мега доволен....особено на мокро топло и бързо /разбирай около 120-160/
                Mерси Сашо това ме интересуваше, Иначе на другата ми кола зимните ми са Йокохама и аз така съм много доволен от тях даже мисля в момента за Тойотката да взема такива само че летни.

Коментар

Аре пак по темата че стана една, та прецаках си катализатора(около 5К във Тойота) който на всичкото отгоре не е един а са два и дава грешка а и не сработват повечето системи има ли начин някой да излъже катализатора за да може да сработят останалите системи.
                  Последно редактирано от Злой; 03-09-09, 19:06.

Коментар

От: TOYOTA FJ CRUISER

Колеги , как се държи на кал , на сняг , какви слаби места има, има ли части за нея в бг ? Вярно ли е че с вкл.блокаж на заден диф не трябва да превишаваш 8 км в час ?
                    Ще се радвам ако някой който е собственик на такава машина да сподели опита си . Благодаря Ви предварително .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X