Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко килограма може да носи Рънъра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колко килограма може да носи Рънъра

Питам щото много го товаря магарето може ли да носи тон и половина.
    Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
    На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
    Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!

До: Колко килограма може да носи Рънъра

На средно-статистическа единична гума тавана е един тон, без значение каква е. За колесните транспортни средства се прибавя и 30% кратковременно претоварване, ама пак не си е гот да злоупотребяваш с добичето, незнаеш кога ще умре. Виж колко външно еднотипни бусове и пикапи до един тон са с единична задна, над 1.5тона с двойна.....и това да ти служи като груб ориентир При транспорт гумите са най-слабото звено, другото е по-издръжливо.
    0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Най-лесното е да погледнеш в големия талон на автомобила - допустима обща маса - това е автомобил + товар.
      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

И какво е това нещо което тежи тон и половина и може да влезе в ръннера?
        За носене ще ги износи, но окачването и съединителя ги отпиши. 1,5 тона е средно статистическия максимум на редовите бусове от там вече почва двойната гума както написаха по-горе. Това че може да ги износи не значи че трябва.
        По мои наблюдения някъде около 500 кила е товара който може да качва рънера и от там нататък мисля че нещата отиват на щети.

Коментар

Скарпионе,пожелавам ти да уловите нещо толкова тежко/1,5 т/,ама ни викни да помагаме ако трябва ,че ще пееш мойта песен-счупена пружина,лагер на едното задно колело,плус каре на кардан.Това стана има няма с около 800кг тухли за вилата на един приятел.

Коментар

Първоначално публикуван от bliss-stick Преглед на мнение
            И какво е това нещо което тежи тон и половина и може да влезе в ръннера?
            За носене ще ги износи, но окачването и съединителя ги отпиши. 1,5 тона е средно статистическия максимум на редовите бусове от там вече почва двойната гума както написаха по-горе. Това че може да ги износи не значи че трябва.
            По мои наблюдения някъде около 500 кила е товара който може да качва рънера и от там нататък мисля че нещата отиват на щети.
            Това нещо беше електродвигателя на открития смесител за каучук.Слава богу не се наложи да го качвам на Рънъра.
            На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!

Коментар

Първоначално публикуван от zablio Преглед на мнение
              Скарпионе,пожелавам ти да уловите нещо толкова тежко/1,5 т/,ама ни викни да помагаме ако трябва ,че ще пееш мойта песен-счупена пружина,лагер на едното задно колело,плус каре на кардан.Това стана има няма с около 800кг тухли за вилата на един приятел.
              Нещо не е наред аз му качвам около един тон и няма ядове магарето.

Коментар

Аз направих на моята тойотка набързо един импровизиран багажник и съм качвал около половин кубик дъски като ги карам на супер пресечени каменист терен освен на асвалта.По мои изчисления това е около 600 -700 кг а лятото качвах в багажника по 16 торби с пякъс пълни почти до горе.Това идва към 900 кг и то вска събота и неделя беше това.Не съм имал проблеми досега с нищо
                Прикачени файлове
                Toyota 4runner
                3000cc V6

Коментар

На моите релси на багажника има залепен стикер с надпис ... мах - 70кг.

Коментар

Може и да си прав колега обаче аз тойотата я взех за да може да ми оправи една къща в балкана.Да пренасям товари с нея и да карам зимата ски.Като помисля май багажника ми леко хлътна покрива но такъв им е бил късмета.Иначе добра работа си върши машинката
                    Сега да използвам това да пиша и да отправя един въпрос към имащите Рънър.Гумите които са ми в момента на нея са с размер 215/80 на 15 цола с оригиналните тойотски джанти.До няколко дни ще доидат гумите които си поръчах от Англия но те са с размер 235 /70/15 ще станат ли на моите сегашни джанти или трябва да търся нови джанти
                    Прикачени файлове
                    Toyota 4runner
                    3000cc V6

Коментар

235 /70/15 мисля че си е от фабричните размери на тия Тойоти. Цолажа няма отношение с размера, тъй че няма защо да сменяш джанти ...а и така като гледам разликата м/у старите и новите гуми ще е минимална ..

Коментар

Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнение
                        Питам щото много го товаря магарето може ли да носи тон и половина.
                        Да ти кажа аз кво натоварих.

2 моста от Дифендър 110. Задния го знаеш къв е. Кутия с раздатка за баланс между тях. Цялото окачване на Дифендъра+ още едно новокомплект. Със щанги и всичко.
                        3 джека.
                        2 акумулатора.
                        4 джанти.
                        2 лебедки.
                        Двама човека и бая багаж.
                        И някакви дреболий за които не се сещам в момента.

3000км на тампони. Разтоварих я и се изправи.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                          Да ти кажа аз кво натоварих.

2 моста от Дифендър 110. Задния го знаеш къв е. Кутия с раздатка за баланс между тях. Цялото окачване на Дифендъра+ още едно новокомплект. Със щанги и всичко.
                          3 джека.
                          2 акумулатора.
                          4 джанти.
                          2 лебедки.
                          Двама човека и бая багаж.
                          И някакви дреболий за които не се сещам в момента.

3000км на тампони. Разтоварих я и се изправи.
                          Бравос няма да се притеснявам тогава наистина корави магаренца са Рънърите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X