Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Впечатления за TLC 100 4.7 V8?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Впечатления за TLC 100 4.7 V8?

Имам няколко въпроса за ЛендКрузър 100.

Ако няма 3-ти ред седалки, той може ли да се монтира лесно?

Някой може ли да сподели впечатления от този джип с мотора 2uz-fe 4.7 осемцилиндров бензин? Цената му е доста по-приемлива от на 4.2 турбодизел, а има повече екстри и върви повече. Че харчи е ясно, но и 4.2 дизела не харчи 5/100.

Дали е по-смислено да си взема почти ново Прадо 3.0 д4д за същите пари? Прадо съм карал, а 100 не съм. Прадото ми се струва малко тясно на 2-рия ред седалки, за третия да не говорим. И дали 100-цата вози по-добре от прадо, като и двете са със ‘въздушно’ окачване?
    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

До: TLC 100

Първоначално публикуван от msi200 Преглед на мнение
    Имам няколко въпроса за ЛендКрузър 100.

Ако няма 3-ти ред седалки, той може ли да се монтира лесно?

Някой може ли да сподели впечатления от този джип с мотора 2uz-fe 4.7 осемцилиндров бензин? Цената му е доста по-приемлива от на 4.2 турбодизел, а има повече екстри и върви повече. Че харчи е ясно, но и 4.2 дизела не харчи 5/100.

Дали е по-смислено да си взема почти ново Прадо 3.0 д4д за същите пари? Прадо съм карал, а 100 не съм. Прадото ми се струва малко тясно на 2-рия ред седалки, за третия да не говорим. И дали 100-цата вози по-добре от прадо, като и двете са със ‘въздушно’ окачване?
    1. Може да се направи манипулацията. Модале го има в КАТ и Технотест така че трябва само да мине през Технотест и е готова. Най-добре да се договориш с автокъщата откъдето я купуваш. Те си имат начини за решаването на този проблем.

2. разликата във вървенето не е толкова голяма между бензин и дизел. Разликата в разхода Е. Бензиновата си гълта около 30-на в и около 20 извън града. Разбира се лично аз, бих предпочел бензин, но това си е въпрос на светоусещане.

Коментар

До: TLC 100

...Дали е по-смислено да си взема почти ново Прадо 3.0 д4д за същите пари? Прадо съм карал, а 100 не съм. Прадото ми се струва малко тясно на 2-рия ред седалки, за третия да не говорим. И дали 100-цата вози по-добре от прадо, като и двете са със ‘въздушно’ окачване?
      Макар и не отговаряйки пряко на въпроса ти, но все пак да дам някаква информация, която би могла да бъде полезна.

Карал съм служебна стотица с 4.2 тд (1HD-FT), автомат. Много приятен и луксозен автомобил, голям, широк и комфортен. 120-ка с D4D съм карал също, отново автомат. В сравнение с дизеловата стотица, 120-ката ще ти се стори като бърза лека кола.

Коментар

Re: Впечатления за TLC 100 4.7 V8?

А на дизеловата пак ли маслото трябва да се сменя на 5000км?
        И друго - 3-тия ред седалки реално използваем ли е при 100-цата? Щото при 120-ката аз не бих се возил най-отзад.
        Последно редактирано от msi200; 28-11-09, 19:33.

Коментар

До: Re: Впечатления за TLC 100 4.7 V8?

А на дизеловата пак ли маслото трябва да се сменя на 5000км?
          И друго - 3-тия ред седалки реално използваем ли е при 100-цата? Щото при 120-ката аз не бих се возил най-отзад.
          Ами да, интервала за смяна е същия. Това е твоя двигател (почти, с 24 клапана) с ел. помпа и интеркулер. Относно третия ред за 100-цата не мога да кажа. Но например в Дискавъри 3 са напълно приемливи и голям човек се вози. На ТЛК 80, 100 и 120 не ми допада решението (като монтаж) на третия ред седалки. Добре, че при 150-цата го промениха най-накрая. Ленд Ровър го направиха това преди 5г...

Коментар

Тъпото е, че в немското мобиле всичките подходящи 7-местни са бензинови. Бензиновите хем са по-евтини, хем са карани по-малко и имат повече екстри като че ли.

Незнам при разлика 5 литра извънградско дали си заслужава дизела.

Коментар

Тъпото е, че в немското мобиле всичките подходящи 7-местни са бензинови. Бензиновите хем са по-евтини, хем са карани по-малко и имат повече екстри като че ли.

Незнам при разлика 5 литра извънградско дали си заслужава дизела.
              Ако твърдо си се устремил към 100-ца, аз не бих взел дизела пред бензина. Прекалено тромав ми е.

Коментар

Не че съм се засилил толкова, но нали миналата седмица приеха новия закон за ДДС. И след нова година няма да данъчен кредит.

Честно казано и аз като че ли предпочитам бензин. И винаги има опция за газ ако разхода ми идва нагорно. А и няма да я карам много - 15-на хиляди км на година.

Коментар

Яро, последен въпрос -100-цата чувствително ли е по-широка от 120-ката? Имам впредвид интериора.

П.С. гледайте извадка от новия закон за ДДС и да ни е честито.

Интересно ми е, дали джиповете по улиците ще намалеят, или ще се напълни с 10 местни Тойоти дълга база с по две пейки отзад

„18. „Лек автомобил" е моторно превозно средство за превоз на пътници, в който броят на местата за сядане без мястото на водача е не повече от 8. Не е лек автомобил лекотоварен автомобил, който е предназначен за превоз на товари, или лек автомобил, който има трайно вградено допълнително техническо оборудване за целите на извършваната дейност от регистрираното лице.

Коментар

Яро, последен въпрос -100-цата чувствително ли е по-широка от 120-ката? Имам впредвид интериора.
                    Нека кажат колегите с повече опит. И двата модела съм карал общо няколко пъти. На мен 100-цата ми е по-широка вътре.

Коментар

До: Впечатления за TLC 100 4.7 V8?

Колеги не съм наясно,АКЦИЗА ще отпадне ли,той ме е тормозил най-вече,тия киловати и конски сили по SAE и DIN-a.ДДС си е ДДС.Ако отпадне-намерил съм страхотни предложения с ляв волан на острова-внос от 'мериканците и канадчетата.

Коментар

Акциза ще отпадне, освен ако не променят закона още веднъж до края на годината. Приходите от акцизи на коли са някаква минимална сума и няма файда да го оставят и да плащат глоби.

Обаче данъците в общината се вдигат, а и не се знае каква друга "таксичка" ще измислят.

Айде плс някой да каже 100-цата колко е по-широка от 120-ката

Коментар

...Айде плс някой да каже 100-цата колко е по-широка от 120-ката
                          Обади се на Митко Джамбазов.

Коментар

Бе както и да го погледна, 120-ката е по-разумната покупка. Хем по-нова, хем по-евтина поддръжка, разхода и вървежа са нормални и т.н.

Един тестдрайв би решил въпроса за 5 мин, ама не познавам никой със 100-ца.

Коментар

Бе както и да го погледна, 120-ката е по-разумната покупка. Хем по-нова, хем по-евтина поддръжка, разхода и вървежа са нормални и т.н.

Един тестдрайв би решил въпроса за 5 мин, ама не познавам никой със 100-ца.
                              За това не съм сигурен, че е така. Добре е да се произнесат запознатите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X