Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Рав4

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Рав4

Здравейте колеги, имам малък проблем с джибката. От 2 седмици е в мен и не съм я карал много. Обаче като включа 4х4 и после като го изключа задницата затяга, все едно съм дръпнал ръчната... Неприятно. Бихте ли ми подсказали от къде е проблема.. Джипа е 1999г, бензин.
    Благодаря.

До: Проблем с Рав4

Я вземи да обясниш точно действията си, защото нищо не става ясно. Поясни и каква е точно колата- скоростната кутия каква е?
    Тази кола е с FullTime - предаване на въртящ момент постоянно към четирите задвижващи колела в съотношение преден-заден мост 50/50. Ако имаш предвид блокаж на междинния диференциял- има си инструкция как трябва да се работи с него.

Блокиране- задължително в спряло положение и прав волан. Светва лампа, че диференцияла е блокиран.

Разблокиране- задължително в движение (праволинейно по възможност)- чува се звуков сигнал, който спира при напълното изключване на блокажа. Лампата на таблото за блокиране на диференцияла изгасва. Избягвай да вкарваш колата в гаража при блокиран диференциял.

Аааа, и щях да забравя, добре дошъл в клуба на раваджиите :-) Със здраве да си караш колицата и хубави моменти с нея. Колата е много добра, ако се отнасяш добре с нея.
    Последно редактирано от trambabov; 26-11-09, 17:38.

Коментар

Колега, благодаря! Скоростната кутия е ръчна, ще снимам да покажа джипа да е нагледно. Сигурно ли е, че 4х4 е постоянно включено за този модел? Като натисна копчето за блокажа което аз си мислих, че е за да включа 4х4, та като го натисна и след известно време като спра на място и задните колелета затягат, като върна колата назад мисля че оттяга...? Утре ще я карам за аларма и ще гладам как е..
      Благодаря за препоръките...

П.С. А намирате ли я за добре проходима колеги?

Коментар

Първоначално публикуван от coper Преглед на мнение
        Колега, благодаря! Скоростната кутия е ръчна, ще снимам да покажа джипа да е нагледно. Сигурно ли е, че 4х4 е постоянно включено за този модел? Като натисна копчето за блокажа което аз си мислих, че е за да включа 4х4, та като го натисна и след известно време като спра на място и задните колелета затягат, като върна колата назад мисля че оттяга...? Утре ще я карам за аларма и ще гладам как е..

Като изкл. блокажа задължително мини 3-5 метра назад!
        Кой-знае каква проходимост не очаквай-все пак е паркетна джипка,но с подходящите гуми и задкормилно у-во ще стигнеш по-далеч от лек автомобил!
        И нещо по темата:шефката ми доскоро беше с равка,закупена от нея чисто нова.тръгнала за някаква вила в балкана,и от последното населено място попитала една баба това ли е пътя?бабата потвърдила,и продължила да си копае нивата.жената карала,карала,ама като пътя се скапал много се върнала обратно,като минала покрай същата баба,която я спряла с ръка,и и казала:и друг път,кат тръгнеш за хижата ке ти требе жипка,а не тва коле!
        много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от coper Преглед на мнение

Недей снима, стана ми ясно. Първа генерация е само такава- Full time. Има и модели, които са 4x2, но те са голяма рядкост.
          Абе да зема да ти пратя една инструкция за експлоатация, защото мисля, че така както се опитваш да си караш колата ще идеш на ремонт след 3-4 месеца.
          БЛОКАЖ СЕ ВКЛЮЧВА САМО ПРИ СИТУАЦИЯ И ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ТИ КАЗАХ. НИКОГА НА АСФАЛТ И ТВЪРДА НАСТИЛКА. С една дума не си играй с копчето за щяло и нещяло, използвай го по предназначение.
          Джантите трябва да са с еднакъв цолаж и четирите. Гумите трябва да са с еднакъв размер и четирите. Това може да е ясно, ама аз да кажа.
          Последно редактирано от trambabov; 28-11-09, 08:22.

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
            Като изкл. блокажа задължително мини 3-5 метра назад!
            Това къде го прочете, колега? Обясни го на технически език, защо според теб е така, машинен инженер съм, ще те разбера.
            Прочетох си инструкцията наново, ама такава работа не видях.
            Последно редактирано от trambabov; 28-11-09, 08:11.

Коментар

Първоначално публикуван от trambabov Преглед на мнение
              Недей снима, стана ми ясно. Първа генерация е само такава- Full time. Има и модели, които са 4x2, но те са голяма рядкост.
              Абе да зема да ти пратя една инструкция за експлоатация, защото мисля, че така както се опитваш да си караш колата ще идеш на ремонт след 3-4 месеца.
              БЛОКАЖ СЕ ВКЛЮЧВА САМО ПРИ СИТУАЦИЯ И ПО НАЧИНА, ПО КОЙТО ТИ КАЗАХ. НИКОГА НА АСФАЛТ И ТВЪРДА НАСТИЛКА. С една дума не си играй с копчето за щяло и нещяло, използвай го по предназначение.
              Джантите трябва да са с еднакъв цолаж и четирите. Гумите трябва да са с еднакъв размер и четирите. Това може да е ясно, ама аз да кажа.
              За джантите и гумите знам, от две години карам А6 куатро. Ставаше въпрос, че Равчето задържа може би след неправилната употреба на блокажа, но днес няма проблем след 50км, но не съм барал блокажа, а и не мисля да барам. Както казваш колега само на мек път при нужда. Благодаря....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X