Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тойота Превия 4х4 1992г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тойота Превия 4х4 1992г

Попаднах на този доста екзотичен миниван - 4х4 2.4 бензин централно разположен автоматик... с доста екстри (2-зонов климатик, темпомат, кожен салон)... монтиран газов инжекцион...
    направих 1 кръгче и ми се видя добре... освен, че се чуваше едно виене - според собственика лагер на динамото...
    Имал като забележки протекла гарнитура на капака на клапаните и изпускащ фреон климатик... Пълнел се с някакъв "стар" фреон от една тръбичка и го имало само на 2 места в София...

За въпросния автомобил искат 4500лв - в моя случай предлагат бартер за една лодка...
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

До: Тойота Превия 4х4 1992г

Ако питаш дали си струва возилото - според мен да. Макар че не съм се срещал отблизо с такова, винаги са ми привличали погледа, като ги засека някъде. Просторно е, събира много багаж, а мотора трябва да е познатия 22R-Е - само не знам дали това животно няма да е малко тежичко за него?

Стария фреон е r12 и "под масата" го има на много места, но искат минимум 200 лв. за пълнене.
    Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
      Стария фреон е r12 и "под масата" го има на много места, но искат минимум 200 лв. за пълнене.
      На мен ми излезе 250 лв. да ми обърнат климатика на по-новия фреон.
      SUBARU LEGACY 2.2 4WD GX
      0878299791

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
        Ако питаш дали си струва возилото - според мен да. Макар че не съм се срещал отблизо с такова, винаги са ми привличали погледа, като ги засека някъде. Просторно е, събира много багаж, а мотора трябва да е познатия 22R-Е - само не знам дали това животно няма да е малко тежичко за него?

Тежичко е...чувал съм,че се гаси климатика преди баирите особено на газзззз.Ако не е 4X4 може би няма да е така,иначе е доста просторна и за семеен ван е супер.Окачването е стабилно и возията е пърфект...

Коментар

По принцип няма кои знае колко страни тойоти ,но тоз Мини-ван е едно огроно изключение.

Доколкото съм заглеждал в такива ,мотора им е натикан почти под купето и завъртян на нещо като 80+ градуса. По някаква механична нишка се прехвърля въртящ момент към предния капак където са натикани алтернатори ,компресори помпи и така нататъка. На всичкото и отгоре модела по които съм работил имаше и заводски Супер-чарджър! които виеше като линейка.

Не бех чувал ,че ма и 4х4 модел ,там само си представям какви допълнително подводни камъни те чакат - то ша дойде на ЕКЗТОИКА-та ... ЕКЗТОИКА
          1x 1.5JZ = 621NM
          2x 5VZ-FE = 596NM

Коментар

не е 22R-E според мен /не съм гледал талона, а моторът е под предните седалки и едвам се вижда... но е 132кс... Пробвах го на Цариградско, но баш в час-пик към 17.20ч и тамън включи на 4-та и трябваше да спирам... не съм го настъпвал до дупка, но ми се видя приемлив като бързина...

Четох отзиви от САЩ, че бил адски надежден автомобил, но е на 17 години и частите сигурно са супер-екзотика...

Ако някой проявява интерес, може да му пратя телефон на собственика...
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от tisho_lg Преглед на мнение
              Тежичко е...чувал съм,че се гаси климатика преди баирите особено на газзззз.Ако не е 4X4 може би няма да е така,иначе е доста просторна и за семеен ван е супер.Окачването е стабилно и возията е пърфект...
              много им се плашите на тия климатици... колко коли съм имал - даже и на есперо 1.5-16V не ми се е налагало да гася климатика на баир...

Коментар

Колата не е лоша, но е екзотика със всички произтичащи от това минуси.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Преди десет години карах точно такава Превиа 4х4 служебна,която незнайно как се беше озовала в Бг.Разкошен ван е,но гори много(около 12л./100 и нагоре)),бъкана е със странни(меко казано)технически решения!За поддръжка се оказа,че само Венци Тойота-та от Габрово беше в час,и само при него се караше три години-после не знам какво стана с возилото...
                  Спомням си,че не и работеше клаксона,и се оказа,че някакъв кабел бил прекъснал,като ремонта излизаше към 300лв.(само за труд),щото се сваляло какво ли не...
                  много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X