Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Клапани-2L-T

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Клапани-2L-T

Колеги дайте малко инфо за регулиране на клапаните на 2лт мотора от по старата серия 88 година с алуминиевия капак(ландкруисер LJ73, 88г 2.4тд).
    търсих из нета,ама нещо не намирам...?
    ще съм благодарен,ако някой има схема или знае реда за регулиране,че Баба Яга се разтрака нещо отгоре и май ми предстои приключение
    TЛК 80-4.2ТД
    ТЛК 73-2.4ТД
    ...................

До: Клапани-2L-T

Аз схема мога да ти дам, но имай предвид, че клапаните не се регулират с болт и контра гайка, а с подложни шайби (които предполагам, че няма да имаш в наличност). След измерването на хлабината, дебелината на шайбата се смята по формула и тогава се подлага съответната дебелина.
    Ти си прецени нали ти трябва схема!
    LZ1AID

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
      Аз схема мога да ти дам, но имай предвид, че клапаните не се регулират с болт и контра гайка, а с подложни шайби (които предполагам, че няма да имаш в наличност). След измерването на хлабината, дебелината на шайбата се смята по формула и тогава се подлага съответната дебелина.
      Клапаните на този мотор на са хидравлични-има ли подложни шайби...
      Аз съм със същия мотор,и хлабините ги има на една лепенка на корпуса на възд. филтър-някой питаше преди около половин година тук,и му бях отговорил...ако не я намериш довечера ще ти ги кажа.
      Интересното е,че реглажа се прави на ТОПЪЛ двигател-каквото и да означава това,защото докато свалиш тръбата на турбото,капака,едно-друго...май 40С се води,че мотора е топъл...
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от alex_bg777 Преглед на мнение
        до някъде съм съгласен,това с подложните шайби го имам на мотора на 80-ката но мисля ,че хидравлични клапани има следващата генерация 2лт мотори...? със стоманения капак на клапаните и малко по различно разположение ролките на ангренажния ремък. чесно казано не съм свалял капака още но май колегата от горния пост е прав.....
        все пак ще съм благодарен ,ако някой пусне схема за реда на регулиране и градусите завъртане на разпределителния вал
        TЛК 80-4.2ТД
        ТЛК 73-2.4ТД
        ...................

Коментар

Здрасти колега,чувашли клапаните дали чакат и ако е да кога се чуват?

Коментар

Всмукателни клапани 0.20-0.30мм.
            Изпускатерни клапани 0.40-050мм.
            Това е за 2LT-2,тоест този които е с пулове...90к.с.
            Румене ,твоят е с кобилици...86к.с.
            Хлабините важат и за тях.
            Прават се на студен мотор.

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
              Всмукателни клапани 0.20-0.30мм.
              Изпускатерни клапани 0.40-050мм.
              Това е за 2LT-2,тоест този които е с пулове...90к.с.
              Румене ,твоят е с кобилици...86к.с.
              Хлабините важат и за тях.
              Прават се на студен мотор.

благодаря много! 86 коня е ,за хлабините ок,ами на какви градуси да въртя вала...?
              TЛК 80-4.2ТД
              ТЛК 73-2.4ТД
              ...................

Коментар

Първоначално публикуван от kikata46 Преглед на мнение
                Здрасти колега,чувашли клапаните дали чакат и ако е да кога се чуват?
                ами историята започна така...джипката за която пиша се кара повече от баща ми.аз я виждам и чувам 2-3 пъти в годината като се прибирам до Бг . лятото мотора си работеше супер,както го познавам 8 години преди месец обаче пак се прибрах и реших да я пална. ...тогава дойде и изненадата -странен шум ,нещо между съскане на издухана гарнитура на изпуск.колектор и едно щракане,наподобяващо това на клапан.

веднага свалих изпускателния колектор. нямаше нищо нередно с гарнитурата(смених я разбира се с нова) ,шумът обаче остана... изредиха се "специялисти" с различни диагнози от криви повдигачи до счупена дюза и проблем в нагнетателната помпа.
                а джипката пали от раз,дори без подгряване,пушек никакъв(съвсем леко като е студена,но за тая възраст нямах повече време за умуване и се прибрах обратно в Англия.преди седмица баща ми се обади че колата започнала да губи мощност и почти не можел да ползва 5-та предавка.... дадох инструкции да кара докато може и да чака следващато ми прибиране за коледа,та до тогава искам да посъбера малко инфо и да се опитам да открия проблема.
                TЛК 80-4.2ТД
                ТЛК 73-2.4ТД
                ...................

Коментар

колега мойта джипка пали без подгрев, когато е студена няма никакъв шум, но като загрее и се движи продължително време с 2000-2500 оборота започва да се чува шум като от клапани. Като пусна газта и изключа след това пак подкарам известно време няма шум и пак се появява. При градско каране почти несе чува.

Коментар

Първоначално публикуван от kikata46 Преглед на мнение
                    колега мойта джипка пали без подгрев, когато е студена няма никакъв шум, но като загрее и се движи продължително време с 2000-2500 оборота започва да се чува шум като от клапани. Като пусна газта и изключа след това пак подкарам известно време няма шум и пак се появява. При градско каране почти несе чува.
                    при мен шума почва с паленето и е през цялото време
                    TЛК 80-4.2ТД
                    ТЛК 73-2.4ТД
                    ...................

Коментар

Ето точния отговор на питането на колегата:
                      тВа пише на оригиналната лепенка,която е на корпуса на въздушния филтър:
                      valve clearance(HOT!):
                      intake-0.25mm
                      exhaust-0.36mm
                      Това е,когато иде реч за двигателя,за който е питането на колегата-според мен друго няма!
                      Нека сме коректни,когато става дума за такава"тънка" операция,като реглаж на клапаните,има ли пулове(НЯМА!!!)на топло,или на студено се регулират,и т.н.,и т.н. ...!

Коментар

Пламене,тези дани са аналогични на тези които сам дал.
                        Просто се правят на топъл мотор.

Коментар

http://landcruiser.grundahl.ca/Toyot...Mechanical.pdf

това намерих аз
                          TЛК 80-4.2ТД
                          ТЛК 73-2.4ТД
                          ...................

Коментар

Първоначално публикуван от Lacho Botev Преглед на мнение
                            Пламене,тези дани са аналогични на тези които сам дал.
                            Просто се правят на топъл мотор.
                            Не споря,Лъчо-казвам какво точно дава производителя-разгеле лепенката е като чисто нова!
                            А,подложни шайби има ли изобщо(пулове),че и на мен са ми поизпуснали клапаните,та все се каня да ги регулирам...и така вече 12000км....

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                              Не споря,Лъчо-казвам какво точно дава производителя-разгеле лепенката е като чисто нова!
                              А,подложни шайби има ли изобщо(пулове),че и на мен са ми поизпуснали клапаните,та все се каня да ги регулирам...и така вече 12000км....
                              Ти си с кобилици....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X